Relatia cu Rusia trece printr-un moment foarte important, a declarat marti, la Romania TV, Iulian Fota, consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala.

Declaratia sa vine dupa ce presedintele Traian Basescu s-a intalnit luni cu secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, generalul Nikolai Platonovici Patrusev, cel care gestioneaza omologul rusesc al CSAT-ului romanesc.

Fota a notat ca aceasta relatie s-a dezvoltat in timp, in conditiile in care s-a intalnit prima oara cu Patrusev in urma cu trei ani.

"Relatie cu Rusia trece printr-un moment important si asta nu o neg", a spus el, intrebat despre discutiile dintre Traian Basescu si Nikolai Patrusev.

Consilierul prezidential a subliniat ca relatia cu Rusia "creste", in conditiile in care ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, va efectua in curand o vizita la Moscova.

Sunt "eforturi de ani care dau roade. Vedem o Romania deschisa spre dialog si cooperare cu Rusia si o Rusie care intelege si ea" ca Romania, chiar daca exista diferente de opinia, este o tara cu care se "poate discuta, se poate coopera si pot exista relatii foarte bune".

"Ne straduim ca si relatia politica sa o aducem la acest nivel foarte bun al relatiilor economice", a adaugat Iulian Fota.