​Uleiul de masline, un medicament eficient pentru inima. Utilizarea permanenta a uleiului de masline in salate si chiar la prajit ar putea reduce aparitia infarctului miocardic cu 41%. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la francezi, care sustin ca acest tip de ulei joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare. In urma cercetarii realizate pe un esantion de aproape 7.600 de persoane din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie si Franta, cercetatorii au constatat o incidenta ridicata a atacurilor de cord la rezidentii din Marea Britanie. Specialistii explica acest fapt prin preferinta britanicilor pentru grasimile de origine animala, in timp ce locuitorii tarilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sanatosi, deoarece prefera de departe uleiul de masline la gatit, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Elixirul tineretii, gasit in napii de Buzau. Mai multe soiuri de plante care au proprietati medicale deosebite ar putea fi reintroduse in cultura de serie. Napul, lintea si bobul sunt cateva dintre plantele tot mai putin cultivate, dar care au proprietati terapeutice deosebite. Soiurile lor au fost imbunatatite de cercetatorii buzoieni. In ultimii ani, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Legumicola (SCDL) Buzau atrage ca un magnet cautatorii de hrana sanatoasa. Fie ca este vorba despre soiurile de rosii bogate in licopen sau de castravetii exotici, statiunea este foarte cautata de romanii care vor sa cultive legume sanatoase sau de cei care cauta un remediu miraculos pentru boli cronice, precum diabetul sau hepatita C. Cercetatorii buzoieni spun ca le-au mai pregatit o surpriza celor care cauta elixirul tineretii: legume traditionale recunoscute de secole pentru calitatile terapeutice deosebite, dar cu soiuri imbunatatite genetic, anunta Adevarul.

Pastila albastra e desueta. Au aparut vibratorul pentru barbati si "prezervativul Viagra". Barbatii care sufera de disfunctie erectila sau de afectiuni neurologice si cei care au probleme cu ejacularea au un motiv de bucurie: Agentia Americana a Medicamentului si Alimentului (FDA) a aprobat vibratorul pentru barbati, care ajuta la mentinerea rigiditatii penisului si promite orgasme mai intense. Aparatul se foloseste cu sapte-zece minute inainte de actul sexual pentru a stimula nervii penieni. "In loc sa iei pastila albastra, folosesti vibratorul, care arata la fel ca o placa de intins parul si actioneaza tintit, atat pe partea din fata, cat si pe partea dorsala a penisului", spun producatorii. Vibratorul va fi lansat in SUA pe 15 august, iar in Europa va aparea ulterior. Aparatul va costa in jur de 300 de dolari, informeaza EVZ.

Evita alimentele reci si statute daca vrei sa scapi de migrene. Un aliment rece, reflexia luminii pe suprafata apei sau un zgomot puternic ne poate declansa un episod dureros. 20 la suta din persoane sufera de migrene, iar femeile afectate sunt in numar de trei ori mai mare decat barbatii. Studiile arata ca migrena este rezultatul unui dezechilibru biochimic la nivelul creierului, ce provoaca hiperexcitabilitate cerebrala, adica un raspuns anormal al neuronilor la anumiti stimuli. "Factorii declansatori ai migrenei sunt de ordin alimentar (vin rosu, lactate, ciocolata, citrice, ulei, sare), anumite medicamente precum antihipertensivele, starile de anxietate, dar si de euforie, oboseala extrema, mirosurile puternice, lumina fluorescenta sau expunerea la monitorul calculatorului pentru mult timp", spune medicul de familie Radu Leon George de la Clinica Leomedica din Bucuresti, scrie Click.

Cum te ajuta mersul la plaja sa nu te imbolnavesti de diabet. Persoanele care nu se expun deloc la soare risca sa dezvolte diabet, deoarece corpul lor nu produce vitamina D in cantitate suficienta. Cercetarea, realizata de specialistii de la University of Melbourne - Australia, arata ca persoanele care au o cantitate mai mare de vitamina D in organism sunt mai putin predispuse sa dezvolte diabetul de tip 2, informeaza Daily Mail. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 5. 200 de persoane si ar putea juca un rol major in combaterea unei afectiuni care are o incidenta tot mai mare in ultimii ani. Exercitiile fizice si dieta echilibrata pot ajuta in prevenirea diabetului chiar daca studiul sugereaza ca lipsa expunerii la soare ar putea fi de asemenea un factor care contribuie la dezvoltarea afectiunii, anunta Gandul.

Ce diferente exista intre copiii alaptati si ceilalti. Sistemul imunitar este mai puternic la copiii hraniti la san, iar infectiile, afectiunile digestive si cele de la nivelul sistemului osos sunt mai rare la maturitate in cazul lor. In Romania, doar 12% din sugari sunt alaptati exclusiv in primele luni de viata, asa cum recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Efectele benefice ale alaptarii nu sunt doar cele imediate, ci se continua pe termen lung, sanatatea adultului fiind influentata in mare parte de decizia mamei de a-si hrani sau nu bebelusul la san. Diferentele de dezvoltare dintre copiii care au primit lapte de formula si cei care au fost alaptati sunt dovedite de numeroase studii. Scheletul copiilor hraniti cu lapte de formula este mai greu si mai dens, iar greutatea lor este mai mare decat a celor alaptati. Iar aceste aspecte, contrar aparentelor, nu sunt un lucru bun, fiindca, in multe cazuri, indica un risc sporit de obezitate la adolescenta si la varsta adulta, informeaza Adevarul.