RADIO - TV
Dan Suciu (BNR): Perioada imediat urm��toare va fi o perioad�� a dobânzilor sc��zute / Dac�� cineva poate pl��ti ratele, nu e în avantajul s��u s�� le amâne Amânarea la plat�� a ratelor la b��nci nu este în avantajul persoanei fizice sau juridice dac�� aceasta le poate sus��ine în continuare, deoarece perioada imediat urm��toare va fi una a dobânzilor sc��zute, iar peste ani e greu de crezut c�� putem face un scenariu care s�� arate mult mai bine, a declarat miercuri sear��, la postul Realitatea TV, purt��torul de cuvânt al B��ncii Na��ionale a României (BNR), Dan Suciu.
Firea cere Guvernului bani pentru spa��iile de carantin�� / Danc�� îi spune s�� realizeze o echilibrare în interiorul bugetului Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri c�� a cerut Ministerului de Finan��e bani pentru acoperirea cheltuielilor necesare cu spa��iile pentru carantin��, men��ionând c�� în Bucure��ti se asigur�� cazare pentru 700 de persoane, dar c�� num��rul acestora va ajunge la 1.400 în cursul zilei.
Coronavirus Suceava: Moldovan (Ministerul S��n��t����ii), despre SJU Suceava: Au fost cantit����i insuficiente de materiale de protec��ie; redistribuirea ar fi fost posibil�� Secretarul de stat în Ministerul S��n��t����ii Hora��iu Moldovan a afirmat c�� la Spitalul Jude��ean de Urgen���� (SJU) Suceava au existat cantit����i insuficiente de materiale de protec��ie, dar a atras aten��ia c�� distribuirea prioritar�� c��tre personalul care lucreaz�� în boli infec��ioase, în terapie intensiv�� ��i cu pacien��i suspec��i ar fi fost posibil��, potrivit Agerpres.
Cî��u: În aceast�� s��pt��mân�� avem, cred, tot func��ional, ��i pentru rata la banc��, ��i pentru credite pentru IMM-uri M��surile privind ratele la banc��, creditele pentru IMM-uri ��i companiile mari vor fi func��ionale s��pt��mâna aceasta, potrivit ministrului Finan��elor, Florin Cî��u, citat de Agerpres. El a precizat la B1 TV c�� procedura privind creditele pentru IMM-uri va fi gata în dou��-trei zile, deoarece este o procedur�� nou�� ��i a trebuit f��cut totul de la cap��t.
Florin Cî��u: Ne preg��tim pentru pân�� la un milion de oameni trimi��i în ��omaj tehnic / ��omajul tehnic va fi sprijinit de la buget Ministrul de Finan��e Florin Cî��u a declarat mar��i sear��, la Digi 24, c�� restaurantele î��i pot sus��ine activitatea livrând mâncare la domiciliu, iar noi le putem sprijini f��când comenzi. Cî��u spune c�� pachetul de m��suri menit s�� sprijine eonomia valoreaza 2% din PIB. Acesta a vorbit ��i despre posibilitatea suspend��rii impozitului pe venit ��i despre sus��inerea din bugetul de stat a ��omajului tehnic.
Prof. Streinu Cercel, la Antena 3: Nu voi mai vorbi public despre coronavirus! Parchetul General s��-��i cear�� scuze! Prof. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Bal�� a declarat, pentru Antena 3, c�� nu va mai vorbi public în urm��toarea lun��, dup�� ce Parchetul General a anun��at în plin�� criz�� de coronavirus, c�� a deschis un dosar penal cu privire la faptul c�� s-ar fi scurs informa��ii dintr-o discu��ie.
Medicii reziden��i: Avem nevoie de m����ti, m��nu��i, substan��e biocide ��i costume de protec��ie Reprezentan��ii medicilor reziden��i din România solicit�� ministrului S��n��t����ii s�� creasc�� m��surile de protec��ie a personalul medical implicat în mobilizarea na��ional�� împotriva COVID-19. "Este nevoie de m����ti, m��nu��i, de substan��e dezinfectante, substan��e biocide, ��i de costume de protec��ie. Un medic care nu are suficiente metode de protec��ie asigurate în interac��iunea cu pacientul poate fi un vector de transmitere mult mai grav decât o persoan�� din popula��ia general��", a declarat, pentru RFI, dr. Ioan Mirea, pre��edintele Societ����ii Multidisciplinare a Medicilor Reziden��i.
Florin Cî��u: Nu vom l��sa economia în acest moment dificil. Sprijin semnificativ pentru IMM Guvernul României nu va abandona economia în acest moment dificil, iar pachetul fiscal pentru întreprinderile mici ��i mijlocii va fi semnificativ, a declarat, sâmb��t��, ministrul Finan��elor Publice, Florin Cî��u, la Digi24. M��surile de sprijin vor fi aprobate în prima ��edin���� de guvern, potrivit Mediafax.
Digi24: CTP: Domnul Cî��u nu face decât s�� certifice faptul c�� era un premier sperietoare de ciori Depunerea mandatului de prim-ministru desemnat de c��tre Florin Cî��u „închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL sub în��eleapta conducere a pre��edintelui Iohannis”, este de p��rere gazetarul Cristian Tudor Popescu.
