SUBIECTELE ZILEI
Florin Citu, la rapel
Foto: gov.ro

Florin Cîțu, întrebat dacă este responsabil de eșecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Premierul Florin Cîțu spune, întrebat dacă se consideră vinovat de eșecul campaniei de vaccinare, așa cum acuză unii dintre cei care îl contestă, că el nu este firmă de advertising.
  • Cîțu: Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă. Nu știm ce o să facem cu cei care refuză vaccinul: Să dăm afară 30% din medici?! / Susținem testarea obligatorie pe cheltuailă proprie
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Orban, despre Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și hotărăște el când și cum ies eu din politică!? Nu îi e rușine un pic!?

de I.B. HotNews.ro
Ludovic Orban susține că nu numai susținătorii lui Florin Cîțu au făcut excese în campania din interioriul partidului, ci inclusiv premierul, în timp ce el s-a rezumat la a da replici atunci când a fost cazul. „Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nici n-avea cinci ani de vechime și face el legea, hotărăște el când iese și cum iese din politică Ludovic Orban!?”, a spus președintele PNL, joi seară, pe B1 TV.
Tanczos Barna
Foto: Captura Prima TV

Tanczos Barna: Toate statele unde există an de an estimarea populației de urs renunță încet-încet la relocare / Trebuie luată o decizie tranșantă

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Actualitate | Mediu
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, joi seară, la B1 TV, că toate statele membre ale Uniunii Europene unde există an de an estimarea populației de urs renunță încet-încet la relocare și caută măsuri preventive de intervenție, inclusiv prin cote. Ministrul crede că problema urșilor a fost scăpată de sub control și, după o estimare a numărului de exemplare din țara noastră, în primăvară trebuie luată ”o decizie tranșantă”, potrivit News.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu: Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă. Nu știm ce o să facem cu cei care refuză vaccinul: Să dăm afară 30% din medici?! / Susținem testarea obligatorie pe cheltuailă proprie

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Premierul Florin Cîțu a declarat joi seara, la Digi24, că deocamdată vaccinarea obligatorie este ultima variantă pentru România deoarece o astfel de măsură ridică unele întrebări la care momentan nu a știut nimeni să îi răspundă, cum ar fi ce sancțiuni vor primi cei care refuză vaccinarea. ”Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze, spre exemplu?!”, a argumentat premierul.
sindicatul Europol
Foto: Facebook

Sindicatul Europol: Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști / Administratorii diferitelor localuri nu au calitate de operatori de date cu caracter personal

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Sindicatul Europol anunță, joi, că polițiștii de ordine publică nu pot verifica certificatele verzi ale persoanelor, neavând în dotare telefoane de serviciu sau tablete cu sistem de operare Android. În plus, sindicaliștii atrag atenția că administratorii diferitelor localuri nu au calitate de operatori de date cu caracter personal și acuză Guvernul de populism, potrivit News.
Florin Citu
Foto: Captura Guvern

Cîțu: Nu am dat HG pentru Congresul PNL ci pentru operatorii economici / Cum să mă cheme pe mine USR în Parlament să dau explicații când ei s-au aliat cu AUR?!

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Premierul Florin Cîțu susține că HG-ul prin care s-a mărit limita pentru impunerea carantinei de noapte de la 3 la 6 la mie nu a fost dat pentru a se ține Congresul PNL ci pentru agenții economici. ”Congresul PNL se va ține doar o zi, dar agenții economici își vor continua activitatea. Să înțeleg acum că USR sau ceilalți sunt împotriva menținerii deschise a agenților economici?!”, a declarat premierul.
​Ana-Maria Trăsnea
Foto: Keno Verseck/ ​Deutsche Welle

Deutsche Welle: O tânără din România candidează pentru Bundestag

de Redactia HotNews.ro
Ana-Maria Trăsnea s-a mutat la 13 ani din Piatra Neamț la Berlin, în 2007. Ani de zile nu i-a fost deloc ușor, la școală a trecut prin experiențe de bullying și discriminare. Acum candidează pentru parlamentul german. Deutsche Welle prezintă povestea tinerei românce care a ajuns să candizeze pentru Bundestag.
Dan Barna
Foto: Digi 24

