George Maior, fost director SRI, si Florian Coldea, fostul sau adjunct, au fost decorati de directorul CIA, Michael Pompeo, anunta Adevarul. Potrivit unor surse oficiale contactate de HotNews.ro, decoratiile au fost acordate celor doi in data de 17 mai, in semn de recunoastere fata de profesionalismul si dedicarea cu care au condus Serviciul Roman de Informatii, dar si pentru colaborarea institutionala cu CIA.

George Maior, acum ambasador la Washington, a fost decorat cu Ordinul Earl Warren pentru "parteneriatul deosebit cu Statele Unite si exceptionala viziune de cinducere de care a dat dovada cat a fost director al Serviciului Roman de Informatii".

Coldea, care a fost trecut in rezerva de presedintele Klaus Iohannis, a primit distinctia Alben W Barkley, potrivit Adevarul. Barkley a fost o figura importanta in transformarea fostului Oficiu pentru Servicii Strategice in CIA. "La fel ca vicepresedintele Barkley, dedicarea si suportul dvs a avut un impact profund in ce priveste stabilirea unor relatii robuste intre serviciile noastre", se arata in decretul de decorare acordat lui Coldea.