Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru Gandul.info, ca nu se afla in Kenya, asa cum afirmase Traian Basescu, ci in Congo, si afirma ca va reveni in tara saptamana viitoare.

Ziarista Clarice Dinu a fost sunata la ora 17.47 de pe un numar cu prefix de Kenya de catre deputatul Mihail Boldea.

Iata mai jos dialogul dintre cei doi, reprodus de Gandul.info:

  • Clarice Dinu: "Ce faceti? Unde sunteti?"
  • Mihail Boldea: "Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe internet acum si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei pentru ca vin eu".
  • (Intrebat daca a fost o decizie plecarea din tara)
  • M.B. "Sunt un om liber. Pe 16, m-am dus la DIICOT i-am zis procurorului ca plec si mi-a zis pleaca. M-au mai chemat si pe 23 decembrie si pe 24 am plecat la schi".
  • "Dar aveati programata...?". "Aveam programata dinainte plecarea, dar nu m-a intrebat nimeni".
  • "Sunt in Congo. Vin singur in Romania saptamana viitoare. Imi caut bilete. Nu se poate asa ceva. Ce fac familiei mele... Tatalui meu, fratelui meu. Este un circ. In dosar nu exista niciun prejudiciu", a continuat el, adaugand ca imobilul pe care l-a donat tatalui sau nu era cumparat din 2005.
  • C.D: "De ce ati plecat. Nu stiati ca o sa ceara...?", am intervenit.
  • M.B.: "Nu, nu stiam. O magarie, facuta de Roberta si de Buda. Trebuiau cinci zile, sa ma cheme si pe mine (la comisia juridica-n.r.) Este un circ tot dosarul asta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se intampla. Nu se poate asa ceva. Hotararile judecatoresti bune, nu conteaza ca un judecator le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu sa ma caute ei".

Convorbirea s-a incheiat dupa 8 minute

La Antena 3: Pana una alta, am bani la mine. Pot sa rezist aici 2 ani de zile linistit

Deputatul a dat declaratii si pentru Antena 3 repetand ca este vanata si ca nu are parte de un procesc corect sustinand ca in aceste conditii poate ramane mai mult timp in Congo.

"De ce nimeni nu sesizeasa ca varul procurorului Carare este arestat pentru cel mai mare transport de tigari din Galati. Kovesi a spus nu stie de transport. Procurorul Carare este imputernicit sa faca verificari de CSAT pe contrabanda de tigari. Iar Carare controleaza contrabanda cu tigari la Galat... Si doamna Kovesi, care a iesit sa faca acum punct electoral cu mine. Doamna Kovesi, atat va intreb: drept la libera aparare mai exista in Romania? Iar Codrut Olaru care a spus: Aa.. Boldea, un golan, il facem noi! Pana una alta, am bani la mine. Pot sa rezist aici 2 ani de zile linistit.t", a declarat acesta.