Dan Barna: România a cumpărat peste dublul necesarului teoretic de vaccinuri. Premierul a decis câte se cumpără, Ministerul Sănătății nu a avut niciun rol / E foarte bine că DNA anchetează

de V.M. HotNews.ro
Marți, 21 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Fostul vicepremier Dan Barna, copreședinte USR PLUS, spune că România a cumpărat mai mult decât necesarul teoretic de vaccinuri anti-Covid-19 pentru populație, iar decizia privind cantitatea de vaccinuri achiziționată a aparținut exclusiv șefului Guvernului, Ministerul Sănătății nefiind deloc consultat.
Ludovic Orban
Foto: gov.ro

Ludovic Orban: Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la postul Realitatea Plus, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații din România, în acest moment lucrându-se la un pachet de legi în acest domeniu.
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Ludovic Orban: O moțiune de cenzură odată depusă nu poate fi oprită

de V.M. HotNews.ro
Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat luni seară, referindu-se la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva premierului Florin Cîțu, că, așa cum a stabilit Curtea Constituțională, o moțiune de cenzură odată depusă nu poate fi oprită.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu: Nu am luat 4 la treapta a doua. Nu am dat niciodată la ASE

de V.M. HotNews.ro
Joi, 16 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Prim-ministru Florin Cîțu a declarat joi că informațiile conform cărora ar fi luat nota 4 la treapta a doua la liceu sau că ar fi încercat să intre la Academia de Studii Economice (ASE) din București reprezintă știri false.
Florin Citu Superman pe Instagram
Foto: Captura Instagram

Florin Cîțu: Mi-a plăcut filmulețul cu Superman pentru că era bine făcut și era distractiv / Sunt poate diferit de ceilalți, pentru că sunt foarte sincer

de V.M. HotNews.ro
Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că a postat pe contul său de Instagram filmulețul în care apare în calitate de Superman deoarece i s-a părut distractiv și foarte bine realizat.
Tintin
Foto: Wikipedia

Activiștii woke ard cărți - iar a scrie una a ajuns să fie un pariu înspăimântător -The Telegraph

de I.B. HotNews.ro
În ce condiții arderea de cărți nu este ardere de cărți? Atunci când e un ritual de „purificare prin foc”. Revenirea cenzurii, în condițiile în care elitele noastre înghit pe nemestecate programul woke, transformă în coșmar viața scriitorilor și artiștilor. Un alt motiv pentru care oamenii nu ar trebui să ardă cărți este acela că e josnic și primitiv. ”Am voie să spun asta?”, se întreabă editorialistul și istoricul britanic Tim Stanley în The Telegraph.
Vulcanii noroiosi
Foto: USER UPLOADED

Emerging Europe despre România: Curentul de aer – un pericol pentru viață și alte păreri mai neplăcute

de A.Th.C. HotNews.ro
Cinci opinii despre România – o țară pe care am fost norocos s-o numesc patrie timp de mulți, mulți ani - și care-i vor ofensa cu siguranță pe toți. N-ar trebui să mai adaug că această notă amuzantă este scrisă (cel puțin în parte) într-o notă ironică, dar mă tem că o fac, scrie Craig Turp-Balasz în Emerging Europe.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu: Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamț? Dar cel de la Balș? Ce s-a întâmplat de fapt acolo? Știm? Nu știm / Cum vă explicați asta?

de I.B. HotNews.ro
Marți, 14 Sept 2021 Actualitate | Sanatate
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu întreabă, marți, unde sunt rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Piatra Neamț și Institutul ”Matei Balș” și ce s-a întâmplat acolo cu adevărat. Voiculescu acuză că, după 14 aprilie, data la care a fost revocat din funcție, nimeni nu a mai fost întrebat despre aceste rapoarte, deși în vremea mandatului său ”interesul în presă părea atât de mare”, potrivit News.
Jared Isaacman
Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia Images

Spațiul cosmic devine din ce în ce mai privat: Cine sunt cei patru pasageri ai misiunii Inspirational

de I.B. HotNews.ro
Marți, 14 Sept 2021 Science - Spatiul
Miliardarii par să fi prins gustul călătoriilor spațiale. Pe 15 septembrie, Jared Isaacman, miliardarul care este fondator și CEO al corporației Shift4, va pleca împreună cu trei tovarăși de aventură, aleși cu atenție, într-o excursie de trei zile în jurul Pământului pe orbită joasă, la aproximativ 300 de kilometri. Totul a fost pregătit ca o operațiune rafinată de marketing: o campanie publicitară de clasă, un site foarte frumos și bogat, și chiar o serie de documentare pe Netflix.
Boris Johnson
Foto: Captura Twitter

