Afla cum te poti feri mai usor de mancarurile de la fast-food! Oamenii de stiinta de la California Institute of Technology au efectuat un studiu cu ajutorul unui aparat RMN si al 33 de voluntari adulti. Participantii la cercetare au stat nemancati cate trei ore inainte de fi introdusi in aparatul RMN, unde le erau aratate imagini cu diferite tipuri de mancaruri, de la fast food la prajituri si la fructe. Voluntarii, dintre care niciunul nu tinea cura si nu incerca sa slabeasca, au avut cate trei secunde de gandire daca ar manca un anumit tip de aliment sau nu, folosindu-se de raspunsurile "sigur nu", "nu", "da", "sigur da", scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Terapii racoritoare pentru zile calde. Masajul cu pietre reci sau chiar cu gheata, dar si dusurile scotiene ne revigoreaza atunci cand temperaturile de afara ating niveluri caniculare. Cele mai eficiente tratamente pentru relaxare si pentru activarea circulatiei sunt cele in cadrul carora corpul este expus alternativ la cald si la rece. Organismul are propriul mecanism de racorire in zilele caniculare: transpiratia, insotita de antrenarea unei cantitati mari de sange catre piele, unde se poate raci mai usor. Dar, chiar si asa, expunerea prelungita la temperaturile ridicate ne oboseste atat fizic, cat si psihic, ne copleseste. De aceea, specialistii ne recomanda sa apelam la terapiile SPA cu efect racoritor, care, de altfel, sunt tot mai des folosite si de romani in sezonul cald. Beneficiile acestora nu se rezuma la efectul racoritor, anunta Adevarul.

Celularele nu cresc riscul de cancer la copii. Faptul ca varsta medie a utilizatorilor de telefoane mobile scade tot mai mult in fiecare an a nascut ingrijorari in privinta efectelor pe care acestea le au asupra celor mai tineri. Initial cercetatorii credeau ca in cazul copiilor, sistemul nervos fiind in plina dezvoltare iar circumferinta capului mai mica, campul undelor electromagnetice ar putea patrunde in unele regiuni mai periculoase ale creierului decat in cazul unui adult. Pentru a determina daca exista o legatura intre utilizarea unui telefon mobil si riscul ca un copil sa sufere de o tumoare pe creier, cercetatorul Martin Roosli de la Tropical and Public Health Institute din Basel, Elvetia, impreuna cu echipa sa au centraliza informatiile despre 646 de tineri cu varstele intre 7 si 19 ani. Dintre acestia 352 aveau cancer la creier, informeaza EVZ.

Dieta moderata de weekend care te scapa de cateva kilograme. In mod firesc, din programul nostru de weekend fac parte momentele de relaxare si rasfat. Sigur, cand ne referim la rasfat, ne gandim la preparate gustoase si sanatoase, care sa ne redea energia. In astfel de situatii, pentru femeile nerabdatoare, dornice sa-ti refaca fortele, regimul moderat de weekend este ideal pentru revigorarea organismului dupa eforturile depuse in timpul sapamanii. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, spune ca o astfel de dieta trebuie sa contina vitamine, proteine si calciu. Mai mult, apa plata (cel putin 1,5 l pe zi) este un aliat valoros al acestui regim, scrie Click.

Deshidratarea - un pericol pe timp de vara. Apa este un element esential pentru corpul uman, motiv pentru care lipsa acesteia poate avea efecte negative asupra organismului, determinand deshidratarea sa. Corpul uman contine o mare cantitate de apa, distribuita intra si extracelular. La un nou nascut, apa reprezinta pana la 75% din greutate, ea scazand odata cu inaintarea in varsta. La un barbat adult, apa reprezinta circa 60% din greutate, iar la o femeie adulta circa 70% din greutate. Continutul de apa al organismului este mai mic la persoanele obeze (pana la 45% din greutate). Deshidratarea se manifesta ca urmare a aportului insuficient sau a pierderilor excesive de lichide determinate in principal de transpiratia exagerata la temperaturi ridicate. Deshidratarea reduce volumul circulator, diminuand perfuzia organelor; daca hipovolemia severa nu este corectata la timp, apar leziuni ischemice ale organelor, care pot progresa pana la soc hipovolemic si moarte, anunta Romania Libera.

Mastile cu laptisor de matca atenueaza ridurile. Soarele ne poate afecta foarte mult pielea, in special cand ne expunem la ore de varf. Pe langa arsuri, care ne distrug iremediabil tenul, exista riscul sa facem riduri inainte de vreme. Un remediu excelent sunt mastile cu laptisor de matca. Cand este foarte cald, pielea va avea mult de suferit daca nu respectam cateva lucruri. Hidratarea este cuvantul-cheie pentru un ten frumos si sanatos. Expunerea la soare trebuie facuta cu masura, doar pana la ora 10.30 si dupa-amiaza, dupa ora 16.30. Este foarte important sa avem la dispozitie creme de protectie cu factor cat mai mare, in special daca pigmentul este mai deschis. Aveti grija ca dimineata si seara sa va curatati bine tenul, chiar daca nu va machiati. Toate impuritatile necuratate vor forma sau vor accentua ridurile. Pentru ca pielea sa nu fie terna, lipsita de stralucire si uscata, feriti- va de constipatie, informeaza Libertatea.