Judecatoria Buftea a decis marti ca Irina Columbeanu sa ramana in custodia tatalui sau, urmand ca mama sa, Monica Gabor, sa plateasca pensie alimentara pentru cresterea fetitei. Sotii Columbeanu au divortat luni.

Monica Gabor va plati o pensie lunara de 1.000 de lei pentru cresterea fetitei.

Potrivit Agerpres, Monica va avea dreptul la un program de vizite bine stabilit, ea putand sa isi ia fiica doua week-enduri pe luna, in a doua si a patra saptamana (de vineri, ora 16.00 pana duminica, ora 18.00), precum si in timpul vacantei de vara, intre 20 iulie-20 august.

Magistratii din Buftea au precizat ca divortul dintre Monica si Irinel s-a desfacut cu acordul ambelor parti. Monica va reveni la numele anterior.

Instanta a separat procesul de partaj de cel de divort, urmand ca Monica Gabor sa isi precizeze pretentiile.

Decizia magistratilor poate fi atacata cu recurs.

La sfarsitul lunii februarie 2011, Monica Columbeanu a inaintat cererea de divort la Judecatoria Buftea, dupa aproape 5 ani de la casatoria cu omul de afaceri.

In ultimele cateva luni, Irina Columbeanu a fost incredintata, pe rand, de catre magistrati, pentru perioade de cateva saptamani, atat tatalui, cat si mamei ei.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 4 aprilie, ca Irina sa fie incredintata temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admitand astfel recursul acesteia fata de decizia Judecatoriei Buftea, care daduse fetita in grija tatalui, pana la solutia finala privind divortul.

Monica Columbeanu a luat-o pe Irina de la locuinta de la Izvorani a sotului sau pe 15 aprilie, dupa ce, in urma investirii cu titlu executoriu a deciziei Tribunalului Bucuresti, a venit la resedinta sotului ei insotita de un executor judecatoresc, avocati si politie.

La 6 iunie, Judecatoria Buftea a decis ca micuta Irina Columbeanu sa ii fie incredintata tatalui ei, Irinel Columbeanu obtinand custodia temporara a fiicei sale pana la pronuntarea definitiva a divortului.