ANALIZĂ CNN: Realitatea dură a Brexitului lovește Marea Britanie. ”Ne costă pe toți”, în afară de Boris Johnson

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 12 Sept 2021 Actualitate | Internațional
De la un capăt la altul al lanțului de aprovizionare, producătorii britanici de alimente au suportat o vară plină de probleme. „Depozitele frigorifice nu aveau suficient spațiu pentru a ne păstra culturile, așa că a trebuit să aruncăm o săptămână de producție”, explică Iain Brown, vicepreședintele East Scotland Growers (ESG). „Și nu am avut suficienți muncitori pentru a recolta legumele, ceea ce înseamnă că se vor risipi”, potrivit unei analize CNN.
O planeta indepartata - ilustratie
Foto: Don White, Dreamstime.com

Obiecte cosmice cu orbite ciudate descoperite dincolo de Neptun / Sunt atrase de Planeta 9?

de I.B. HotNews.ro
Luni, 13 Sept 2021 Science - Spatiul
O căutare de șase ani în spațiul de dincolo de orbita lui Neptun a dus la descoperirea a 461 de obiecte. Aceste obiecte includ patru care se află la mai mult de 230 de unități astronomice (AU) de la Soare. Aceste obiecte extraordinar de îndepărtate ar putea arunca o lumină nouă asupra Planetei 9, un corp ceresc teoretic, niciodată observat, scrie Live Science.
L. Orban
Foto: Facebook

Orban: Eu cred că Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de președintele Iohannis, dimpotrivă

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri seară, în județul Dâmbovița, că Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de președintele Iohannis, dimpotrivă. ”După ce vom câștiga, va fi același parteneriat de succes cu președintele României”, afirmă Orban, potrivit News.
(Nu tocmai) fericiții miri
Foto: Facebook

Facturi de 240 de dolari trimise de miri invitaților care au confirmat, dar n-au venit la nuntă

de A.Th.C. HotNews.ro
Duminică, 12 Sept 2021 Actualitate | Internațional
În loc să se bucure din plin de luna de miere, mirii au fost atât de furioși pe cei care n-au venit la nuntă – după ce au confirmat „Yes” la RSVP – că le-au trimis facturi de 240 de dolari ca să-și recupereze cheltuielile, relatează The New York Post.
Calitatea aerului in UE
Foto: airindex

Calitatea aerului din birouri afectează capacitățile cognitive ale angajaților (studiu)

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Calitatea aerului dintr-un birou poate avea un impact semnificativ asupra capacităților cognitive ale angajaților, inclusiv asupra puterii lor de concentrare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, informează AFP.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Cîmpeanu anunță adoptarea OUG privind preluarea tuturor creșelor în sistemul de educație

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri seara, la Digi 24, că, în cadrul ședinței de Guvern, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind preluarea tuturor creșelor în sistemul de educație. El a precizat că acest proiect de preluare trebuie finalizat până la 1 octombrie 2021, potrivit News.
Primaria Cluj
Foto: Facebook/ Emil Boc

Boc n-a găsit IT-istul care să lucreze la Primărie, pentru 10.000 lei: „Trebuie să recunoaștem. Salariul e mic”

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Sept 2021 Revista Presei | Subiectele Zilei
Nimeni nu vrea să lucreze la Primăria Cluj-Napoca, pe post de IT-ist, pentru un salariu de 10.000 lei. Emil Boc a recunoscut că salariul este mic pentru ofertele care se găsesc pe piață aici, scrie monitorulcj.ro.
Arafat
Foto: Guvernul Romaniei

Raed Arafat anunță că rata de vaccinare la personalul din IGSU este mică, 38 - 39 la sută

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că rata de vaccinare a personalului IGSU este una destul de mică, ajunge la 38 - 39 la sută, potrivit celei mai recente evaluări. În schimb, la DSU, unde sunt aproximativ 100 de persoane, rata de vaccinare ajunge la 80 la sută, potrivit News.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu, la Antena 3: Este greu să identifici ce se întâmplă cu o monedă națională, care sunt influențele

