RADIO - TV
Arafat: Luna iulie ar trebui s�� fie o lun�� bun�� pentru a ne face planuri de vacan���� Raed Arafat, ��eful Departamentului Pentru Situa��ii de Urgen����, a declarat joi sear��, la Digi 24, c�� luna iulie ”ar trebui s�� fie o lun�� ok pentru a ne programa vacan��ele, dac�� situa��ia epidemiologic�� este sub control. Arafat spune însc�� c�� nu este cazul s�� se renun��e la purtarea m����tii de protec��ie în interior.Nelu T��taru anun���� c�� purtarea m����tilor nu va mai fi obligatorie "când nu vom mai avea cazuri noi ��i focare de coronavirus" Comisia European�� dore��te ridicarea tuturor restric��iilor la frontierele interne ale UE pân�� la sfâr��itul lui iunie
Violeta Alexandru: PNL este pentru dublarea aloca��iilor, doar c�� avem o abordare ra��ional�� Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat joi sear��, la Digi24, c�� PNL î��i dore��te dublarea aloca��iilor doar ca î��i dore��te ”o abordare ra��ional��” ��i s�� o fac�� la rectificarea bugetar�� când va identifica în mod curect sursele de finan��are.
Orban: Nu e nevoie ca persoanele care ies la teras�� s�� dea CNP-ul / M�� gândesc s�� cre��m un sistem de telverde pentru patronii de terase Premierul Ludovic Orban a declarat luni sear��, la Digi 24, vorbind despre redeschiderea teraselor ��i a regulilor care trebuie aplicate, c�� nu este nevoie ca patronii teraselor s�� noteze CNP-ul persoanelor care fac rezerv��ri, ci doar numele, prenumele ��i num��rul de telefon. ”Chiar m�� gândesc s�� cre��m un sistem de telverde în care s�� le d��m r��spunsuri dac�� au întreb��ri", a spus Orban.
Digi24: Ce partid are de câ��tigat pe scena politic��? CTP: PNL ��i PSD pierd electorat, USR r��mâne în��epenit cât timp e Barna la conducere Atitudini de tip „nici în c��ru����, nici în telegu����”, care în prezent caracterizeaz�� atât PSD-ul, cât ��i USR-ul, nu ajut�� aceste partide s�� câ��tige electorat, spune Cristian Tudor Popescu.
Digi24: CTP, despre „relaxarea” de la Guvern: Un monument de prostie. Este un cli��eu al reperelor propagandistice antiburjui Deci, b��utur��, ��ig��ri, trabuc, bur��i rev��rsate, femei! Iat�� du��manii poporului surprin��i cu adev��rata lor fa����! Aceast�� poz�� va fi utilizat�� de opozi��ie, to��i cei care vor s�� dea în Guvern, ��i au material, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.
Digi24: CTP: A��i auzit vreo teorie a conspira��iei cu 5G-ul, cu COVID-ul, cu alte absurdit����i în centrul c��reia s�� se afle Rusia? Nu! Întrebarea asta n-a pus-o nimeni pân�� acum. Nu! Toate teoriile astea cu „cine ne termoscaneaz��” ��i „ne ia CNP-ul din cap”, a spus cineva c�� Rusia? Cristian Tudor Popescu a f��cut o analiz�� la Digi24 despre actuale teorii ale conspira��iei care umplu re��elele sociale ��i mass-media.
Ministrul Muncii promite m��suri de sprijin pentru companii ��i dup�� repornirea activit����ii Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, promite m��suri de sprijin pentru companiile care au trimis angaja��ii în ��omaj tehnic, sub forma pl����ii unei p��r��i din salariu la reluarea activit����ii, dar ��i sprijin pentru companiile care nu au întrerupt lucrul ��i ��i-au continuat munca în timpul pandemiei.
Digi24: Marcel Vela: Un poli��ist local care p��ze��te un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care î��i risc�� via��a are jum��tate Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit sâmb��t�� sear�� la Digi24 despre reforma poli��iei, pornind de la unele abuzuri f��cute de agen��i de la Poli��ia local�� ��i na��ional�� în perioada st��rii de urgen����.
Marcel Vela: Se vor da amenzi ��i dup�� 15 mai / Valoarea amenzilor de pân�� acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce c��tre spitale Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmb��t�� sear��, la Digi24, c�� ��i dup�� data de 15 mai vor fi date amenzi pentru nerespectarea restric��iilor care vor mai r��mâne în vigoare, el men��ionând totodat�� c�� valoarea total�� a contraven��iilor aplicate pân�� acum de la începutul epidemiei se ridic�� la aproximativ 600 de milioane de lei, adic�� peste 120 de milioane de euro. Potrivit lui Vela, banii vor merge c��tre sistemul medical.
Orban despre prelungirea st��rii de urgen����: Este necesar��. Vârful pandemiei este preconizat în perioada 20 aprilie – 5 mai Premierul Ludovic Orban a declarat, mar��i seara, la Realitatea Plus, c�� este necesar�� prelungirea st��rii de urgen���� deoarece este România nu a ajuns înc�� în vârful pandemiei, care este preconizat a fi în perioada 20 aprilie – 5 mai. "Suntem înc�� la faza r��spândirii virusului în comunitate, pentru c�� de��i num��rul de îmboln��viri zilnice este în ultima perioad�� la un nivel care în mod clar arat�� juste��ea m��surilor pe care le-am luat, exist�� în continuare riscul de r��spândire”, declar�� premierul.
