Omul de afaceri Silviu Prigoana, „taticul televiziunilor din Romania“, a ramas fara licenta pentru un post TV... erotic. Aceasta nu i-a fost retrasa, asa cum ar fi dorit carcotasii, ci i-a expirat pur si simplu, din cauza unor „finantari intarziate“, povesteste acesta. Alaturi de Adriana Bahmuteanu, fosta si viitoarea sa sotie, afaceristul il va boteza, sambata, la Biserica Domnita Balasa, pe Mihaita Prigoana, cel mai Maxim reprezentant al acestei familii.

Dupa ce a creat Realitatea TV, Etno TV, Taraf TV si postul TV Sport, Silviu Prigoana s-a vazut nevoit sa renunte la unul dintre cele mai revolutionare proiecte media gandite de el. Formatul cuprindea 1.100 de canale tv pentru o platforma digitala, dintre care 600 erau difuzate gratuit, alaturi de alte 18 posturi de nisa 100% romanesti.

In cadrul acestora se regaseau, pe langa televiziuni de muzica usoara, folclorica, sport, documentar, filme romanesti, cat si indiene, si unul de desene animate pentru copii, dar si un post erotic, 100% romanesc, primul de acest gen din tara. „Nu a mers. Am primit licenta de emisie in 2003, dar din cauza birocratiei si a unor finantari intarziate, planul nu a mai fost pus in practica.

Tehnologia a evoluat pe repede inainte si cand noi am avut toate cele necesare, costurile proiectului erau depasite. Nu se mai justificau. Proiectul ar fi revolutionat piata media de la noi si ar fi prins cu siguranta la public pentru ca, pe langa cele 18 canale romanesti, abonatii ar fi beneficiat de aproape 500 de noi posturi, la care ar fi avut acces numai daca ar fi dorit. In total ar fi fost 1.100 de televiziuni. Cat despre postul erotic... stiti si voi ce costuri sunt la fiecare productie, nu la titrare, ca aia nu prea vorbesc“, a declarat Silviu Prigoana.

Ziarul