Vasluienii care locuiesc in cel mai mare bloc-turn din municipiu sunt nevoiti sa urce pana la 10 etaje pe scari, de patru ani, pentru ca liftul este nefunctional de tot atata vreme, relateaza ziarul Adevarul. Blocul are doua scari si 100 de apartamente si a fost prevazut cu doua lifturi, insa primul nu mai functioneaza inca din anii '90, potrivit sursei citate. Montarea unui lift nou costa 50.000 de lei, iar locatarii nu pot strange aceasta suma, sustine administratorul.

Blocul fara lift din VasluiFoto: Adevarul

Blocul 304 din Vaslui este situat la intrarea in municipiu, dinspre Barlad, si a fost construit la inceputul anilor '80, relateaza Obiectivvaslui.ro. Pe o scara, dintr-un total de 50 de apartamente sunt locuite 30, iar locatarii platesc contributiile catre asociatia de proprietari doar pentru 20 de apartamente, scrie publicatia locala.

Administratorul blocului, Irina Lefter, a declarat ca a gasit o firma care poate monta un lift nou, iar costul ar fi de 50.000 lei. "Sa adune aceasta suma de la cei 20 de contributori de pe scara este o misiune imposibila", a sustinut Irina Lefter, citata de Adevarul. Administratorul a precizat ca si in eventualitatea in care lifturile ar fi reparate, "nu vor merge mai mult de o luna. Consuma curent si oamenii nu platesc. Abia pot sa platesc curentul pe fiecare scara".

Pe de alta parte, locuitorii blocului spun ca sunt cazuri de persoane care nu au mai iesit din casa de ani de zile. La etajul 5, Elena Gorea (81 ani), care sufera de afectiuni cardiace, nu a mai iesit din casa din toamna, iar sotul sau, care a orbit pe fondul unui diabet, nu a mai parasit locuinta de 5 ani, scrie Adevarul.