Batranul Oscar a fost creat de un regizor de la studiourile MGM, in urma cu 80 de ani. Statueta insa n-a purtat acest nume de la inceput. In primii ani, castigatorii plecau acasa cu "trofeul de aur" sau cu "premiul de merit al Academiei".

Putini stiu si ca statuetele poleite au in ele munca romaneasca. Atelierul din Chicago in care sunt fabricate Oscarurile este al unei familii de emigranti romani.

Cele mai cunoscute trofee din lume sunt facute de mai bine de 20 de ani in atelierele firmei unei familii de romani din Chicago. Firma a fost infiintata in 1940 de catre fiul unui emigrant roman si a fost angajata sa produca trofeele aurite in 1983.

Owen Siegel, fondatorul companiei RS Owense a fost la inceput vanzator de seminte pentru porumbei in pravalia tatalui sau, care imigrase din Romania. Cand a mai castigat ceva bani, si-a fãcut firma si, prin 1950, a ajuns la creatia de trofee. In 1983 a fost angajat sa fabrice Oscarurile. Statuetele nu au purtat acest nume de la inceput.

O angajata a studiourilor Academiei Americane de Film a fost cea care care a botezat statueta cu numele unchiului ei, Oscar. Reprezentantii Academiei au adoptat noua denumire in mod oficial abia in 1939.

Romantica