Subiectul „ce cred altii despre mine” nu e punctul forte al Danei. Nici atunci cand vine vorba de stilul pe care il abordeaza. „Ce inseamna greseala de stil? Nu m-am vazut niciodata criticata, in reviste, dar probabil ca am facut greseli. E un subiect care nu ma intereseaza deloc. Faptul ca eu ma simt bine intr-o haina sau intr-o anumita combinatie de culori nu conteaza decat pentru mine. Nu-mi pasa daca vine X si zice „Mama, nu ti-ai potrivit pantalonii cu cerceii sau cureaua, de exemplu.”

Recunoaste, insa, ca are momente in care priveste inapoi in perioada HI-Q si se intreaba ce a fost in capul ei sa se imbrace asa: „In acelasi timp, ma gandesc ca asta era moda pe vremea aia. Desi eu nu sunt un om la moda, dar astea erau tinutele pe care le gaseam pe piata. Nu gaseam pantaloni scurti cu talie joasa si imi luam cu talie inalta. Nu ma intereseaza nici ce gandeste lumea despre cum sunt imbracata cand ies din casa. Pe vremea Hi-Q, da, ma gandeam cum arat, dar am evoluat mult. Ma felicit ca n-am ramas asa. In momentul asta, totul e mai la obiect: asta am, asta port. In primul rand, pentru ca o am pe Sofia si ei ii aloc foarte mult timp si, cand sunt cu ea, trebuie sa fiu imbracata cat mai lejer. Pentru ca ma aplec, ma asez in fund, ma joc cu ea. Uite, am fost zilele trecute in parc si m-a udat pe blugi cu suc de portocale. Am foarte multe haine sport, foarte multe perechi de blugi, trei rochii, doua maieuri, doua camasi.”

Spre deosebire de multe vedete autohtone, Dana nu frecventeaza prezentarile de moda: „Mi se pare plictisitor sa vad niste fete super-serioase (n-am nimic cu ele), dar mi se pare ca vin asa cu o figura pe podiumurile alea de zici ca au construit un bloc. Si ele iti prezinta niste chiloti. Nu am nimic impotriva chilotilor, ca si eu port chiloti. Mi s-ar parea ciudat sa stau langa prietenul /iubitul /sotul meu sa-i zic: «Bai, este extraordinar materialul asta de chilot, fii atent cum vine tanga asta!» Pentru ce? Mi se pare o pierdere de timp. In schimb, daca dau pe Fashion TV si vad, de exemplu, niste creatii Issey Miyake, ma uit, fiindca imi place foarte mult.” dana nu are nici o rutina de shopping si nu respecta reguli prestabilite. „N-am un magazin sau un designer preferat, daca vad o haina care imi place foarte mult, pot sa dau si mai multi bani decat as da in mod normal. In general, imi cumpar haine care nu sunt nici foarte ieftine, nici foarte scumpe, fiindca imi dau seama ca, la anul n-o sa le mai port, pentru ca imi innoiesc garderoba in fiecare an. Nu cumpar totul o data, nu sunt ahtiata – atunci cand mergem in strainatate, cam la doua luni, imi cumpar lucrurile de care am nevoie pentru perioada respectiva.”

Shopping in familie

„Dragos isi face cumparaturile cu mine si e un calvar, fiindca mergem la shopping numai cand trebuie sa gasim ceva! Si niciodata nu gasim. Stam in magazine, ne invartim si ne enervam: «Hai, nu, te rog ia-o p-asta, e foarte buna, hai sa iesim o data de aici». Asta se intampla in magazinele din Romania. In ultima vreme, am tot fost in strainatate si, atunci cand mergeam intr-un magazin, Dragos iesea din fiecare cu plasele pline. Si ma enervam, fiindca eu ieseam cu mana goala cautand rochii si el isi tot cumpara lucruri. In ceea ce o priveste pe Sofia, o imbracam lejer, normal. Niciodata cu volane sau strasuri sau in negru. Rochite, pantalonasi, totul din bumbac”, povesteste Dana numarul de iulie al revistei J’adore.

Articol integral in revista J’adore.