Cunoscut mai degraba pentru averea sa fabuloasa estimata la 15 miliarde de euro si idila cu frumoasa Daria Zhukova, magnatul rus Roman Abramovici intentioneaza sa adauge la faima de proprietar de club de fotbal si pe cea de fin colectionar de arta. Asa se face ca, in numai doua zile, Abramovici a scos din buzunar nu mai putin de 76,9 milioane de euro pentru tablouri, la sfatul iubitei lui, care isi va deschide o galerie de arta la Moscova.

Se pare ca aceasta va fi destinatia finala a celor doua opere de arta achizitionate de miliardar, respectiv "Tripticul" lui Francis Bacon, in valoare de 55, 4 milioane de euro, si "Sue cea mare" de Lucian Freud, pe care Roman a dat 21,5 de milioane de euro.

Dupa cea din ultima tranzactie, artistul, care este nepotul psihanalistului Sigmund Freud, a devenit cu ajutorul lui Abramovici cel mai scump pictor in viata din lume. "Abramovici este nou intrat pe piata achizitiilor de arta, insa a demonstrat ca are fler si, in doar 48 de ore, a cumparat doua opere de arta extrem de valoaroase", l-a laudat pe miliardar criticul de arta Cristina Ruiz.

Cancan