Longevitatea, influentata mai mult de zestrea genetica decat de stilul de viata. Longevitatea reprezinta o chestiune care tine mai mult de gene si de ereditate decat de stilul de viata si de regimul alimentar, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii israelieni, publicat in revista Societatii americane de geriatrie. Oamenii de stiinta au realizat acest studiu pe un esantion de 477 de evrei askenazi, cu varstele cuprinse in intervalul 95-122 de ani, care traiesc singuri. Aproximativ 75% dintre participanti erau femei. Populatia de evrei askenazi a fost aleasa deoarece ea este "mai uniforma decat altele din punct de vedere genetic, ceea ce face mai usoara descoperirea genelor diferite", au explicat autorii studiului. In ansamblu, persoanele in varsta din acest grup aveau stiluri de viata similare cu media populatiei, in ceea ce priveste raportul greutate/ inaltime, regimul exercitiilor fizice, regimul alimentar si fumatul, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

De cate ore de somn avem nevoie. Un adult trebuie sa doarma, in medie, sapte ore pe noapte pentru a se odihni si pentru a evita problemele de sanatate. Pentru a avea un somn odihnitor, se recomanda respectarea unei igiene a somnului: mersul la culcare la aceeasi ora (ideal ora 22.00), precum si evitarea alimentelor care produc agitatie. Somnul odihnitor din timpul noptii este cel mai bun indicator pentru o sanatate de fier, sustin medicii. Aceasta deoarece, somnul este influentat de buna functionare a ceasului intern care controleaza ritmul circadian, un ciclu de aproximativ 24 de ore. Potrivit medicilor, tulburarea ritmului circadian isi pune amprenta negativ asupra randamentului la locul de munca, favorizeaza aparitia bolilor cronice (diabet si afectiuni cardiovasculare) si creste riscul de depresie. Pentru a preveni imbolnavirea, medicii ne recomanda sa respectam programul de somn, anunta Adevarul.

Bolile de inima tratate cu ajutorul lichidului biliar al ursilor. Acidul Ursodeoxicolic este deja folosit la reducerea productiei de colesterol si la dizolvarea calcului biliar. Un studiu recent al Colegiului Imperial din Londra a aratat ca aceasta substanta poate trata de asemenea ritmul cardiac anormal, atat in cazul persoanelor care au suferit un infarct, cat si in cazul copiilor nenascuti. Substanta duce la pierderea proprietatilor electrice ale unui anumit tip de celule miocardice, intalnite in cazul celor doua tipuri de pacienti, care intrerup transmiterea semnalelor electrice ce controleaza ritmul cardiac, scrie EVZ.

Secrete naturale la tine in camara: Hidrateaza-ti tenul cu banane! Daca te afli in criza de timp sau pur si simplu nu dispui de un buget special pentru anumite produse cosmetice, da o raita prin bucatarie! Ceea ce ai deja prin camara ori frigider, te va scoate din impas. Bananele sunt un excelent ingretient pentru mastile faciale. Incepe prin a pasa o banana, preferabil una foarte coapta, si aplic-o apoi pe toata fata (curatata si demachiata in prealabil). O poti lasa intre 10 si 20 de minute, iar efectul nu va intarzia sa apara. Datorita vitaminelor din compozitia acesteia, tenul va fi hidratat, iar pielea va ramane fina. Daca nu ai timp de o microdermoabraziune ca la carte, varianta cea mai la-ndemana este zaharul. Datorita cristalelor destul de mari, aceasta iti va indeparta uniform toate celulele moarte de la nivelul pielii. Exfoliindu-ti pielea (de pe intreg corpul sau strict pe anumite zone, gen fata ori gat), permiti astfel pielii sa se regenereze mult mai repede si mai eficient, scrie Click.

9 lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata sotului tau. Unul dintre avantajele casniciei este usurinta de a-i spune partenerului aproape orice, fara menajemente. Cateodata insa, sinceritatea poate scoate la iveala adevaruri care dor. Chiar daca esti indreptatita sa discuti problemele pe care le ai, nu trebuie sa o faci intr-o maniera dura, pentru ca asta ar rani sentimentele sotului tau si ar afecta si relatia. "A vorbi cu amabilitate este o abilitate pe care cuplurile trebuie sa o invete", este de parere Judy Ford, psihoterapeut si autoarea cartii "Every Day Love", anunta Gandul.

Depresia sezoniera apare si vara. Pentru majoritatea oamenilor, lumina solara are efect benefic, insa altora le provoaca episoade depresive. Mecanismul de aparitie a depresiei de vara nu este complet deslusit. Spre deosebire de melancolia de toamna, pare a fi o reactie de vlaguire a organismului din cauza soarelui excesiv. Tulburarea afectiva sezoniera (SAD, in limba engleza) este o forma de depresie care apare odata cu venirea anotimpului rece, atunci cand zilele se scurteaza. Se mai numeste depresie de iarna si dispare, de obicei, odata cu venirea primaverii. Insa, pentru unele persoane, problema apare si vara sau numai vara. Se manifesta prin oboseala, tristete, iritabilitate, letargie, prin scaderea libidoului si prin tulburari de somn, informeaza Adevarul.