Si fructele ne pot ingrasa! In varianta lor proaspata, fructele sunt o sursa importanta de apa si de potasiu, importante pentru functionarea optima a inimii. In varianta deshidratata, fructele isi pastreaza mineralele, dar devin o bomba calorica, daca ne raportam la suta de grame. De exemplu, 100 de grame de stafide aduc 300 de calorii, fata de aceeasi cantitate de struguri, care aduce doar 69 de calorii. In mod similar, 100 de grame de smochine deshidratate inseamna 250 de calorii, iar in varianta proaspata, 75 de calorii. Dintre fructele de sezon, vedete sunt strugurii. Din cauza numarului crescut de calorii, ei trebuie sa fie consumati cu prudenta de catre persoanele cu probleme de greutate. "O jumatate de kilogram de struguri aduce aproape la fel de multe calorii precum un litru de suc cu zahar de tip cola", atrage atentia medicul specialist nutritionist Adrian Copcea din Cluj-Napoca, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Dieta personalitatii: invata-ti punctele slabe si ai sa slabesti! Uitati de numaratul caloriilor sau de mancatul in functie de grupa voastra sangvina. Daca intr-adevar vreti sa slabiti, se pare ca tot ceea ce trebuie sa faceti este sa fiti atenti la personalitatea voastra. Potrivit omului de stiinta neurolog Daniel Amen, cei slabi isi pierd timpul si energia incercand diverse diete care nu vor da niciodata rezultate - deoarece nu sunt genetic capabili sa se tina de ele. Astfel, in loc sa se indrepte spre sala, ei ar trebuie sa-si cerceteze slabiciunile, si sa vada ce-i determina sa manance. Amen a publicat recent o carte in care a identificat cinci categorii de oameni care mananca prea mult - compulsivii, impulsivii, compulsiv-impulsivii, cei tristi sau emotivi si cei anxiosi. El explica cum fiecare grup trebuie sa evite anumite tipuri de mancare si sa manance mai mult din altele. Spre exemplu, cei compulsivi au tendinta de a se concentra pe mancare. Lor le sunt recomandate dietele pe baza de proteine, dar nu e ok, deoarece aceastea au tendinta sa-i focuseze, iar ei sunt deja focusati. Compulsivii au nevoie de carbohidrati, care ajuta corpul sa produca serotonina si implicit sa imbunatateasca starea lor, anunta Click.

10 trucuri de supravietuire pentru proaspetii parinti. Un bebelus intr-o familie, mai ales cand este primul, este motiv de mare bucurie, dar si de stres major pentru ambii parteneri. Pentru a apuca sa va si bucurati de primul an de viata al bebelusului, tineti cont si de urmatoarele sfaturi. Chiar inainte ca bebelusul sa se nasca, trebuie sa stabiliti impreuna cu partenerul de viata cateva reguli referitoare la modul in care se vor desfasura activitatile in familie, cum ar fi vizitarea parintilor sau iesirile cu prietenii. In plus, trebuie sa faceti o impartire provizorie a sarcinilor legate de ingrijirea copilului, de la cine se va ocupa de plimbarile zilnice la baie sau alimentatie. Invatati sa va adaptati la programul pe care nevoile de hrana, somn si de igiena ale copilului le impune. Spre exemplu, pentru mame, o idee buna ar fi sa incerce sa doarma in acelasi timp cu copilul, pentru a nu ajunge la epuizare rapid. Impartiti sarcinile astfel incat ambii parteneri sa se poata odihni, informeaza EVZ.

Sapte sporturi care te mentin suplu, dar si sanatos. Doar 15 minute de exercitii fizice moderate practicate zilnic scad riscul de deces cu 14%. O plimbare zilnica de 30 de minute, cu variatii de ritm si de traseu, scade riscul maladiei Alzheimer. Trei sedinte saptamanale de antrenament a cate 45 de minute permit o reducere ponderala lenta, dar sigura. Si totusi, ritmul de viata modern face ca sedentarismul sa devina noua boala a secolului. Nu este niciodata prea tarziu sa incepi sa faci sport. Adapteaza-ti antrenamentele la capacitatea ta de efort si la problemele de sanatate, pentru a-ti pastra bunul obicei pe termen lung. Inotatorii au inima si plamani puternici, umeri lati, spate "lucrat" si brate lungi. Este un sport aproape complet, care lucreaza musculatura intregului corp, dar mai ales a jumatatii superioare. Principalul sau avantaj este ca protejeaza la maximum articulatiile de riscul de accidentare. De aceea, inotul si exercitiile practicate in bazin sunt folosite frecvent in cadrul programelor de recuperare medicala, dupa interventii pe coloana sau pe articulatii, sau ca parte a tratamentului pentru cei care sufera de artroza, scrie Adevarul.

Florile de galbenele intaresc imunitatea. Florile de galbenele sunt "medicament" cand vine vorba de ingrijirea pielii. Insa efectele lor nu se opresc aici. Iata la ce mai pot fi folosite. Ceaiul trateaza gingivita. Gingivita, stomatita, parodontoza sau alte afectiuni ale cavitatii bucale, toate isi gasesc leacul in ceaiul de galbenele. Gargara cu infuzie, facuta in fiecare dimineata si seara, va diminua din simptome, iar in timp, afectiunile pot disparea in totalitate. Alifia vindeca ranile. Daca aveti rani care nu se mai vindeca, spalatul ranilor cu ceai de galbenele si apoi ungerea ranilor cu alifie din aceleasi plante, duce in mai putin de o saptamana la vindecarea acestor rani. Crema de galbenele preparata din florile, frunzele si tulpinile proaspete mai este fololsita contra nodulilor ce apar la san, sau chiar in forme de cancer uterin, varice, ulcer varicos, anunta Click.