Dieta de slabit: Cum poti pierde kilogramele in plus in timpul verii. In timpul verii, tot mai multe persoane sunt preocupate de silueta lor si au tendinta sa adopte regimuri alimentare pentru a pierde in greutate, sustin medicii nutritionisti. Potrivit expertilor, cele mai bune metode pentru a mentine o greutate normala si pentru a arde caloriile sunt o alimentatie echilibrata si efectuarea de exercitii fizice in fiecare zi. Studiile de specialitate au demonstrat ca unele alimente determina o ardere mai rapida a grasimilor, fiind recomandata includerea acestora in dieta zilnica. Astfel, alimentele bogate in proteine si fibre, precum ouale, cerealele integrale sau ciupercile sunt recomandate deoarece contribuie la arderea grasimilor din organism si astfel la mentinerea siluetei. De asemenea, multe dintre fructele care contin vitamina C si o mare parte dintre legume au efecte benefice asupra metabolismului, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Solutii in caz de toxiinfectii alimentare. Bolile infectioase acute de acest gen sunt mai frecvente vara deoarece temperaturile ridicate favorizeaza inmultirea germenilor. Toxiinfectiile alimentare sunt boli cu manifestari, in principal digestive, aparute dupa consumul de alimente care contin germeni patogeni sau toxine in cantitate mare. In majoritatea cazurilor, problemele aparute se regleaza prin adoptatea unei alimentatii de regim si prin hidratare atenta, spun specialistii. Manifestarile apar in maximum 72 de ore de la intrarea in contact cu agentul patogen si constau in crampe abdominale, in varsaturi, diaree, durere de cap sau in febra. In functie de microbul implicat in aparitia toxiinfectiilor alimentare, se pot observa manifestari diferite ale afectiunii. De exemplu, Salmonella este implicata in 60-70% din cazuri, iar Staphylococcus aureus exitogen in 20% din cazuri, anunta Adevarul.

De ce este necesar sexul? Cercetatorii au aflat raspunsul. Cercetatorii au descoperit ca organismele se reproduc incrucisat, mai degraba decat asexuat, pentru ca acest fel de inmultire tine la distanta atacurile parazitilor. Constatarile vin in sprijinul teoriei evolutioniste, in care din doua organisme rezulta un pui cu un cod genetic nou, mult mai rezistent. Se pare ca din amestecul fondului genetic de la doua organisme rezulta un pui cu un cod genetic nou, mult mai rezistent la atacurile parazitilor. Fertilizarea incrucisata ajuta organismele sa se inarmeze impotriva bacteriilor si parazitilor de tot felul, informeaza Gandul.

Care sunt remediile din plante pentru arsurile solare? Inrosirea pielii, cu o senzatie puternica de arsura, aparitia flictenelor, urmata de descuamarea pielii, febra, greata, durerile de cap - toate acestea sunt semne ca v-ati expus la soare prea mult sau fara a folosi mijloacele corecte de protectie, iar acum va confruntati cu arsuri solare. Pentru a se vindeca complet, rapid si fara prea mare disconfort, pielea arsa de soare necesita o ingrijre speciala. Si de aceasta data, putem apela la natura pentru a gasi remediul potrivit, scrie Libertatea.

Caisele, leacuri revigorante. Zemoase si parfumate, caisele sunt adevarate remedii dulci pentru o multime de boli si pentru frumusetea ta. O cura de doua saptamani, in care mananci 500 g de caise zilnic, te va revigora si-ti va face plinul de vitamina A si de oligoelemente. Caisele au un continut foarte ridicat de potasiu si de vitamina C si tocmai de aceea sunt bune in tratarea asteniei, depresiei, insomniei si oboselii cronice. O cura cu aceste fructe te revigoreaza si iti tonifica sistemul nervos. Deseori medicii recomanda caisele in afectiunile digestive, in special in cazul constipatiei cronice. Calitatile diuretice si laxative ale caiselor se datoreaza continutului ridicat de celuloza si de pectina. Daca ai o digestie dificila, bea in fiecare dimineata un pahar de 200 ml cu suc proaspat de caise, pe stomacul gol, anunta Adevarul.

6 trucuri simple pentru a da mai mult randament la serviciu. Oboseala, stresul si problemele cotidiene sunt cativa dintre factorii care ne impiedica sa muncim la capacitate maxima, insa studiile recente arata ca memoria poate fi imbunatatita cu ajutorul catorva trucuri simple. Persoanele care sunt organizate au o memorie mai buna, spre deosebire de cele care isi tin lucrurile in dezordine. Petrece cel putin cinci minute in fiecare zi pentru a face curat pe birou, arunca lucrurile care nu iti mai sunt folositoare si asaza-le pe cele de care ai nevoie la indemana in asa fel incat sa le gasesti mai usor. Ia o pauza pentru yoga. Acest tip de exercitiu are un efect puternic asupra sanatatii creierului. Potrivit specialistilor, yoga ofera forta si rezistenta, antreneaza capacitatea de concentrare si este o resursa excelenta pentru mentinerea echilibrului emotional. Atunci cand simti ca lucrurile au scapat de sub control, se recomanda o pauza de cel putin cinci minute, informeaza Gandul.