​Cum poti scapa de kilogramele in exces cu ajutorul apei, al ceaiurilor si al sucurilor naturale. Dieta pe baza de lichide, printre care apa, ceaiul si sucurile naturale, este una dintre cele mai usoare regimuri de slabit, dar care din pacate da rezultate doar pe termen scurt. Specialistii in nutritie spun ca aceasta cura este indicata persoanelor care vor sa scape rapid de cateva kilograme in plus. Pentru ca este o dieta restrictiva, acest regim nu trebuie urmat mai mult de trei zile. Cura cu lichide presupune inlocuirea partiala a meselor cu apa, ceai, cafea sau sucuri. Micul dejun este singura masa care nu trebuie sa lipseasca din acest regim drastic. Pentru aceasta masa, nutritionistii spun ca doua felii de paine integrala, cu doua felii de cascaval si doua felii de muschi file pot reprezenta micul dejun perfect. De asemenea, se mai poate opta pentru o salata asortata cu branza dulce sau doua oua fierte tari cu o rosie si o felie de paine integrala, scrie Gandul.

Aerul de la oras, si mai imbacsit pe canicula. Pe timpul verii si indeosebi in aceasta luna, concentratia de substante toxice din aer atinge cotele cele mai ridicate de peste an. Combinatia dintre temperaturile ridicate si poluantii atmosferici scade si mai mult calitatea aerului si poate cauza dificultati de respiratie si bronsita. Ai avut poate de multe ori senzatia ca aerul este irespirabil in zilele caniculare, dar ai pus-o pe seama faptului ca este foarte uscat. Intr-adevar, vara este anotimpul cu cea mai slaba calitate a aerului, insa nu doar din cauza faptului ca este uscat. Daca locuiesti intr-un oras cu trafic rutier ori cu activitati industriale, trebuie sa stii ca poluarea din aceasta perioada o depaseste pe cea din restul anului, anunta Adevarul.

Ce mancam pentru un creier sanatos. Creierul este un organ "flamand", celulele sale necesitand un aport energetic de doua ori mai mare in comparatie cu celulele altor organe. In acest sens, pentru a functiona eficient in timpul zilei, nivelul de energie trebuie tinut la cote suficient de ridicate astfel incat sa nu apara stari de stres sau de epuizare. Nutritionistii ne recomanda cateva moduri simple prin care putem sa facem creierul sa functioneze la capacitate maxima, informeaza EVZ.

Cum se manifesta teama de abandon. Persoanele care au acest sindrom sunt fie foarte dependente de partener, fie sunt mai degraba indiferente. Lipsa de interes brusca a partenerului sau, dimpotriva, un comportament afectuos manifestat dintr-odata poate declansa ceea ce psihologii numesc teama de abandon. Anxietatea isi are radacinile in copilarie. "Copilul de orice sex dezvolta frica de abandon, o anxietate cu care ne nastem si pe care psihicul o structureaza pe masura ce intalneste diverse situatii de viata. Strigatul pe care il scoate copilul atunci cand este lovit la fund de catre doctor este prima expresie a anxietatii. Mai apoi, atunci cand mama se indeparteaza de bebelus, el este speriat ca-si pierde sursa de hrana si de securitate afectiva. Copilul incearca atunci sa atraga atentia, plangand", explica Augustin Cambosie, vicepresedintele Federatiei Romane de Psihoterapie. Daca obtine imediat ce vrea, dezvolta un comportament isteric, iar daca mama nu vine, copilul renunta sa mai planga si-si va gasi toate resursele in interiorul lui, scrie Romania Libera.

Meditatia spirituala poate tine loc de orgasm. Ambele au acelasi efect asupra creierului. Meditatia si orgasmul au acelasi efect asupra creierului este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta francezi. Potrivit cercetarii publicate in revista Scientific American, atat meditatia cat si orgasmul scad starea de tensiune din organism si ajuta la dobandirea unei stari de bine. Cercetatorii au mai constatat ca atat orgasmul cat si meditatia reduc nivelul de perceptie a sinelui. "Ambele diminueaza perceptia durererii", mai spune Nadia Webb, autoarea studiului. Aceasta mentioneaza ca atat meditatia cat si orgasmul opresc pentru o scurta perioada de timp permanentul flux de ganduri, anunta Gandul.

Barbatii analizeaza fete, femeile - sani. Cand vad o femeie, doamnele si partenerii lor observa lucruri diferite la aceasta, arata un studiu britanic. Contrar perceptiei generale, barbatii se uita mai intai la fata unei femei inainte de a-i analiza corpul. Privirea femeilor fuge insa catre bustul posibilelor competitoare. Faptul ca sexul vinde este un lucru acceptat de toata lumea, insa afisele cu femei atragatoare au un impact diferit asupra clientilor, in functie de gen. O analiza realizata pe 100 de persoane, puse sa priveasca reclame ce prezentau femei atractive sau masini, a demonstrat insa lucruri surprinzatoare. Astfel, barbatii sunt interesati la inceput de chipul persoanei din afisul publicitar, iar abia apoi analizeaza fizicul acesteia, informeaza Adevarul.