Mondenii
Foto: Cotidianul

„Mondenii“ au incheiat filmarile celui de-al treilea sezon, cu editii incununate de audiente excelente. Un sezon in care Andreea Gramosteanu, Mirela Zeta, Mihai Bendeac si Dragos Stoica au adus fete noi, precum Iantu, Simona Sensual, Diana Munteanu, Luis Lazarus, Sorin Ovidiu Balan sau Nikita, Adrian Paunescu ori Valentin Stan, „omul cu laptopul de la Mihai Gadea“.

In majoritate, cei parodiati se amuza teribil marti seara, cind „Mondenii“ apar pe sticla, sub sigla Prima TV. Exista si exceptii. Oana Zavoranu ii considera extraordinar de talentati si de haiosi. „Ma amuza pentru ca sint de bun-simt, spre deosebire de altii, carora nu vreau sa le rostesc numele, pentru ca le fac reclama. Nu ma imita insa foarte bine, pentru ca eu nu obisnuiesc sa port palarie si nu mestec guma. Si nu prea imi abordeaza stilul vestimentar. Ii imita foarte bine pe Marin, pe Becali, Basescu, Diaconescu, Cristoiu si pe Adrian Nastase. Nici Raduleasca nu e imitata foarte bine. Mi-s dragi, au glume foarte inteligente, iar cei care se supara inseamna ca nu au simtul umorului. O singura data l-am intilnit pe Dragos, la Prigoana acasa, si mi-a facut o impresie foarte buna.“

Si Mihai Gadea, realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei“, de la Antena 3, e entuziasmat de cei patru tineri actori. „Chiar au umor. Se intimpla sa nu-i vad, pentru ca nu sint acasa la ora la care se difuzeaza emisiunea, dar intru pe site-ul lor. Ma uit si rid cu lacrimi. Sint extrem de talentati, poate cei mai interesanti si mai amuzanti din ultimii ani. In ce priveste felul in care sint imitat, chiar daca isi tuguie buzele, baiatul care ma imita nu reuseste sa le aiba la fel de groase ca ale mele“. Mihai ne asigura ca amuzati se arata si colegii sai, Valentin Stan si Ion Cristoiu, „mai ales cind le povestesc cum sint imitati.

Pentru Silviu Prigoana e o onoare sa fie bagat in seama de „Mondenii“ sau de „Divertis“. Chiar si negativ. „Inseamna ca reprezint ceva. Textele eu le dau, aproximativ 90%. Le-am si spus daca vor sa foloseasca pliciul, sa nu mai utilizeze butaforia lor, sa vina sa le dau eu pliciul adevarat“.

Latifundiarul din Pipera nu-i impartaseste nici pe departe opinia. Gigi Becali e foarte iritat ca a devenit subiect de amuzament. E drept ca s-a amuzat, si chiar a ris, atunci cind s-a vazut pentru prima oara la „Mondenii“. Acum, insa: „Sint penibili si enervanti. Deja mi-e scirba de ei. Nici nu ma imita bine. O data merge, hai, de doua ori, dar deja e deranjant. S-o tii asa, ca prostul, cu «ma, Banele, ma, Banele, ma, Banele!». Nici nu exprima realitatea. As putea sa-i dau in judecata pentru defaimarea imaginii, dar n-am timp de ei...“. Discutia cu finantatorul Stelei s-a incheiat apoteotic cu injuraturi prelungite la adresa celui care il parodiaza. Cum Banel Nicolita, partenerul de scheci al lui Becali, a fost de negasit, in numele lui a vorbit Catalin Fainisi, ofiterul de presa al FC Steaua: „Nu-l intereseaza subiectul pe Jardel. Nici nu cred ca se uita“.

Cotidianul