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Primul ministru Florin Cîțu a afirmat, miercuri, la News Hour with CNN (Antena 3), că deprecierea monedei naționale față de euro începuse înainte de izbucnirea crizei politice, el susținând că este greu de identificat influența situației politice asupra cursului leului
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Ludovic Orban: Este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor dacă Florin Cîțu nu va mai fi premier

de V.M. HotNews.ro
Marți, 7 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Dacă Florin Cîțu nu va mai fi premier, este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor, pentru că singura coaliție decentă și rezonabilă este cea formată din PNL, USR PLUS, UDMR și minorități, consideră liderul liberal Ludovic Orban.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Sorin Cîmpeanu: Este posibil să ajungă, în a doua parte a lunii octombrie, Bucureștiul, la șase la mie

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 5 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seară, la Digi 24, că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie, Capitala să atingă pragul de șase infectări cu COVID-19 la o mie de locuitori, moment în care toate școlile vor trece în online, pentru zece zile, potrivit News.
Ciolos
Foto: Facebook

Cioloș: L-am sunat pe președintele Iohannis, dar nu a vrut să se întâlnească cu noi

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 3 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Copreședintele USR Plus, Dacian Cioloș, a declarat vineri seară, la Digi 24, că i-a trimis un mesaj președintele Iohannis ca să se întâlnească și să medieze această criză, dar că președintele i-a răspuns că ar fi fost bine să întâlnească înainte de această criză. Cioloș spune că și Dan Barna l-a sunat anteriro pe președintele Iohannis, dar acesta nu i-a răspuns.
Ionut Mosteanu
Foto: Agerpres

Moșteanu (USR PLUS): Vrem o coaliție cu PNL și UDMR, însă fără premierul Cîțu / Vom cere în ședința coaliției de mâine demisia lui Cîțu și o nouă propunere de premier din partea PNL

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va cere în ședința de coaliție de joi o nouă propunere pentru funcția de premier din partea PNL și demisia premierului Florin Cîțu, după ce șeful Guvernului l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion.
Nicușor Dan
Foto: PMB

Nicușor Dan: S-au închis 14 companii municipale cu 2.700 de angajați. Îmi pare rău pentru acești oameni, dar trebuie să eliberăm banii ca să facem investiții

de I.B. HotNews.ro
Marți, 31 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat marți, pentru B1 TV, că au fost închise 14 companii municipale. E vorba aici de 2.700 de angajați, iar parte din ei au plecat deja. Dan a precizat că-i pare rău de acești oameni, dar companiile înghițeau foarte mulți bani, care de acum pot fi folosiți în investiții de care Bucureștiul are cu adevărat nevoie.
Ioana Mihaila
Foto: Captura video

UPDATE Ministrul Sănătății: Vrem ca vaccinații să nu fie limitați în niciun fel / Accesul în malluri și restaurante, doar cu certificatul COVID dacă crește incidența-variantă de lucru

de I.B. HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătătii, spune că dacă cifrele privind infectarea vor crește periculos, atunci accesul în baruri, restaurante și malluri s-ar putea face doar pe baza certificatului COVID, aceasta fiind o variantă de lucru. Ministrul afirmă că se lucrează cu trei priorități în acest moment: menținerea școlilor deschise, să nu restricționeze circulația vaccinaților și să mențină deschise activitățile economice care au fost afectate grav în prima carantina.
Virgil Popescu
Foto: Facebook

Ministrul Energiei: După ce conducta Nord Stream 2 va fi funcțională prețul la gaze va reveni la 20 - 22 de euro pe MW

de N.O. HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Prețul la gaze naturale va reveni în parametri normali după ce conducta Nord Stream 2 va fi funcțională, a declarat luni ministrul Energiei, Virgil Popescu, menționând că revenirea va avea loc după această iarnă, relatează Agerpres.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Ludovic Orban, despre PNDL 3: Programul va fi adoptat în momentul în care ne înțelegem în coaliție

de I.B. HotNews.ro
Marți, 31 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la TVR 1, că programul PNDL 3 va fi adoptat atunci când se va ajunge la o înțelegere în coaliție și a explicat că partenerii de la USR PLUS nu sunt împotriva acestui program, dar că au pus unele condiții pentru adoptar, potrivit News.
Ioana Mihaila
Foto: gov.ro

