​Ce efect are solarul asupra creierului. Cercetatorii americani au descoperit ca persoanele care merg des la solar manifesta un comportament de dependenta ca in cazul celor care isi administreaza droguri. Potrivit expertilor de la University of Texas Southwestern Medical Center, coordonati de Bryon Adinoff, clientii cabinelor de bronzat au tendinta de a deveni anxiosi si de a prezenta simptome de toleranta fata de razele ultraviolete, asemanatoare celor observate in cazul persoanelor dependente de droguri sau alcool. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au rugat un grup de voluntari sa participe la doua sesiuni de bronz artificial. La prima sedinta subiectii au fost expusi razelor ultraviolete, in timp ce la a doua sedinta specialistii au folosit un filtru pentru a bloca emisia de raze ultraviolete, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa iti obisnuiesti copilul sa manance sanatos inca dinainte sa se nasca. Mamele isi pot obisnui copiii sa manance sanatos inca dinainte ca acestia sa se nasca, familiarizandu-i cu gustul mai multor alimente. Cercetatorii de la Chemical Senses Center, din Philadelphia, au descoperit ca bebelusii pot simti, prin intermediul lichidului amniotic, gustul alimentelor consumate de mama in perioada sarcinii. "Gusturi precum cele ale vaniliei, morcovului, usturoiului sau mentei sunt transmise copiilor prin lichidul amniotic si laptele matern", a declarat coordonatoarea studiului, Julie Mennella. Pentru a testa teoria, viitoarele mame au luat capsule cu usturoi sau cu zahar, iar apoi le-au fost luate probe din lichidul amniotic, care au fost mirosite de un alt grup de persoane. "Respondentii au recunoscut foarte usor mostrele de la femeile care consumasera usturoi", a completat Julie Mennella. Avand in vedere ca mirosul influenteaza in procent de 90% simtul gustativ, s-a demonstrat ca si copiii pot simti gustul mancarii mamei inca din perioada intrauterina, anunta EVZ.

Carnea rosie predispune la aparitia diabetului. Consumul zilnic de carne rosie, provenind mai ales din mezeluri, creste semnificativ riscul de declansare a diabetului de tipul II, o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Potrivit acestui studiu, cel mai mare realizat pana in prezent, o cantitate de 100 de grame de carne rosie consumata zilnic creste cu 19% riscul de declansare a diabetului. In cazul consumului zilnic a 50 de grame de carne rosie provenind din mezeluri - crenvursti, carnati, pastrama -, riscul de diabet creste cu 51%, spun autorii acestui studiu. In schimb, inlocuirea acestui tip de carne cu surse de proteine mai sanatoase, precum lactatele cu continut scazut de grasimi, nucile si cerealele integrale, poate scadea semnificativ riscul de diabet de tipul II, asociat mai ales cu obezitatea, sedentarismul si alimentatia nesanatoasa, informeaza Gandul.

Sefii narcisisti, toxici pentru companie. Persoanele narcisiste ajung mult mai usor in fruntea ierarhiilor, dar cand devin sefi nu sunt lideri atat de buni pe cat s-ar crede. Un studiu al Universitatii din Amsterdam arata ca, de cele mai multe ori, imaginea de lider a acestor persoane apare prin confundarea calitatilor organizatorice cu increderea mult prea ridicata in sine. La cercetare au participat 150 de persoane, impartite in grupuri de cate trei. In fiecare grup a fost desemnat un lider care trebuia sa aleaga un subordonat pentru o munca specifica. "Angajatii" coordonati de un lider narcisist au afirmat la finalul experimentului ca acestia au fost cei mai productivi, dar rezultatele au aratat contrariul. Cei cu o incredere de sine foarte mare au afectat performantele intregului grup, fiind prea concentrati pe propria persoana si mult prea autoritari pentru a comunica eficient. De asemenea, sefii narcisisti tind sa nu-si asculte colegii, mai arata studiul, scrie Adevarul.

Afla ce trebuie sa mananci pentru ca sa fii frumoasa! Sanatatea si aspectul pielii, parului sau al dintilor depinde foarte mult si de ce anume mancam. Medicii nutritionisti recomanda anumite alimente care ne fac frumoase. Mai frumoase decat suntem deja! Bogate in Omega-3 si Omega-6, semintele de in ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase, elastice si protejeaza unghiile care vor deveni mai tari. Consumata moderat, o ceasca pe zi, cafeaua ajuta le mentinerea sanatatii pielii. Mai mult, ajuta si la prevenirea cancerului de piele. Fructele de padure sunt un adevarat izvor de sanatate, care iti fac foarte bine. De la dinti si pana in varful firelor de par, aceste minunatii ale naturii sunt foarte recomandate. Chiar si atunci cand tii dieta, anunta Libertatea.

Exercitiile de fitness te ajuta sa renunti la fumat. Fitnessul ii poate ajuta pe fumatori sa renunte la acest viciu, sustin cercetatorii de la Spitalul Miriam din Insula Rhode - SUA. Echipa de oameni de stiinta a descoperit ca femeile si barbatii care merg constant la sala de fitness au sanse duble sa se lase de fumat decat persoanele mai putin active. Studiile anterioare au aratat ca exercitiile de aerobic pot reduce pofta de tigari si pot imbunatati capacitatea unei persoane de a-si controla greutatea dupa ce a renuntat la acest viciu. "Fumatul ucide mii de americani in fiecare zi. Desi multi dintre fumatori vor sa renunte la fumat, mai putin de 5% o pot face fara ajutor. Avem nevoie de noi instrumente care sa ii ajute pe fumatori sa renunte la tigari si se pare ca sportul ar putea fi o strategie eficienta", a declarat dr. Joseph Ciccolo, coordonatorul cercetarii. In Marea Britanie, unul din cinci adulti fumeaza, iar jumatate din cei care fumeaza pe o durata mare de timp vor deceda prematur, din cauza bolilor asociate cu fumatul, informeaza Gandul.