Disfunctia erectila, tratata cu indiferenta. Multi bolnavi nu stiu ca tulburarile constante de erectie pot ascunde afectiuni mai grave, precum diabet sau hernie de disc, si fie nu se trateaza deloc, fie aleg terapii care nu-i ajuta. Peste 90% din barbatii cu disfunctii erectile frecvente nu-si trateaza afectiunea. Majoritatea celor care incearca sa-si rezolve problema apeleaza la tratamente pe baza de plante si doar 4% din cei care nu raman indiferenti la acest inconvenient se duc la doctor pentru a obtine un tratament medicamentos, potrivit ultimului studiu realizat pe aceasta tema. "Procentul bolnavilor este foarte mare, iar cel al pacientilor tratati este foarte mic. Produsele naturiste cu care multi prefera sa se trateze sunt tunate cu substante chimice care le pot face mult rau, mai ales daca sufera si de alte afectiuni. Ele nu au suport stiintific, fiind aprobate de Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului", spune Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei Romane de Medicina a Sexualitatii, scrie Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Diabeticii isi pot creste speranta de viata. Mici schimbari in stilul de viata intarzie cu cativa ani aparitia complicatiilor si ii ajuta pe bolnavii de diabet sa traiasca mai mult. Persoanele care sufera de diabet zaharat sunt de cel putin doua ori mai expuse riscului de infarct sau de atac cerebral, iar 44% din diabetici fac insuficienta renala. La fiecare zece secunde, in lume, o persoana moare din cauza unei complicatii severe a diabetului, arata statisticile internationale. Iar un studiu recent al cercetatorilor britanici de la Universitatea Cambridge a scos la iveala ca aceasta boala scade speranta de viata cu aproximativ sase ani, excluzand riscul de deces prematur dat de bolile cardiovasculare asociate. In plus, este cunoscut faptul ca, daca nu este controlat in mod corect, diabetul determina o serie de complicatii care afecteaza in mod negativ calitatea vietii bolnavilor, scrie Adevarul.

Top 10 produse cancerigene. Afumaturile, muraturile, telefonul mobil, solarul, pudra de talc, tratamentele hormonale, dar si alcoolul sau cafeaua au fost declarate cancerigene de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Circa 3% din cancerele femeilor si 10% din cele ale barbatilor sunt declansate de abuzul de alcool. Fumatul, obezitatea, expunerea excesiva la ultraviolete sunt factori cancerigeni cunoscuti. Exista insa si factori cancerigeni mai putin cunoscuti, printre care cafeaua, pudra de talc, muraturile si tratamentele hormonale. Topul integral in EVZ.

Doamnele simuleaza orgasmul de frica. Ca multe dintre femei simuleaza orgasmul nu mai e de multa vreme o noutate. Surprinzator este insa, sustin oamenii de stiinta, ca motivul pentru care acestea o fac nu are legatura cu incercarea lor de a proteja orgoliul sensibil al partenerului care nu le satisface, ci mai degraba cu nesiguranta personala a doamnelor, fricile si anxietatile lor. Aceasta e concluzia unui nou studiu, facut de specialisti de la Temple University, Statele Unite, si citat de LiveScience.com. Erin Cooper, cercetatoare la Universitatea Temple din Pennsylvania, care a studiat viata sexuala a femeilor pentru a afla de ce simuleaza acestea placerea, sustine ca aproximativ 60% din femei au simulat un orgasm in timpul unui contact sexual. "Stim ca acest obicei este raspandit in cultura noastra, dar nu stim foarte multe despre el din punct de vedere stiintific", a declarat Erin Cooper. "Una dintre concluziile principale arata ca femeile carora le este greu sa se apropie de oameni la nivel emotional au probleme si in ceea ce priveste apropierea la nivel sexual", a mai spus Erin Cooper, citata de Adevarul.

Un mar pe zi tine medicul la distanta doar daca este mancat cu coaja. Unele persoane prefera sa manance mere fara coaja pentru ca pe acestea se aplica adesea un strat de substante chimice, sub forma de ceara, care le prelungeste termenul de valabilitate in timpul transportului si al depozitarii. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa, Statele Unite ale Americii, spun ca acest obicei reduce din beneficiile pe care merele le pot avea asupra organismului, informeaza Daily Mail. Astfel, pentru a nu recurge la indepartarea invelisului exterior, se recomanda sa spalam bine fructele sub un jet de apa calduta. Un mar pe zi ar putea sa tina medicul la distanta doar daca este mancat cu tot cu coaja, aceasta continand substante benefice pentru masa musculara, scrie Gandul.

Cum se transmite "microbul" sinuciderii. Numarul persoanelor care aleg sa-si puna capat zilelor creste in fiecare an. Psihiatrii spun ca de vina este uneori si presa care cauta senzationalul in orice tragedie. Majoritatea sinucigasilor au probleme psihice, iar mediatizarea unor cazuri in care acestia se regasesc joaca un rol declansator, spun specialistii. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 3.000 de persoane se sinucid in fiecare zi in toata lumea si, in acelasi interval, au loc de 20 de ori mai multe tentative de sinucidere. OMS admite ca datele, care provin din statisticile puse la dispozitie de guverne, ar putea fi, in realitate, de la 10 pana la de 20 de ori mai mari. Din rapoartele organizatiei reiese ca sinuciderea este cea de-a treia cauza de deces pentru persoane cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani, scrie Adevarul.

Pilula contraceptiva pentru barbati, care opreste temporar producerea de sperma, tot mai aproape de realitate. Ce efect are si in cat timp va fi disponibila. Barbatii vor avea in curand posibilitatea de a lua o pastila contraceptiva fara niciun fel de efecte secundare, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia din New York. Tratamentele contraceptive pentru barbati care exista deja pe piata farmaceutica, sub forma de injectii, contin steroizi, le afecteaza sanatatea inimii si provoca aparitia impotentei. Spre deosebire de acestea, medicamentul dezvoltat de experti opreste temporar producerea de sperma, fara a afecta pe termen lung fertilitatea barbatilor, informeaza Daily Mail. Contraceptivul nu are in compozitie steroizi si nu au fost observate efecte secundare in testele clinice realizate pana in prezent pe soareci. Studiile pe subiecti umani vor incepe peste cativa ani. Aceasta pilula actioneaza prin inhibarea capacitatii organismului de a folosi vitamina A, vitala pentru producerea de sperma, dar si pentru vedere. Expertii sustin insa ca aceasta pilula nu va afecta ochii, scrie Gandul.

Tot mai multe cauze de cancer in jurul nostru. Expunerea la radiatii si la poluanti, precum si consumul alimentelor cu aditivi ori contaminate cu substante continute de ambalajele din plastic favorizeaza aparitia tumorilor maligne. Mostenirea genetica are o contributie de circa 20% in aparitia celor mai multe tipuri de cancer. Decisiv in declansarea acestor boli este deci stilul nostru de viata si mediul in care traim. Alterarea codului genetic se poate produce oricand pe parcursul vietii, factorii responsabili pentru mutatiile genetice cancerigene fiind toate tipurile de poluanti: cei din atmosfera, prezenti in aerul pe care il respiram si care pot duce la cancer pulmonar, cei din mancare, ce actioneaza negativ asupra sistemului endocrin si cei din cosmetice, suspectati pentru mai multe tipuri de afectiuni maligne, scrie Adevarul.