Cum sa tratezi acneea corect. Acneea este una dintre cele mai raspandite afectiuni intalnite in randul tinerilor, de aceea este foarte important ca adolescentii sa fie foarte bine informati atunci cand incep un tratament pentru aceasta boala. Medicamentele sau cremele care se aplica local trebuie sa tina cont de toleranta fiecarei persoane, de aceea, alegerea tratamentului trebuie facuta de un medic dermatolog, informeaza Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cartofii sunt buni pentru inima. In general, sunt priviti ca un aliment care ingrasa. Insa, daca sunt preparati in mod echilibrat, sunt bogati in nutrienti cu numeroase efecte pozitive pentru sanatate. Dr. Emanuela Soare, specialist Maggi in nutritie, ne prezinta beneficiile consumului de cartofi. Sunt bogati in fibre, benefice pentru un sistem digestiv sanatos. Un cartof de dimensiuni medii contine trei grame de fibre, adica 12% din cantitatea zilnica necesara de 25 de grame. Mai mult, cartofii sunt sursa importanta de carbohidrati complecsi, unul dintre furnizorii de energie pentru organismul nostru, scrie Click.

Uleiul de masline, remediu contra caderii parului. Masca. Daca, in ultima vreme, ai constatat ca ai probleme cu parul si, atunci cand te piepteni, iti cad mai multe fire decat in mod normal, incearca un remediu pe baza de ulei de masline. Timp de zece zile, in fiecare seara, inainte sa mergi la culcare, maseaza-ti usor pielea capului cu ulei de masline. In timpul noptii, acopera-ti capul cu o basma sau o casca de baie ca sa nu patezi lenjeria de pat si lasa uleiul sa actioneze, anunta Cancan.

Tineti la distanta afectiunile de toamna. Parazitozele apar de regula cam pe la mijlocul verii si sunt exacerbate toamna, mai ales cand incepe scoala. "Parazitii se transmit usor intre copii. Se duc la toaleta, nu se spala bine pe maini si apoi se joaca impreuna cu alti copii. Simptomele sunt astenie fizica, somnolenta, lipsa poftei de mancare urmata de o perioada cu multa pofta de mancare, dureri de cap sau de burta", explica medicul de familie Raluca Ghionaru. Diagnosticul se pune in urma unei probe de scaun sau daca parintii observa paraziti in scaunul copiilor. Pentru a preveni parazitozele, spalati-va bine pe maini si curatati fructele si legumele inainte de a le consuma. Integral inRomania Libera.

Top 10 alimente care ingrasa. Mititeii la gratar, hamburgerii, bauturile racoritoare sau inghetata sunt ingrediente de baza ale distractiilor, dar fac parte si din dieta zilnica a multor romani. Ele au insa un continut caloric mare si netezesc drumul catre o ingrasare rapida. Produsle din carne tocata, de tipul carnaciorilor, micilor sau hamburgerilor, contin de obicei multa grasime. "Prepararea lor la gratar este un avantaj, intrucat se distruge o mare parte din grasimi, dar desigur ca si ramane mare parte. In plus, contin amidon, multi aditivi si conservanti", explica Stefan Ionut, consultant in nutritie la cabinetul "MC" din Bucuresti, scrie EVZ.

Iti plac biscuitii si prajiturile? Ai sanse mai mari sa faci cancer uterin! Persoanele de sex feminin carora le plac prajiturile, biscuitii si alte fainoase dulci sunt predispuse sa se imbolnaveasca de cancer uterin. O echipa de cercetatori suedezi a analizat peste 60.000 de femei pe o perioada de trei ani. Ele au raspuns la mai multe intrebari cu privire la regimul alimentar, stilul de viata sau greutate. Acelasi chestionar a fost completat de aceleasi femei si peste zece ani. 729 dintre ele s-au imbolnavit de cancer, informeaza Cancan.