Ea e Lori din Onesti. Asa ii place sa se prezinte, la finalul concertului. Am vorbit cu ea despre campanie, concertele pentru familiile de tigani, fanii gay si despre impresionanta ei colectie de costume populare.

Cum merge in campania electorala?

E o ocazie foarte buna pentru a duce cantecele mele in fiecare colt de tara. M-am dus la oamenii pe care-i cunosc si ii sustin, la oamenii in care chiar cred. Am mers la Barlad, unde am multe rude si prieteni, la Vaslui, unde n-am mai fost de 10 ani.

Ti s-a sarit in cap cand ai cantat la botezul nepotilor lui Leo de la Strehaia!

Nu mi-a sarit nimeni in cap, probabil doar cei care n-aveau cum sa-si manifeste altfel invidia. Cred ca iar ne lovim de rasism si de prejudecati, iar generalizam. Daca o romanca face prostitutie in Spania, inseamna ca toate romancele sunt curve? Nu cred in asta. Fiecare om trebuie sa aiba o sansa, indiferent ca e moldovean, tigan, basarabean. E o mentalitate depasita sa judeci omul dupa originile lui si sa-i bagi pe toti in aceeasi oala.

Te-au ingropat in bani la botez?

Asta e problema noastra, trebuia sa fiti acolo.

Dar ai cantat 7 ore?

Nu, 70 de ore si ne-au legat si de copaci, ca in filmul lui Kusturica! Bineinteles ca sunt exagerari, povesti nemuritoare. Eu cant la fel si in fata unui presedinte, si in fata unui cersetor. La fel de mult suflet pun, nu ma menajez, nu spun: uite, pentru asta cant mai putin sau mai mult!

Integral in Cotidianul