Zina Dumitrescu, Catalin Botezatu, Mihai Mitoseru si Monica Anghel au socat atunci cand, intr-un puseu de sinceritate, au recunoscut ca au vrut sa treaca in lumea de dincolo. Desi celebritatea le-a asigurat un trai fara griji, iata ca banii nu aduc fericirea, iar cei patru ne-au demonstrat-o, desi exemplele lor sunt de-a dreptul nefericite.

Cazul Erbasu, studiat la facultate

Sinuciderea omului de afaceri Mihai Erbasu a socat opinia publica, iar mass-media a creat amploare in jurul nefericitului eveniment care s-a petrecut in anul 2004. Desi au trecut trei ani de atunci, impactul nu s-a stins, iar “cazul Erbasu” a ajuns subiect de studiu in facultati. Va prezentam mai jos un fragment din cartea “Sociologie economica”, scrisa de profesorul universitar Emilian Dobrescu.

“Avalansa de sinucideri din a doua parte a anului 2004 i-a pus pe ganduri pe sociologi si psihologi. Unii au fost de parere ca mediatizatul caz al mortii magnatului Mihai Erbasu ar fi putut declansa o adevarata psihoza. In esenta, aparitia unei situatii de tip Erbasu, asa cum a fost prezentata in media, poate declansa celelalte cazuri de sinucidere”.

Mihai Mitoseru, salvat de Oreste in ultimul moment

Accidentul nefericit de acum cativa ani, in urma caruia si-a pierdut iubita, l-a afectat peste masura pe Mihai Mitoseru, foto stanga, care a recunoscut ca a vrut sa-si ia viata la acea vreme. “Oreste m-a salvat in utimul moment, cand voiam sa ma arunc de la balcon, in spital”, a declarat Mihai la matinalul de la OTV. Gandurile negre nu-i mai dau insa tarcoale prezentatorului TV de cand si-a gasit jumatatea, pe Noemi, pe care a si cerut-o de nevasta.

Monica Anghel, depresie din cauza unei operatii estetice

Va vine sau nu sa credeti, joviala Monica Anghel, foto dreapta, a avut si ea zile proaste. Vedeta a vrut sa-si ia viata cand avea 20 de ani, dupa ce s-a lasat amagita de un chirurg estetician american. Acesta i-a facut o liposuctie la nivelul abdomenului care a declansat septicemie. Descurajata si aflata in pragul unei depresii, Monica a vrut sa-si curme singura suferinta. Salvarea a venit de la fostul sot al Monicai, medic si el, care a reusit sa repare ce a distrus doctorul american.

Bote a vrut sa se arunce in prapastie

Desi pare unul dintre cei mai fericiti si impliniti oameni din Romania, creatorul de moda a avut doua tentative de sinucidere: prima data, in anul 1994, pe cand se afla in inchisoare, el a dorit sa inghita somniferele pe care le strangea in fiecare seara.

Dar l-a salvat un coleg de celula, care le-a inghitit in locul sau. Cativa ani mai tarziu, afectat de o neimplinire pe plan sentimental, Bote, foto sus, a dorit, din nou, sa-si puna capat zilelor. Dar soarta nu i-a facut jocul nici de aceasta data, iar masina sa, scoasa din viteza si aflata pe marginea prapastiei, a “refuzat” sa cada.

"Mama Zina", supradoza de Xanax

Creatoarea de moda a dorit sa-si puna capat zilelor in urma cu un an si jumatate, cu o zi inainte sa implineasca 70 de ani. Ea a fost transportata de urgenta la spital, de fiul ei, Catalin Negreanu, dupa ce aceasta inghitise, cu o seara inainte, o supradoza de Xanax. Zina, foto dreapta, a fost externata dupa cateva zile, insa motivul acestui gest a ramas necunoscut pana astazi.

Click!