Orban: Circa 80.000, 90.000 de persoane e posibil s�� plece la munc�� în str��in��tate Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, la TVR 1c�� este posibil ca 80.000, 90.000 de oameni s�� plece din România la munc�� în str��in��tate, potrivit Mediafax. ��eful Executivului spune c�� nu are o eviden���� a num��rului exact de persoane care au p��r��sit pân�� în acest moment ��ara.
Orban: Vom avea un proiect separat pentru integrarea românilor care s-au întors Premierul Ludovic Orban a anun��at, miercuri, c�� Guvernul are în vedere programe pentru sus��inerea ��i integrarea românilor care s-au întors din diaspora, men��ionând c�� ace��tia ar putea beneficia de ajutoare sociale sau de locuri de munc�� ��i nu va fi nicio obstruc��ionare pentru cei care doresc s�� se reîntoarc�� s�� munceasc�� în str��in��tate, potrivit Agrpres.
Ludovic Orban, despre OUG privind bugetarii: Unii ar putea lucra 15 zile ��i apoi s�� stea acas�� pe 75% din salariu Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri seara, la B1 TV, despre Ordona��a de Urgen���� care-i vizeaz�� pe bugetari ��i spune c�� s-ar putea lua o m��sur�� similar�� ��omajului tehnic din privat. ”Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu, în care împ��r��im angaja��ii în dou�� – jum��tate din angaja��i lucreaz�� 15 zile, restul de 15 zile urmând s�� fie într-o form�� de ��omaj tehnic – pl��ti��i la fel cum sunt pl��ti��i cei din ��omaj tehnic, cu 75% - restul de 15 zile vin la munc�� ceilal��i, care au stat în ��omaj tehnic perioada respectiv��”, a declarat premierul, la B1 TV.Orban, despre pandemia de coronavirus: „Exist�� tendin��a de apropiere de un platou”
Orban: Mi s-a garantat c�� se rezolv�� problema medicamentelor lips��; dac�� nu, conducerea ANMDM va trebui s�� plece Premierul Ludovic Orban a declarat, duminic�� seara, la România TV, c�� i s-a garantat c�� se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe pia����, altfel conducerea ANMDM (Agen��ia Na��ional�� a Medicamentului ��i Dispozitivelor Medicale, n.r.) "va trebui s�� plece acas��".
Ludovic Orban: Parlamentarii s�� renun��e la pensiile lor speciale, ca un prim pas de bun��-credin���� Premierul Ludovic Orban a declarat duminic�� seara, într-un interviu la postul România TV, c�� parlamentarii ar trebui s�� renun��e la pensiile lor speciale, „ca un prim pas de bun��-credin����”.
Raed Arafat: Mass-media trebuie s�� fie factorul care-i coaguleaz�� pe to��i; s�� critici, dar pe drept ��eful Departamentului pentru Situa��ii de Urgen���� (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri seara, la Antena 3, c�� mass-media trebuie s�� prezinte, în primul rând, informa��ii verificate, el reiterând totodat�� apelul c��tre popula��ie în sensul în care aceasta s�� aib�� încredere doar în informa��iile oficiale, potrivit Agerpres.
Digi24: Vor fi discrimina��i românii cu coronavirus? CTP: Atmosfera de suspiciune se poate întinde la întreaga societate Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus, vineri sear��, la Digi24, c�� se teme c�� românii care au fost infecta��i cu coronavirus vor fi discrimina��i, la fel ca cei care în trecut au avut o problem�� de s��n��tate psihic��. El a vorbit în acest sens ��i despre unii romi din ����nd��rei care nu au respectat recomand��rile autorit����ilor ��i au fost amenda��i, afirmând c�� termenul de „��igan” se poate extinde la mai mul��i oameni, reprezentând în acest sens o form�� de discriminare.
Ministrul Finan��elor: Nu a�� vrea s�� intervin în controlul pre��urilor pentru c�� am putea da în alt�� problem�� - penuria Ministrul Finan��elor, Florin Cî��u, a afirmat mar��i seara, la postul Realitatea Plus, c�� a cerut o situa��ie privind pre��urile la anumite produse, dar a subliniat c�� nu ar vrea s�� intervin�� în controlul pre��urilor pentru c�� ar putea ap��rea o alt�� problem��, respectiv penuria.
Orban despre ��omajul tehnic: Cer reprezentan��ilor companiilor s�� fie corec��i; vor fi controale Premierul Ludovic Orban a f��cut luni un apel c��tre reprezentan��ii companiilor care vor recurge la procedura ��omajului tehnic s�� fie corec��i ��i s�� transmit�� situa��ia real��, ad��ugând c�� vor exista ��i controale ulterioare, potrivit Agerpres.Cum se acorda somajul tehnic suportat de stat. Procedura a fost modificat�� ��i e în Monitorul Oficial. Vezi ce pa��i trebuie s�� faci
Florin Citu la Digi24: Firmele care platesc taxele la timp vor avea bonificatii / Nu este vorba de o dobanda la dobanda Ministrul Florin Citu a declarat vineri seara la Digi 24 ca cei care vor sa beneficieze de amanarea ratelor pana la 9 luni vor putea face asta pana la expirarea termenului starii de urgenta, dar termenul ar pute fi extins. Vorbind despre "dobanda la dobanda" pentru creditele amanate pentru 9 luni, Citu spune ca bancile nu mai primesc astfel finantare si trebuie sa faca imprumuturi pentru care trebuie sa plateasca dobanzi.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne
Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne:- Cum ati votat de data aceasta?- Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.- Dar cu cine ati votat?- Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by