Vinul protejeaza de arsuri solare. Efectele neplacute ale arsurilor cauzate de expunerea indelungata la soare ar putea fi diminuate de vin, conform unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Barcelona si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry. Studiul aduce dovezi cum ca strugurii si toti derivatii acestora au in componenta flavonoid, care ajuta la protectia pielii impotriva radiatiilor ultraviolete produse de soare. Flavonoidele se gasesc in general in plante, protejandu-le de microbi si insecte. Autorii acestui studiu au explicat ca pana acum era cunoscut efectul benefic al vinului impotriva unor boli precum Alzheimer sau cancer la prostata, insa nimeni, pana acum, nu se gandise sa studieze efectele asupra pielii, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Nici vara nu scapam de infectiile respiratorii! Expunerea la aerul conditionat, baile in piscina si consumul de alimente reci favorizeaza aparitia faringitei si pneumoniei. Cei mai predispusi infectiilor respiratorii in sezonul cald sunt copiii, batranii, dar si persoanele cu sistemul imunitar slabit, spun specialistii. Trecerea brusca si repetata de la temperaturile ridicate de afara (uneori peste 35 de grade Celsius) la unele considerabil mai scazute din interior (23-25 de grade Celsius), racita cu ajutorul aerului conditionat, afecteaza intreg aparatul respirator. Din acest motiv, specialistii spun ca in anotimpul cald se poate constata o crestere a numarului de viroze respiratorii, dar si de amigdalita si de bronsita, anunta Adevarul.

Singuratatea are acelasi efect asupra organismului ca si fumatul. Singuratatea este la fel de daunatoare pentru sanatate ca si fumatul. Aceasta este concluzia surprinzatoare a oamenilor de stiinta de la Universitatea din Chicago, care sugereaza ca izolarea sociala pe perioade mari de timp este la fel de periculoasa precum alcoolismul sau fumatul a 15 tigari pe zi. Studiile anterioare au demonstrat ca persoanele care nu socializeaza prezinta un risc crescut de a se confrunta cu dementa si hipertensiune arteriala, deoarece genele de care avem nevoie pentru a lupta impotriva infectiilor virale serioase sunt mai putin active la persoanele singure comparativ cu restul populatiei. Mai mult, singuratatea poate cauza cancer sau boli cardiovasculare. Potrivit expertilor, singuratatea contribuie la cresterea nivelului hormonului de stres, ce poarta numele de cortizol, si poate impinge presiunea arteriala intr-o zona periculoasa care sa determine un infarct sau un accident vascular cerebral, informeaza Gandul.

Patru alimente care intarzie imbatranirea. Cele mai eficiente tratamente antiimbatranire costa putin si se gasesc la tot pasul. Iata ce va recomanda specialistii citati de realitatea.net. Rosiile contin un supernutrient care este de 10 ori mai puternic decat vitamina C si de 14 ori mai eficient decat antioxidantul din vinul rosu. Dar pe langa acesta, pigmentul care da culoarea rosiilor are, de asemenea, un puternic efect antiimbatranire. Morcovul contine beta caroten, ingredientul care ne protejeaza pielea de efectele ultravioletelor si, astfel, o mentine tanara. Bananele sunt bogate in potasiu, care ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism. Daca sunt combinate cu o alimentatie saraca in sare, bananele ne pot scapa de gleznele umflate si multe alte efecte neplacute pe care le are retentia de apa in organism, scrie Click.

Electrocasnicele folosite in timpul sarcinii predispun copilul la astm. Femeile insarcinate care folosesc cuptorul cu microunde, uscatorul de par si alte electrocasnice isi expun copilul unui mare pericol: riscul de a face astm e de trei ori mai mare, conform unui studiu recent. In cadrul unui experiment au fost adunate datele a peste 800 de femei in timpul sarcinii. A fost monitorizata expunerea lor la diferitele campuri magnetice generate de electrocasnice. Studiul desfasurat pe durata a 13 ani a urmarit evolutia sanatatii copiilor. "Mesajul e cat se poate de limpede: expunerea la campuri electromagnetice nu este buna si trebuie sa dam atentie efectelor pe care acestea le au asupra sanatatii noastre", a declarat autorul studiului, De-Kun Li, epidemiolog din Oakland, California, anunta EVZ.

Ce neplaceri creeaza deformarile coloanei. Curburile exagerate ale coloanei vertebrale, cauzate de postura incorecta, se manifesta, in special, prin durere. Daca nu sunt tratate corespunzator, defectele coloanei pot duce, in timp, la probleme de respiratie si la dureri toracice. Majoritatea deformarilor coloanei vertebrale sunt cauzate de anumite tulburari de crestere care, din cauza posturii vicioase, se agraveaza in timp, spun specialistii. Studiile au aratat ca un nivel scazut al vitaminei D in corp determina cresterea insuficienta sau anormala a oaselor, inclusiv a coloanei vertebrale, informeaza Adevarul.