Cum să fii satisfăcut în viața sexuală. Cheia unei vieți sexuale satisfăcătoare este o bună comunicare între parteneri, pentru a putea înțelege emoțiile celuilalt, arată un nou studiu. Comunicarea partenerilor este vitală pentru o viață sexuală desăvârșită. În plus, partenerii trebuie să aibă o imagine bună despre sine și să fie autonomi, mărind astfel nivelul satisfacției. „Modul în care oamenii interacționează, abilitatea lor de a-i asculta pe ceilalți și să analizeze împreună perspectivele pot influența viața sexuală într-un cuplu”, este de părere cercetătorul Adena Galinsky de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Nopţile pierdute, greu de recuperat. Performanţele intelectuale ale unei persoane încep să se deterioreze dacă aceasta doarme constant doar şase ore pe noapte. Cei care-şi imaginează că odihna din weekendul ce urmează unor zile aglomerate la serviciu îi va ajuta să-şi revină greşesc, avertizează cercetătorii. Ritmul tot mai alert şi criza economică îi obligă pe mulţi să-şi petreacă zilnic foarte multe ore la serviciu. Unii îşi iau de lucru şi acasă şi chiar pierd nopţile muncind. Majoritatea celor care sunt forţaţi de împrejurări să se comporte astfel se consolează cu ideea că se vor odihni la sfârşit de săptămână, recuperând astfel orele de somn pierdute. Numai că lucrurile nu stau deloc aşa, atrag atenţia cercetătorii americani, anunta Adevarul.

Uleiul de masline poate sa previna atacurile cerebrale la persoanele in varsta. Persoanele in varsta de peste 65 de ani care folosesc ulei de masline in dieta zilnica prezinta mai putine riscuri de a suferi atacuri cerebrale in comparatie cu persoanele care nu consuma acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat in Franta. Cercetatorii de la Institutul National de la Sanatate de la Recherche Medicale din Bordeaux (Franta) au monitorizat 7.625 de persoane in varsta de peste 65 de ani, originare din orasele Bordeaux, Dijon si Montpellier, pe o perioada de cinci ani. Cercetatorii i-au impartit pe participanti in doua grupuri. In primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodata ulei de masline, iar al doilea grup era alcatuit din persoane care foloseau acest produs alimentar in dieta lor zilnica. Pe parcursul acestui studiu, s-au inregistrat 148 de atacuri cerebrale in randul participantilor, informeaza Gandul.

Migdalele previn căderile de calciu. Modul în care te hrăneşti este foarte important în prevenirea căderilor de calciu, odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, un adult de 30 de ani are nevoie de o cantitate de calciu de circa 800 mg pe zi, iar unul de 65 de ani, de 1.500 mg. În jurul vârstei de 30 de ani se asimilează cele mai mari cantităţi de calciu, iar acest lucru ajută la întărirea oaselor. Pentru a favoriza însă absorbţia calciului, e necesar să faceţi sport şi să mâncaţi sănătos. Practicaţi mersul pe jos, pe bicicletă, dansul sau urcatul scărilor, pentru că mişcarea stimulează producţia de estrogen. Dacă aveţi însă osteoporoză, nu efectuaţi exerciţii care pot creşte riscul de fractură şi care suprasolicită coloana vertebrală, cum sunt: săriturile cu coarda, joggingul, gimnastica aerobică, scrie Libertatea.

Ce spun ochii despre sănătate. "Privirea crucişă" şi ochii care "fug" sunt primele semne de strabism, vederea dublă poate ascunde o tumoră, iar ochii roşii pot trăda boli tiroidiene, diabet, colesterol mare sau vicii de refracţie. Lăcrimarea excesivă poate trăda vicii de refracţie, ochii roşii pot ascunde boli tiroidiene sau colesterol mare, iar dacă aveţi ochii uscaţi, staţi prea mult timp la calculator. Medicii oftalmologi vă învaţă "să citiţi" primele semne de boală în privire. "Privirea crucişă" este cel mai comun semn de strabism, incapacitatea ochilor de a focaliza aceeaşi imagine simultan. Cel mai adesea apare în copilărie. "Dacă nu e tratat până la şapte ani, copilul va rămâne cu ochi leneş toată viaţa. Uneori, strabismul apare când ochiul este suprasolicitat pentru a compensa hipermetropia", explică medicul oftalmolog Iulian Burcin, anunta EVZ.

Dacă te concentrezi pe ce ai în farfurie, slăbeşti mai uşor. Una dintre cele mai simple maniere de a rămâne în formă este să te concentrezi numai asupra a ceea ce ai în farfurie, ca să fii atent la mesajele corpului tău, care, spun oamenii de ştiinţă, te „anunţă" atunci când e sătul. Altfel spus, atunci când stai la masă, e recomandat să eviţi alte activităţi, arată cercetări recente, făcute de Universitatea Harvard, din SUA, şi de Bristol, din Marea Britanie, informează „The Daily Mail". Concluziile studiilor care vizează „mâncatul conştient", un nou concept în nutriţie, arată că, atunci când, în timpul mesei, au stat concentrate doar asupra mâncării, persoanele care ţineau o dietă au slăbit mai mult decât cele care erau atente la ce se întâmpla în jurul lor. Asta pentru că, spun oamenii de ştiinţă, alături de rapiditatea cu care mâncăm, distragerea atenţiei joacă un rol important în lupta cu kilogramele, informeaza Adevarul.