Celebrităţile de la Holly­wood şi-au făcut un obicei din a-şi face publice simpatiile politice, înainte de alegerile prezidenţiale. Actori, regizori, scenarişti, cântăreţi şi producători, toţi s-au grăbit să-şi ajute candidaţii preferaţi pentru alegerile prezidenţiale din 2008.

La fel cum s-a întâmplat şi la alegerile din anii trecuţi, s-a dovedit că vedetele înclină spre democraţi, care sunt cu mult mai populari în lumea show-biz-ului decât republicanii.

O dată cu voturile „de simpatie” pe care vedetele le aduc în tabăra favoriţilor lor, starurile fac şi donaţii serioase (în limitele legii).

Cu toate acestea, nu de multe ori, celebrităţile dau bani unor candidaţi aflaţi în competiţie directă, notează AP. Actorul Michael Douglas, spre exemplu, a scos bani din buzunar pentru cinci foşti şi actuali candidaţi din partea Partidului Democrat.

Douglas a donat suma maximă permisă (2.300 de dolari pentru alegerile primare şi 2.300 pentru cele generale, în total 4.600) candidaţilor democraţi Hillary Rodham Clinton, Barack Obama, Bill Richardson şi Chris Dodd.

În schimb, actorul i-a dat doar 1.500 de dolari lui Dennis Kucinich. Un alt „donator în serie” este şi actorul Paul Newman, care a contribuit cu suma maximă la campaniile lui Obama, Clinton şi Dodd, şi cu doar 2.300 de dolari pentru campania lui Richardson.

Gandul