Victor Costache: La nivel na��ional avem 4.000 de paturi de terapie intensiv��, toate utilizate Sistemul public de s��n��tate dispune de 4.000 de paturi în sec��iile de terapie intensiv��, care sunt utilizate integral, a spus miercuri sear��, într-o interven��ie la Antena 3, ministrul interimar al S��n��t����ii, Victor Costache.
Alexandru Rafila: În Italia este un model care risc�� se se replice ��i în alte ����ri Pre��edintele Societ����ii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat duminic�� sear��, la Digi 24, c�� în Italia a ap��rut un model de r��spândire rapid�� a noului coronavirus, trend care începe s�� se extind�� ��i în alte ����ri, precum Fran��a sau Germania, potrivit Mediafax.
UPDATE Firea sus��ine c�� poluarea din Bucure��ti a fost cauzat�� de CET-uri / Contre ��i cu ministrul Economiei / Replica lui Virgil Popescu ��i a ELCEN Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a sus��inut sâmb��t��, într-o interven��ie la Antena 3, c�� poluarea a crescut în Capital�� din cauza CET-urilor din Bucure��ti. În replic��, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a negat acuza��iile. ��i ELCEN o contrazice pe Firea ��i sus��ine c�� nu a înregistrat nicio dep����ire a limitelor emisiilor prev��zute de legisla��ia european�� de mediu, fapt confirmat ��i de controalele G��rzii de Mediu.
Kelemen Hunor: Pensiile trebuie m��rite cu 40% sau schimbat�� legea Pre��edintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, mar��i seara, la Digi 24, c�� guvernul are obliga��ia de m��ri pensiile cu 40%, a��a cum prevede legea, sau dac�� nu, va trebui s�� modifice legisla��ia, potrivit Mediafax.
Kelemen, despre cazul Ditr��u: Despre orice discut��m, tot la educa��ie ajungem Pre��edintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, mar��i, întrebat despre cazul „Ditr��u” c�� orice discu��ie duce c��tre educa��ie, iar ceea ce s-a întâmplat în Harghita nu trebuie s�� se mai repete. „Ceea ce s-a întâmplat este absolut regretabil. S-a întâmplat ��i în alt�� parte, s-a întâmplat ��i în Vâlcea, s-a întâmplat ��i la Cluj, dar nu a fost mediatizat. Orice astfel de intoleran���� trebuie respins��, indiferent din partea cui vine, dac�� sunt implica��i oameni simpli sau oameni de conducere.
Ministrul Mediului recomand�� bucure��tenilor ca diminea��a s�� verifice ei datele din Re��eaua de monitorizare a calit����ii aerului Monitorizarea calit����ii aerului din Bucure��ti nu cade în sarcina Ministerului Mediului, Apelor ��i P��durilor, a declarat luni seara, la Digi 24, ministrul de resort, Costel Alexe, care recomand�� bucure��tenilor ca, în fiecare diminea����, s�� verifice datele din Re��eaua Na��ional�� de Monitorizare a Calit����ii Aerului, scrie Agerpres.
Digi24: CTP, dup�� ce PNL a anun��at c�� îl sus��ine pe Nicu��or Dan la Prim��ria Capitalei: „Gabriela Firea nu mai doarme lini��tit��” Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia PNL de a-l sus��ine pe candidatul independent Nicu��or Dan în lupta pentru Prim��ria Bucure��ti.
Ciolacu: Mi se pare corect s�� fie un guvern tehnocrat pan�� la alegeri PSD va sus��ine ideea unui guvern tehnocrat la consult��rile de miercuri de la Cotroceni, a declarat mar��i Marcel Ciolacu, pre��edintele interimar al PSD la Realitatea Plus. Ciolacu a spus c�� ar vota un guvern condus de Nicolae Ciuc�� sau de Bogdan Aurescu, dar dac�� acesta ar fi de tehnocra��i sau de uniune na��ional��
Raed Arafat, despre coronavirus în România: Nu putem s�� spunem c�� nu va fi Raed Arafat a declarat duminic�� sear��, la Antena 3, c�� probabilitatea ca ��ara noastr�� fie ocolit�� de cazuri de infect��ri cu noul coronavirus este foarte sc��zut��, potrivit Mediafax. ��eful Departamentului pentru Situa��ii de Urgen���� a precizat c��, virusul va ap��rea în toate statele europene, fiind doar vorba de o chestiune de timp.
Marcel Ciolacu, despre varianta Raed Arafat pentru func��ia premier: Ar fi o gre��eal�� Marcel Ciolacu a afirmat duminica seara, la Antena 3, c�� ar fi o gre��eal�� ca Raed Arafat s�� fie propus premier, variant�� avansat�� de Victor Ponta. Liderul interimar al PSD a ad��ugat c�� Arafat are expertiz�� în alte domenii ��i e bine s�� se ocupe în continuare de ele, potrivit Mediafax.
Dan Barna: PSD ��i PNL vor s�� scoat�� Alian��a USR-PLUS din peisaj Pre��edintele USR, Dan Barna, a declarat mar��i seara, la Digi24, c�� forma��iunea sa face tot ce depinde de ea pentru a ajunge la alegeri anticipate, îns�� nu este o certitudine c�� acestea vor avea loc.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne
Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne:- Cum ati votat de data aceasta?- Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.- Dar cu cine ati votat?- Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by