Regina muzicii soul a devenit cel mai controversat personaj al lumii.

Tanara cantareata britanica Amy Winehouse, considerata „un fenomen al timpului nostru“, a devenit, la numai 24 de ani, subiect de studiu atat pentru presa de bulevard, cat si pentu o serie de specialisti in muzica si psiho-socilogi. In ultimele sase luni nu a trecut nicio zi fara ca presa sa publice o noua stire sau o fotografie compromitatoare cu Amy Winehouse.

Papparazzi au surprins-o fie iesind din cluburi abia tinandu-se pe picioare, ca urmare a unui abuz de alcool sau de droguri, fie acoperita doar de un sutien si alergand pe strazi in plina iarna, fie cand a fost arestata, impreuna cu sotul ei, pentru posesie ilegala de droguri. Cu un aspect bizar, un coc urias supradimensionat de mese, aparent cu greu sustinut de un trup din ce in ce mai firav, tanara de numai 24 de ani este, dupa unii, o artista originala, victima a propriei celebritati, in timp ce altii cred ca e produsul unei interesante strategii de marketing.

„Nimeni nu a reusit in ultimile 365 de zile, sa devina atat de cunoscut“, noteaza presa intrenationala, incercand sa disece reteta acestui succes. „Ingredientele ascensiunii ei sunt: o voce nemaipomenita in primul rand, la care adaugam o serie de scandaluri, probleme de natura privata, pe larg dezbatute prin presa, cateva concerte anulate si un stil vestimentar original. Acestea toate au facut din Winehouse un idol“, nota publicatia austriaca „Die Presse“.

S-a nascut o noua Diana Ross

In martie 2007 cantareata si-a anulat cateva concerte pe motiv ca si-a spart un dinte in urma unei cazaturi la betie, ceea ce ea insasi a recunoscut intr-un interviu. Si viata sentimentala si-o descrie tot in termenii unei incredibile labilitati. In luna mai, anul trecut, s-a casaorit cu muzicianul Blake Fileder-Civil, iar in august a ajuns la spital in coma, in urma unei supradoze. Se presupune ca a fost de heroina. Concertele programate in luna august au fost anulate, iar cantareata a fost internata pentru scurt timp intr-o clinica de dezintoxicare. Proaspat iesita din clinica, Amy a aparut in public cu fata ranita. Presa de scandal a scris ca ar fi vorba despre o bataie care a avut loc intre ea si sotul ei, avand in vedere ca si el avea leziuni vizibile.

Integral in Evenimentul Zilei