Mihăilă: Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați

de I.B. HotNews.ro
Marți, 31 Aug 2021 Actualitate | Coronavirus
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, afirmă că părinții ar trebui să solicite școlilor situația personalului vaccinat și nevaccinat și afirmă că este ”îngrijorător” că multe cadre didactice nu s-au vaccinat.
Virgil Popescu
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Virgil Popescu: De mâine începe controlul ANRE cu Protecția Consumatorului la toți furnizorii de gaze / Dacă tu modifici prețul și ai anunțat că e preț fix pe un an de zile, intri sub incidența a două legi

de I.B. HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că de marți ANRE și ANPC vor începe controale la furnizorii de gaze, după ce mai mulți consumatori au reclamat modificarea prețurilor și facturi exorbitante. Ministrul afirmă că furnizorii care au anunțat un preț fix pentru un an de zile și îl modifică intră sub incidența a două legi și vor fi amendați, în unele cazuri amenzile fiind ”fabuloase”.
Raed Arafat la Digi24
Foto: Digi24.ro

Arafat, despre personalul medical nevaccinat: Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, afirmă că nu se pune problema introducerii obligativității vaccinării anti-Covid pentru unele sectoare, însă, în ceea ce privește sectorul sanitar, el susține ideea ca angajații să se testeze pe banii lor, pe motiv că „nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis și să te protejezi”.
Raed Arafat
Foto: Facebook

Arafat, întrebat ce s-ar întâmpla dacă România s-ar confrunta cu incendii ca-n Grecia: Avem avantajul că suntem un sistem național și militar. Putem să ne mobilizăm foarte rapid

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 13 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat afirmă că, în cazul unor incendii similare celor cu care se confruntă Grecia, România va avea avantajul unui sistem de intervenții în caz de urgență care este unul unitar la nivel național și militarizat. El a menționat că România se pregătește pentru o îmbunătățire a componentei aeriene în ceea ce privește intervenția în caz de urgență, dar că autoritățile sunt dispuse să apeleze la Mecanismul de Protecție Civilă care funcționează la nivel european.
Claudiu Nasui
Foto: Hotnews

Năsui, despre măsura neimpozitării salariului minim: S-ar aplica tuturor, pentru că se aplică pe valoarea unui salariu minim

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă la Antena 3 că măsura neimpozitării salariului minim pe economie, susținută de USR-PLUS în campania electorală, este prevăzută în programul de guvernare. El explică faptul că, potrivit celor susținute de USR-PLUS, ar urma să fie neimpozitate nu doar salariile minime, ci toate salariile, impozitele urmând a fi aplicate, în cazul salariilor mai mari, doar pe sumele care depășesc valoarea salariului minim, potrivit News.
Alexandru Rafila
Foto: Captura Digi24

Alexandru Rafila: Părinții trebuie să-și trimită copiii la școală / Există sigur și în rândul copiilor un anumit grad de imunitate

de V.M. HotNews.ro
Marți, 10 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, consideră că reluarea anului școlar în altă formulă decât cu prezență fizică ar avea urmări „catastrofale” asupra elevilor, nu doar din punctul de vedere al acumulării cunoștințelor, ci și din perspectiva dezvoltării lor psihologice și a integrării sociale a copiilor.
Virgil Popescu
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Scumpirile la energie electrică și gaze pe piețele internaționale se vor regăsi „parțial” în facturile consumatorilor români - anunță ministrul Energiei

de V.M. HotNews.ro
Marți, 10 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că creșterea cotațiilor pentru energie electrică sau gaz natural pe bursele internaționale va afecta consumatorul casnic sau non-casnic din România, însă doar parțial, în funcție de contractele pe care aceștia le-au încheiat cu furnizorii, dar și de contractele pe care furnizorii la rândul lor le au încheiate. „Este o scumpire, ea se va regăsi parțial în facturile tuturor”, afirmă ministrul, care insistă însă că nu se va vorbi despre dublarea facturilor.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Sorin Cîmpeanu spune că teza sa de doctorat este publică de 20 de ani

