"Opriti distrugerea democratiei si a statului de drept!", "Vrem o tara curata politic", "Meritocratie, nu nepotism", "Daca vrem alternative trebuie sa le cream" sau "Schimbare? DA! Cine? TU si EU!" sunt cateva dintre mesajele pe care circa 60 de tineri romani care traiesc in Germania au incercat sa le transmita marti seara, intr-un protest organizat in fata Ambasadei Romaniei la Berlin, relateaza TVRinfo.ro.

Protest al romanilor din GermaniaFoto: TVRinfo.ro

Mobilizati pe Facebook, circa 60 de tineri romani, dar si germani preocupati de situatia din Romania, s-au adunat in fata ambasadei pentru a-si exprima dezaprobarea fata de evenimentele petrecute la Bucuresti in ultimele saptamani si fata de intreaga clasa politica. Pe pancartele manifestantilor se putea citi "PDL=USL", "Vrem o tara curata politic", "Basescu, Ponta, Antonescu - la brutarie", "Aceasta clasa politica nu ne reprezinta" sau "Cine vreti sa va fure?" cu variantele de raspuns "PDL" si "USL".

Organizatorii au subliniat in mod explicit pentru TVRinfo.ro ca actiunea de protest nu a fost orientata pro sau contra vreunui partid, a unei grupari sau persoane politice din Romania, cu toate ca in cursul protestului au fost mentionati cei considerati responsabili pentru actuala situatie din Romania.

"Daca vrem alternative trebuie sa le cream"

De o importanta majora pentru grupul de protestatari este nevoia de a semnala "riscul major ca aceasta lupta pentru putere dusa intr-un mod iresponsabil sa creasca si mai mult dezinteresul si indiferenta cetatenilor tarii fata de conducatorii si reprezentantii ei" , au declarat organizatorii pentru TVRinfo.ro.

"Implicit, acest lucru va duce la diminuarea ireversibila a dispozitiei si dorintei acestora de a-si exprima votul si nemultumirile si de a deveni parte integranta si activa a societatii civile, din care initiatorii protestului se considera a face parte, indiferent de faptul ca locuiesc temporar sau permanent in alta tara", spun tinerii organizatori.

Citeste restul materialului pe TVRinfo.ro