Cum te ajuta farfuriile mici sa scapi de kilogramele in plus. Vrei sa scapi de kilogramele in plus? Nimic mai simplu. Mananca dintr-o farfurie mica. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Cornell University, din SUA, care sustin ca persoanele care mananca din farfurii mici pot slabi fara sa isi schimbe radical stilul de viata. Expertii sunt de parere ca micile schimbari, precum locul in care mancam sau marimea farfuriei pe care o utilizam, ne pot ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Cercetatorul Brian Wansink a spus ca un studiu anterior, bazat pe analiza unor voluntari care mancau popcorn in timp ce vizionau un film din cutii mari si foarte mari, a demonstrat ca persoanele care iau masa in timp ce se uita la televizor mananca mai mult, decat daca nu ar face nimic altceva in timpul mesei. Astfel, participantii la acest studiu au mancat cu 45% mai mult popcorn pe tot parcursul filmului, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

De ce sunt obezii predispusi la diabet. Excesul de tesut adipos provoaca un stres organismului, care creste rezistenta celulelor la insulina. Obezitatea abdominala creste riscul de diabet, iar scaderea in greutate corecteaza partial glicemia si reduce necesarul de medicamente. Mecanismele de aparitie a bolii sunt complexe, dar cresterea incidentei poate fi pusa si pe seama numarului tot mai mare de persoane obeze. "Obezitatea este factor de risc al diabetului zaharat de tip II, iar mecanismul principal consta in instalarea rezistentei la insulina a celulelor", ne spune medicul specialist in diabet zaharat si in nutritie Adrian Copcea, de la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca. Potrivit medicului, principalul vinovat in aparitia bolii este excesul de tesut adipos dispus pe abdomen si perivisceral, adica in jurul organelor interne, anunta Adevarul.

Exercitiile fizice exagerate pot dauna grav sanatatii! Obisnuiesti sa faci des exercitii fizice si nu exista niciun motiv care sa te poate scoate din sala de sport? Nici chiar starile de rau sau programul prea incarcat nu te pot opri din miscare? Daca dai fuga zilnic la cantar sa-ti verifici greutatea, e clar! Poti dezvolta dependenta de exercitii fizice. Este indicat sa faci miscare cel putin 30 de minute pe zi, dar orice lucru bun, daca este exagerat devine unul rau. Asa spun instructorii de fitness, care au observat o tendinta ingrijoratoare a celor care frecventeaza salile de sport. "Exercitiile fizice exagerate nu numai ca produc tulburari de somn, dar pot creste ritmul cardiac si pot afecta si obiceiurile alimentare", este de parere instructorul John C. Rajah, informeaza Click.

S-a dovedit stiintific: berea nu ingrasa. 10 efecte benefice pe care le are asupra organismului. Efectele benefice pe care berea le are asupra organismului au fost dovedite stiintific. "Este o bautura diuretica, care nu ingrasa, pentru ca, spre deosebire de celelalte bauturi alcoolice, are un continut caloric scazut. In plus, reduce stresul acumulat peste zi si asigura o mai buna odihna in timpul noptii", sustine dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva, consultant in probleme de nutritie. Gandul va prezinta 10 motive pentru a include berea in dieta zilnica. Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice ( 43 kilocalorii la 100 mililitri in cazul celei cu alcool si doar 17 kilocalorii la 100 mililitri in cazul celei fara alcool), berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate. Cercetatorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid sustin ca berea, cu sau fara alcool, nu ingrasa si nici nu provoaca modificari in masa corporala, precum aparitia burtii, scrie Gandul.

Solutii naturale pentru raul de transport. Senzatia de greata, ametelile, indigestia, starile de anxietate si durerea de cap pot fi combatute cu ajutorul ceaiurilor de ghimbir, de ginkgo biloba si de menta. Atunci cand urmeaza sa plecati la drum, evitati sa consumati alimente procesate sarate sau grase si produse lactate, deoarece favorizeaza aparitia indigestiilor. Calatoria cu masina, cu vaporul sau cu avionul se poate transforma intr-o experienta neplacuta pentru persoanele care sufera de rau de transport. Aceasta stare apare atunci cand mecanismele naturale de echilibru ale corpului se deregleaza. Mai exact, intre informatiile vizuale si mesajele pe care urechea interna le transmite centrului de echilibru din creier apare o discrepanta. Inevitabil, aceste dezechilibre sunt insotite de o serie de simptome suparatoare, precum: senzatie de voma, durere de cap, ameteala si o stare generala de rau. Din fericire, exista o serie de remedii naturiste care actioneaza tintit pentru inlaturarea acestor efecte nedorite, anunta Adevarul.

Dieta care alunga oboseala cronica. Stresul cotidian si implicarea in numeroase proiecte sau joburi sunt cauzele majore ale oboselii cronice. Pentru a fi "eficiente", multe persoane care acuza o stare generala de slabiciune nu se odihnesc suficient si alimentatia lor este deficitara. Datorita stresului, numerosi fumatori "se revigoreaza", zilnic, cu ajutorul tigarilor. De fapt, oboseala cronica este rezultatul unei epuizari, fizice si psihice. Oboseala acumulata se manifesta sub forma unei epuizari accentuate. "Victimele" nu se pot concentra in timp util tocmai la problemele majore si uita sa rezolve chestiuni importante pentru cariera sau familie. In timpul zilei, cei afectati de oboseala cronica atipesc, au imunitatea scazuta, iar starea de iritare, randamentul si tonusul scazut devin suverane, informeaza Click.