Petrecem prea putin timp la masa. Afla cat au ajuns sa dureze cele trei mese ale zilei. Studiile arata ca am ajuns sa dedicam mai putin de 40 de minute celor trei mese ale zilei in total. Masa de pranz, in mod normal ar trebui sa dureze chiar si o ora, insa pentru cei mai multi oameni presiunea serviciului nu le mai lasa destul timp. Un studiu britanic arata ca petrecem 39 de minute pe zi pentru toate cele trei mese ale zilei. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Sosuri delicioase care va mentin sanatosi. Preparatele cu usturoi si verdeturi va feresc de infectii, iar cele cu hrean ajuta in tratarea astmului. Nu toate sosurile contin multe calorii si, mai mult, un sos sanatos poate fi si gustos. Unul dintre cele mai recomandate este sosul de usturoi. Alegeti usturoiul taranesc sau ecologic si evitati-l pe cel iradiat pe care-l recunoasteti dupa faptul ca nu incolteste. Dupa ce l-ati curatat, pisati-l cu putina sare pana cand devine ca o crema si adaugati ulei dupa gust. Pe urma, puneti-l in sosiera si amestecati-l bine cu o cantitate de apa potrivita. Folositi ulei de masline extravirgin presat la rece sau pe cel de in, canepa, nuca, ulei rosu de palmier, de pin sau argan. Integral in Romania Libera.

De ce este autismul mai frecvent astazi. Varsta tot mai inaintata de concepere, si mai ales cea a tatalui, este un motiv pentru care tot mai multi copii se nasc cu aceasta tulburare. Numarul mai mare de cazuri de autism inregistrate in ultimii ani in Romania se explica, in parte, prin faptul ca parintii sunt mai informati si isi duc copiii la medic. Nu doar in Romania, ci si in intreaga lume, statisticile epidemiologice au semnalat o crestere a frecventei tulburarilor din spectrul autist. In anul 2005, un studiu britanic arata ca incidenta autismului este de 30-60 de cazuri la 10.000 de copiii, fata de patru cazuri la 10.000 de copii, cat se inregistrau cu 40 de ani in urma. Integral in Adevarul.

Ai multe alunite pe corp? Afla ce beneficii au pentru sanatate. Persoanele care au multe alunite pe corp imbatranesc mai incet si au un risc mai mic de a suferi de ostoporoza si alte afectiuni cauzate de oasele fragile, potrivit unei cercetari facute in Marea Britanie. Alunitele au si beneficii pentru sanatate. Studiul facut pe 1.200 de gemeni cu varste intre 17 si 89 de ani a aratat ca celulele celor care au un numar mare de alunite au capacitatea sa se repare singure datorita faptului ca au telomerii mai lungi, care controleaza diviziunea celulelor. Integral in EVZ.

Noi solutii pentru a scapa de ochelari. Miopia, hipermetropia si astigmatismul se pot trata cu ajutorul unui aparat revolutionar: Carl Zeiss VisuMax 500 kHz. Cele mai multe vicii de refractie pot fi corectate daca sunt depistate in faze incipiente si tratate corespunzator. Prima interventie cu laserul Carl Zeiss VisuMax 500 kHz are loc, astazi, 26 iulie, in premiera la Spitalul de Oftalmologie "Europe Eye", deschis in luna mai in Capitala. Dupa laserul Excimer (deja existent in Romania), acest tip de dispozitiv este al doilea din categoria celor care le ofera posibilitatea bolnavilor cu miopii (obiectele indepartate se vad in ceata), hipermetropii (dificultati in focalizarea pe obiectele aflate aproape) si astigmatism (persoana nu poate vedea clar nici de aproape, nici de la distanta) sa renunte la ochelari. Integral in Adevarul.