RADIO - TV
Când va fi gata centura Capitalei? / Cătălin Drulă spune că inelul sudic va fi gata în 2023 / Pe inelul din nordul Capitalei se va circula în 2024 Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că termenul de finalizare pentru inelul sudic al Centurii ocolitoare a municipiului Bucureşti este anul 2023, dar că una dintre firmele care lucrează acolo a promis că va termina un tronson înainte de finalul anului viitor. Pe inelul din nordul Capitalei se va circula în 2024.Noua rovinietă. Cum se va calcula și cât va costa/ Ministrul Drulă: Traficul greu trebuie taxat altfel, la distanță și nu la timp
Noua rovinietă. Cum se va calcula și cât va costa/ Ministrul Drulă: Traficul greu trebuie taxat altfel, la distanță și nu la timp Taxa de rovinietă nu se va schimba pentru autoturisme, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Traficul greu trebuie taxat însă altfel, după distanță si nu după timp, susține ministrul, care avansează ca temen de finalizare pentru ”o nouă taxare corectă” finalul lui 2023. Când va fi gata centura Capitalei / Autostrăzile făcute prin PNRR, cu taxă sau fără? / Cât costa întreținerea unei autostrăzi
Alexandru Rafila: La 130-150 de cazuri pe zi, nu ne mai aflăm în situaţia unei transmiteri comunitare a infecţiei cu Covid-19 în România Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD reprezentant al României în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consideră că cifrele legate de noile îmbolnăviri cu Covid-19 în această perioadă nu indică o transmitere comunitară a virusului, ci una „sporadică”. El atrage însă atenţia, în acest context, că în situaţia în care România vor ajunge noile tulpini ale virusului, mai contagioase, s-ar putea reveni la o transmitere comunitară a infecţiei.
Ministrul Mediului: Defrişările masive care au avut loc în România nu au putut fi puse în practică fără „complicitatea” mai multor persoane. Pot exista şi interese politice Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că, în opinia sa, defrişările masive care au avut loc în România nu au putut fi puse în practică fără „complicitatea” mai multor persoane, unele dintre ele reprezentanţi ai unor instituţii publice. „Este un domeniu care generează un interes economic foarte mare. Pot exista şi interese politice”, spune Tánczos despre exploatările forestiere.
Tánczos Barna: În urmă cu 5 ani, conducerea ministerului s-a speriat de presiunea societăţii civile care a cerut interzicerea vânătorii / Fără intervenţie, această populaţie de urs va creşte zi de zi, an de an în România Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că, fără intervenţia omului, populaţia de urşi, care în acest moment ar putea fi de 8.000-9.000 de exemplare, „va creşte zi de zi, an de an în România”. El explică faptul că s-a ajuns în această situaţie după ce, în urmă cu cinci ani, conducerea Ministerului Mediului „s-a speriat de presiunea societăţii civile care a cerut interzicerea vânătorii”.
Medicul Valeriu Gheorghiţă, întrebat dacă ia în calcul intrarea în politică: Categoric, nu! Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19, exclude posibilitatea de a intra în politică, el afirmând într-o emisiune televizată că îşi doreşte foarte mult să îşi urmeze cariera universitară şi să se dezvolte ca medic. „Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, spune medicul.
Dan Barna: Şi eu sunt garantul menţinerii coeziunii în coaliţie Co-preşedintele USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, afirmă că atât el, cât şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi premierul Florin Cîţu sunt garanţi ai menţinerii coeziunii în coaliţia de guvernare. "Indiferent cine va câştiga competiţia legitimă şi firească din PNL, acel partid va trebui să meargă mai departe şi această coaliţie trebuie să rămână stabilă", susţine Dan Barna, potrivit News.ro.
Barna, despre eliminarea pensiilor speciale: Cel mai probabil până la sfârșitul lui 2023 Liderul USR Dan Barna spune că o reformă a pensiilor cu eliminarea pensiilor speciale nu se poate face înainte de 1,5-2 ani. ”Toti ne dorim eliminarea pensiilor special, dar USR rămâne mereu singur la vot. Toți vor eliminarea pensiilor speciale, dar nu când vine vorba de categoria lor profesională. Eliminarea pensiilor se va face probabil până la sfârșitul lui 2023”, a declarat Barna la Digi 24.
Turcan: Peste 220.000 de oameni muncesc peste vârsta legală de pensionare, dar doar 125.000 de persoane au peste 65 de ani / Sunt mulți pensionari mai tineri care s-au reangajat ”a doua zi” Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că în România există 125.000 de persoane care au împlinit vârsta de 65 de ani şi care continuă să muncească, ea adăugând că numărul total al celor care au împlinit vârsta de ieşire la pensie şi care continuă să lucreze este de aproximativ 220.000, întrucât mulţi pensionari din sistemele speciale s-au reangajat "a doua zi", relatează News.ro.
Ciolacu: Eu pe Iohannis nu-l iert şi nu stau de vorbă cu el. Până nu iese public şi-şi cere scuze cu ciuma roşie... e cea mai mare mizerie, că am stat şi am tăcut până acum Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că nu are nicio comunicare cu preşedintele Klaus Iohannis şi respinge acuzaţiile conform cărora ar exista o înţelegere între el şi şeful statului. "Să iasă public să-şi ceară scuze nu mie, nu parlamentarilor... oamenilor care au votat cu PSD”, susţine Ciolacu, referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.
