​Dieta care te pregateste pentru plaja. Morcovii, rosiile, citricele si pestele gras protejeaza pielea de agresiunea solara si, in acelasi timp, te ajuta sa obtii un bronz uniform. Pentru a beneficia de proprietatile alimentelor care ajuta la regenerarea pielii trebuie sa le incluzi in dieta cu cel putin doua saptamani inainte de a merge la plaja. In timpul verii, pielea este supusa efectelor radiatiilor ultraviolete mai mult decat in oricare alta perioada a anului. Iar expunerea prelungita la soare este vinovata de deshidratarea, de ridarea pielii, dar si de aparitia cancerului cutanat. Una dintre metodele eficiente de a face fata agresivitatii radiatiilor solare este includerea in dieta a unor alimente ce au rolul de a proteja pielea. "Alimentele bogate in carotenoizi, in vitamina E si in seleniu protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui", spune medicul Livia Nena, biolog nutritionist la Centrul Bio Nutriliv din Bucuresti, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cercetatorii au gasit o solutie la infertilitatea masculina: au creat celule spermatice in laborator. Expertii in fertilizare sunt entuziasmati de rezultatele obtinute intr-un studiu in care au folosit sperma din celule susa pentru a fertiliza soareci de laborator sterili, care au nascut apoi pui sanatosi si fertili. Experimentul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Kyoto, Japonia, iar rezultatele au fost publicate in Cell. Celulele susa embrionare, recoltate de la soareci, au fost folosite pentru a crea celule spermatice intr-o faza incipienta de dezvoltare, care au fost apoi implantate in animalele nefertile. Corpul soarecilor a avut rolul de "gazda" pentru dezvoltarea acestor celule in sperma, folosita apoi cu succes in fertilizarea ovulelor. Ovulele fecundate au fost apoi implantate in corpul femelelor, care au nascut ulterior pui sanatosi, ce au devenit soareci adulti - masculi si femele - fertili, anunta Gandul.

Cele mai sanatoase moduri de a gati. Pastrarea nutrientilor si a gustului si evitarea compusilor toxici sunt posibile cu ajutorul tehnicilor si instrumentelor culinare potrivite. Carnea la gratar poate fi o sursa sanatoasa de proteine, daca este preparata corect, iar daca nu, ea poate slabi organismul in lupta cu bolile. Este dovedit: legumele si fructele consumate in stare cruda sunt cele mai sanatoase surse de substante nutritive si protejeaza organismul de boli. Totusi, prepararea unor alimente cum sunt ouale si carnea este necesara, dar trebuie facuta astfel incat sa nu transforme alimentele in inamici ai sanatatii. Ba, mai mult, prepararea termica ajuta la cresterea biodisponibilitatii unor vitamine din radacinoase, cum ar fi, de exemplu, vitamina A din morcovi, informeaza Adevarul.

Intepatura de albina se trateaza cu gheata. Acul trebuie extras cu atentie, pentru a nu lasa in piele fragmente ce pot constitui sursa unor infectii ulterioare. Aplicarea de comprese umede sau pungi cu gheata pot usura durerea si pot impiedica aparitia umflaturii. In cazul intepaturilor de tantari, aplicarea de mixtura mentolata sau cu hidrocortizon poate ameliora senzatia de mancarime. Persoanele alergice nu trebuie sa plece in excursii fara a avea in bagaje un medicament antihistaminic care poate fi administrat in cazul intepaturilor de insecte. Muscaturile de capusa trebuie tratate doar de catre medic, care poate prescrie si un tratament antibiotic preventiv impotriva bolilor transmise de catre aceasta insecta, scrie Click.

Curele de slabire drastice obliga celule creierului sa se autodevoreze. Celule creierul incep sa se autodevoreze atunci cand organismul este suspus unor cure de slabire drastice, pentru a combate astfel infometarea, arata un stiu recent. Potrivit unui studiu efectuat de cercetatori americani, asemeni altor parti ale corpului omenesc, celulele creierului incep sa se autodevoreze ca ultima alternativa de sursa de energie pentru a combate infometarea. Teste efectuate asupra unor soareci au aratat ca oprirea celulelor creierului din a se manca intre ele - proces cunoscut sub numele de autofagie - a impiedicat nivelurile de foame sa creasca in replica la infometare. Cercetarea poate ajuta astfel la crearea unor diete cu suport stiintific, anunta Libertatea.

Trei lucruri inedite despre sex. Stimuleaza mecanismele naturale de aparare impotriva bolilor, alunga durerile de cap si combate depresia. Majoritatea studiilor despre sex ajung la o concluzie comuna: nu exista nicio alta activitate care sa ofere la fel de multe beneficii pentru sanatatea fizica si pentru cea psihica. In primul rand, activitatea sexuala constanta actioneaza pozitiv asupra psihicului. "O viata sexuala activa intareste stima de sine. De aceea, persoanele active sexual se simt mai implinite si mai increzatoare. In plus, activitatea sexuala creste rezistenta la stres", spune psihoterapeutul Lena Rusti de la Mentarex Consult din Bucuresti. Am putea concluziona, de asemenea, ca persoanele care fac sex in mod regulat se descurca mai bine si la serviciu, informeaza Adevarul.