Premierul Emil Boc a declarat marti seara, la B1 Tv, ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu, au avut "informatii gresite" referitoare la proiectul legii Sanatatii si la dr. Raed Arafat.

"Au fost unele informatii gresite pe care le-am avut atat presedintele cat si eu cu privire la acest subiect, dar viata merge inainte si le vom rezolva pe parcurs", a spus Emil Boc.

Intrebat despre ce informatii a fost vorba, Emil Boc a raspuns: "Informatii nu tocmai corecte", fara a preciza cine a oferit aceste informatii.

In prezent, a precizat seful Guvernului, lucrurile au fost lamurite "intre presedinte si Raed Arafat si intre mine si Raed Arafat".

Emil Boc a precizat ca reforma sanatatii este "absolut necesara" pentru "siguranta sanatatii celor 22 de milioane de romani".

"Cred intr-o noua lege a sanatatii care sa fie aprobata, pentru ca e vitala (...) Putem retrage aspectele controversate, dar nimeni nu ne poate spune ca nu avem nevoie de o noua lege a sanatatii", a spus primul ministru.

Emil Boc a afirmat ca "presedintele a fost si ramane extrem de atasat procesului de reforma a statului" si si-a asumat, in privinta legii sanatatii, sa ia castanele fierbinti impreuna cu Guvernul, uneori mai mult decat Guvernul".