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară că teza sa de doctorat este publică la Biblioteca Națională și a putut fi consultată „în ultimii 20 de ani”.
Sorin Cîmpeanu
Foto: Captura Digi24

Sorin Cîmpeanu: România are un deficit de educație / Ministrul se declară îngrijorat de rezultatele la titularizare: Să iei nota 1 și să îți dorești să fii profesor e un nonsens

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 6 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, la Digi 24, că „România are un deficit de educație”, lucru care se vede și în rata mică de vaccinare la nivel național. De asemenea, Cîmpeanu se declară îngrijorat de rezultatele de la titularizare. „Să iei nota 1 și să îți dorești să fii profesor e un nonsens”, a afirmat ministrul.
Raed Arafat
Foto: Captura

Raed Arafat: La incidența de doi la mie, anumite activități se rezervă numai vaccinaților și ne întoarcem la situația care a fost înainte de 1 august

de I.B. HotNews.ro
Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat luni seară, la Digi 24, că la nivel național avem o incidență de 0,06 la mie a cazurilor de COVID-19, însă, dacă rata de infectare va crește la doi la mie, spre exemplu, ne vom întoarce la măsurile de dinainte de 1 august și anumite activități vor fi rezervate doar persoanelor vaccinate, potrivit News.
Cristale de gheață
Foto: Wikipedia

Science Story: „Nimeni nu e mort până nu e cald și mort”. Acum 40 de ani, o femeie a supraviețuit după ce a fost înghețată bocnă

de A.Th.C. HotNews.ro
În 1980, în primele ore ale dimineții de Anul Nou în Minnesota, un bărbat numit Wally Nelson s-a împiedicat de corpul unei prietene, căzut la câțiva metri de ușa casei lui, povestește Science Alert.
Valeriu Gheorghita
Foto: AGERPRES

Valeriu Gheorghiță: La varianta Delta, încărcătura virală e și de 1000 de ori mai mare decât la infecția cu varianta inițială / Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 1 Aug 2021 Revista Presei | Radio TV
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, afirmă că o persoană care se infectează cu tulpina Delta a virusului SAR-CoV-2 are o încărcătură virală care poate fi și de o mie de ori mai mare decât varianta inițială a virusului, citează News.ro. În cazul persoanelor vaccinate cu serul bazat pe ARN Mesager, anticorpii au o activitate neutralizantă de trei ori mai redusă față de varianta Delta, arată el. Gheorghiță adaugă însă că vaccinarea „reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital”.
Valeriu Gheorghita la Digi24
Foto: Digi24

Gheorghiță: Dacă ne gândim că nu îmi vaccinez copilul ca să nu facă miocardită, e o greșeală / În România au fost raportate 2 cazuri, cu evoluție favorabilă

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Revista Presei | Radio TV
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că pentru grupa de vârstă 12-15 ani rata de acoperire vaccinală este de circa 3,5%, iar pentru 16-19 ani de aproximativ 18%, admițând că procentul este mic. El arată că un motiv al reticenței vaccinării tinerilor este legat de riscul de miocardită, explicând însă că acesta este de șase ori mai mare la tinerii care trec prin Covid-19 decât după vaccinare. Gheorghiță precizează că în România au fost raportate două cazuri de miocardită la băieți de 17 ani, ambele cu evoluție favorabilă.
Dan Barna
Foto: Hotnews

Barna și greaua moștenire. Despre problema șobolanilor din Capitală: Vedem că ies toate acele schelete din dulapuri, despre care știam

de Ionut Baias HotNews.ro
Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat joi seară, la Digi 24, că responsabilă pentru situația creată în București, unde șobolanii umblă pe străzi, este una dintre companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea, companie despre care vicepremierul susține că este "cvasi-inexistentă", potrivit News.
Octavian Berceanu
Foto: Agerpres

Șeful Gărzii de Mediu: Anul trecut au fost 31 de containere cu deșeuri trimise înapoi, în tot anul 2020, anul acesta, până la jumătate avem deja 113 de containere trimise înapoi

de I.B. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Actualitate | Mediu
Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că de la începutul acestui an au fost trimise înapoi în țările din care au venit 113 containere cu deșeuri, numărul fiind de patru ori mai mare decât cel al containerelor returnate în tot anul 2020, potrivit News.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by