Ioana Mihăilă: Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de de îngrijorare, a declarat marţi seară ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
Ciolacu, despre clipurile în care miniştrii fac campanie pro-vaccinare: E jenant, parcă sunt nişte staruri rock Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept "jenantă" situaţia legată de campania în care miniştrii cabinetului condus de Florin Cîţu fac campanie pro-vaccinare, el susţinând că miniştrii sunt plătiţi "să îşi facă datoria de demnitari". "E jenant, parcă sunt nişe staruri rock (...) E Sofia Loren Raluca Turcan? Eşti Brad Pitt, să vină lumea să te urmeze?", susţine el.
Florin Cîţu, despre asasinatul cu bombă din Arad: Un eveniment în 30 de ani de zile nu înseamnă că România este o ţară nesigură Premierul Florin Cîţu afirmă că România rămâne o ţară sigură, după incidentul de la Arad în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa după ce un dispozitiv exploziv a fost amplasat în maşina sa. „Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, susţine premierul, potrivit News.ro.Atentate din România posdecembristă în care s-au folosit sau au fost vizate automobile
Cîțu: Nu vom naționaliza niciodată pilonul II de pensie Premierul Florin Cîțu susține că liberalii nu vor naționaliza niciodată pilonul II de pensie și că aceste discuții nu au avut loc niciodată în cadrul partidului și în Guvern. În ce privește ridicarea vârstei de pensionare, premierul a răspuns ezitant că ”deocamdată” nu s-a discutat acest lucru.
Premierul spune că „nu e anormal” ca Guvernul să lase companiile de stat fără banii de investiții: „Nu au planuri. Banii se duceau pe bonusuri de zeci de mii de euro ale șefilor și pe excursii” Premierul Florin Cîțu nu vede nimic „anormal” să ia banii de la companiile de stat ca să acopere găurile din buget susținând că acestea nu aveau planuri de investiții, iar banii se duceau pe bonusuri ale șefilor și excursii. HotNews a dezvăluit luni că Guvernul a adoptat, recent, un memorandum prin care obligă societățile de stat valoroase să renunțe la aproape tot profitul lor (minimum 90%), în dauna investițiilor, pentru a-l transforma în dividende, adică în bani care acoperă nevoile bugetare.
Cum s-a făcut premierul Cîțu că răspunde despre numirile de la Apele Române sau a fetei vitrege a lui Vela: ”Am reacționat prompt de fiecare dată” Premierul Florin Cîțu a fost întrebat luni seară, la Digi 24, ce spune despre numirile controversate făcute de PNL, cum au fost cele de la Apele Române, Gicu Iorga de la Electrica sau numirea fiicei partenerei de viață a lui Marcel Vela la Arii Protejate. Uitând că aceasta din urmă a fost numită direct de el prin semnătura, Cîțu a evitat orice răspuns susținând că a acționat promt de fiecare dată și a trimis corpul de control la Apele Române.
Ministrul Muncii: După o lună de controale privind asistenţa socială în România, am aplicat primăriilor amenzi de aproximativ 67.000 de lei Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că asistenţa socială în România este o activitate „făcută după ureche” şi reclamă că unele primării „condiţionează” banii daţi asistaţilor, sume care provin de la bugetul de stat. Conform ministrului, după o lună de controale în teritoriu, au fost aplicate primăriilor amenzi de aproximativ 67.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu.
Rebengiuc, despre Ion Iliescu: „Revoluţia a fost o mare păcăleală /Când l-am văzut zâmbind cu gura până la urechi, nu mi-a mai plăcut” Întoarcerea din drum a regelui Mihai, în 1990, a fost un episod „îngrozitor” din punctul de vedere al actorului Victor Rebengiuc, care a povestit în ediţia de duminică a „Insider Politic” de la Prima TV cum l-a cunoscut pe Ion Iliescu şi a dezvăluit din discuţiile avute cu fostul preşedinte.
Şeful Gărzii de Mediu, întrebat dacă ar bea apă din râurile din România: Pot să beau o cană, dar mai mult de o cană înseamnă boală Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu a tras un semnal de alarmă privind poluarea râurilor din România, el afirmând că nu ar avea curaj să bea mai mult de o cană de apă dintr-un râu din ţara noastră. El a adăugat că multe pensiuni din zona montană deversează conţinutul foselor în râuri, potrivit News.
Șeful Gărzii de Mediu: Numărul victimelor în România, date de poluare, este mai mare decât cel de COVID Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, este de părere că numărul victimelor poluării îl depăşeşte pe cel al victimelor de COVID-19, la fel şi daunele, însă, spune el, ”nimeni nu vorbeşte despre asta pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă”, relatează News.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cugetările unui canibal
Un canibal stă întins in pat și gândește cu voce tare: - Cine suntem? De unde venim? Care este rostul existenței noastre? Soția: - ???? La fel de absorbit, canibalul continuă: - Dacă vreau să îmi cumpar un bumerang nou, cum pot să...
Bancul zilei: Misterele tabloului intitulat ”Vasile la Praga”
La o expozitie de pictura, un vizitator era profund indignat deoarece se afla in fata unui tablou intitulat "Vasile la Praga" in care era pictata o femeie care facea amor salbatic cu trei barbati deodata. Acesta se adreseaza custodelui: - Inteleg ca in pictura moderna tablourile poarta nume ciudate, dar la tabloul asta....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by