Dieta vegetariana previne tulburarile intestinale. Persoanele care adopta o dieta vegetariana sunt de trei ori mai putin predispuse sa sufere de tulburari intestinale, cunoscute sub numele de boala diverticulara, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford. Aceasta afectiune este cauzata de consumul a prea putine fibre si se manifesta prin aparitia crampelor musculare, a starii de balonare, a gazelor intestinale, a constipatiei sau a diareei. Cercetarea condusa de dr. Francesca Crowe, de la Departamentul de Epidemiologia Cancerului din cadrul Universitatii Oxford, a presupus analiza a 47.033 de adulti britanici, dintre care 15.459 vegetarieni. In urma testelor realizate pe parcursul a aproximativ 12 ani au fost identificate 812 cazuri de boala diverticulara din numarul total de voluntari. In urma rezultatelor, expertii au constatat ca vegetarienii prezentau un risc cu 30% mai mic de a dezvolta aceasta boala, spre deosebire de subiectii care au inclus in dieta lor carne, preparate din carne sau alimente provenite de la animale, precum lactate si oua, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Internetul, mai important decat sexul. Daca ar fi puse in fata unei alegeri, femeile ar prefera sa renunte la sex timp de o luna, decat la somn sau la folosirea internetului. Potrivit unei cercetari realizate in SUA, atat femeile cat si barbatii care au fost pusi sa aleaga trei dintre activitatile zilnice fara de care nu ar putea rezista cred ca sexul nu este o prioritate. In timp ce femeile au identificat somnul, internetul si dusul zilnic ca fiind lucruri necesare, barbatii spun ca ar renunta la dus in favoarea sexului, anunta Adevarul.

10 sfaturi medicale pentru cei care pleaca in strainatate. Calatoriile in strainatate trebuie sa fie o experienta placuta si interesanta. Insa, trebuie sa luam in considerare situatiile neprevazute in care ne putem imbolnavi. Pentru a va face sederea cat mai usoara si lipsita de griji, va prezentam un mic ghid care va poate ajuta sa preintampinati problemele medicale ce pot aparea odata cu plecarea in strainatate. Inainte de pleca in vacanta, verificati foarte bine itinerariul pe care pe care-l urmati pentru ca riscurile aparitiei unor probleme medicale difera de la tara la tara. In primul rand, consultati recomandarile de calatorie ale statelelor in care mergeti si care ofera informatii privind riscurile medicale la care va expuneti in zonele ce urmeaza a fi vizitate. Site-ul Ministerului Afacerilor Externe si cel al Organizatiei Mondiale a Sanatatii trebuie neaparat verificate inainte de a va aventura pe taram necunoscut, iar pentru intrebarile la care nu gasiti raspuns pe cele doua portaluri, puteti contacta Ministerul Sanatatii, informeaza EVZ.

Te doare capul? Miroase un mar! Cercetatorii britanici si americani au descoperit cateva secrete care indeparteaza iremediabil orice migrena, alunga alergiile si ne protejeaza oasele. Daca esti predispus la alergii, atunci trebuie sa scapi de parul de pe buza superioara. Si asta pentru ca in ciuda faptului ca iti speli mustata de cel putin 2 ori pe zi, aici ramane adesea polen si alte substante alergogene. Conform unui studiu realizat de Fundatia de Tratament prin Miros si Gust din Chicago, este suficient sa mirosi un mar verde pentru a scapa de migrene severe. Acest experiment a dat roade in cazul a 50 de pacienti, din 50. Societatea Farmaceutica Regala din Marea Britanie a emis un comunicat in care avertizeaza ca cel mai bun loc de pastrare a medicamentelor e in dulap. Acolo e aer uscat, suficienta lipsa de lumina si nu e deloc abur, iar pastilele nu isi pierd eficienta, scrie Click.

Tulburarile de somn scad capacitatea de memorare. Tulburarile de somn afecteaza abilitatea de memorare, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford, California. Cercetarea, realizata pe cobai, ar putea oferi o explicatie pentru asocierea problemelor de memorie cu unele afectiuni care includ boala Alzheimer si apneea in somn. In urma experimentului realizat, expertii au constatat ca tulburarile de somn au ingreunat capacitatea cobailor de a recunoaste obiecte familiare. Specialistii in somnologie sustin ca somnul profund ajuta creierul sa evalueze evenimentele petrecute intr-o zi si pentru a decide ce anume trebuie pastrat. Studiul a analizat tulburarile de somn si a folosit o tehnica ce poarta numele de optogenetica in care celule specifice sunt proiectate genetic astfel incat pot fi controlate prin lumina, anunta Gandul.

Barbati obsedati de corpul lor. Din ce in ce mai multi barbati sufera de tulburari alimentare din cauza preocuparii excesive pentru felul in care arata. Societatea moderna ii preseaza pe barbati sa tina pasul cu femeile in privinta aspectului fizic. Ei ajung sa fie diagnosticati cu tulburari specifice doamnelor, ca anorexia, informeaza Adevarul.