Denisa Ariton, fotomodelul angajat ca referent la Institutul pentru Romanii de Pretutindeni "Eudoxiu Hurmuzachi", ar urma sa fie reevaluata dupa ce in presa au aparut fotografii in care aceasta apare dezbracata. Directorul Institutului Hurmuzachi sustine ca tanara este "o problema mostenita", ea fiind promovata de fosta conducere. La randul sau, Denisa Ariton acuza un linsaj mediatic. Absolventa de ASE, ea a scris pe o retea de socializare ca presa a fost nedreapta cu ea fara sa tina cont de pregatirea sa profesionala si munca depusa la Institutul Hurmuzachi, potrivit EVZ.

Mesajul integral postat de Diana Ariton pe Facebook:

Dupa cum multi dintre voi ati observat deja, in cursul acestei zile am fost supusa la ceea ce se numeste "linsaj mediatic". Astazi nu au contat cei 3 ani pe care i-am petrecut in facultate, nici masterul urmat la Academia de Studii Economice, nici cursurile de la Institutul Diplomatic Roman si nici munca depusa timp un an si jumatate la Institutul Hurmuzachi.

Astazi au contat niste poze pe care le-am facut urmare a unui contract de modeling acum 4 ani si care mi-au permis sa-mi sustin studiile.

Nu am jignit, nu am furat si nici nu m-am comportat ca o pitipoanca. Am avut norocul (acum imi vine sa zic nenorocul) sa fiu considerata atractiva de o agentie renumita de modeling si am practicat o scurta perioada profesia de fotomodel. Am ales apoi sa-mi continui cariera intr-un domeniu in care studiile absolvite imi pot fi de folos. Dar pentru ziarele de can-can acest lucru conteaza mai putin. Tot ce a contat astazi a fost nevoia unora de a jigni si de a umili prin toata presa din Romania.

Consider ca tot ce am facut in viata am facut cu buna credinta si cu speranta unui viitor mai bun. Probabil la un moment dat voi fi silita sa-mi cer scuze pentru ca, fara a avea parinti influenti, sau pile sus-puse, am sansa sa lucrez intr-un domeniu extraordinar: romani de pretutindeni.

Imi vine in minte un citat pe care mi-l repet atunci cand imi este greu:

"Zace in noi o tainica rautate, careia-i place sa descopere nedesavarsirile fratilor nostri si iata de ce, gata stam sa-i judecam, uitand ca judecata inimilor numai dreptul lui Dumnezeu este. In loc de a cerceta cu atata pornire ispititoare cugetul altuia, sa ne coboram in al nostru. Gasi-vom destule temeiuri sa fim ingaduitori fata de aproapele nostru si sa tremuram pentru noi insine." Arsenie Boca

Poftiti, va rog, si dati cu pietre!

Presa a scris in ultimele zile ca fotomodelul are, la Institutul pentru Romanii de Pretutindeni, aflat in subordinea MAE, un salariu lunar de 3.600 de lei, mai mare decat cel al fostului director al Institutului. Venitul fostului fotomodel ar fi mai consistent decat salariul de baza pe care l-a avut fostul director executiv al Institutului, Andrei Cruceanu, respectiv 2.850 de lei lunar.

Fotomodelul Denisa Ariton, cu aparitii in emisiunea de umor "In puii mei", sau din pictorialele "Ligii Sexy 2009" a fost detasata, incepand cu 26 iulie, la Institutul pentru Romanii de Pretutindeni "Eudoxiu Hurmuzachi", aflat in subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Ce contine CV-ul Denisei Ariton:

- in vara anului 2006, a fost "ghid pe destinatia Grecia"

- in 2009 a reprezentat in pictoriale sexy echipa de fotbal Gaz Metan Medias

- model pentru Jolidon, I.D. Sarrieri sau Kenvelo

- colaborari cu emisiuni difuzate de OTV, TVR sau Antena 1, printre care "In puii mei" si "Intre prieteni".

Denisa Ariton a absolvit Facultatea de Economie Generala din cadrul ASE in 2008 si are si un masterat in Comunicare, tot la ASE.

La capitolul "competente si abilitati sociale, aptitudini organizatorice", trecute in CV, Denisa Ariton se lauda cu faptul ca a fost "organizator si prezentator al evenimentelor speciale din cadrul Colegiului National Iulia Hasdeu", precum Balul Bobocilor, Balul Absolventilor, Festivitate 8 Martie, Craciun si Ziua Liceului. Denisa Ariton se descrie ca fiind o persoana sociabila. "Ma integrez rapid in orice mediu, flexibila si maleabila, ma pliez in functie de interlocutor, pot gestiona inteligent situatiile de criza."

UPDATE: Titus Corlatean cere Corpului de Control sa verifice activitatea si angajarile de la Institutul Hurmuzachi

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a cerut Corpului de Control sa verifice activitatea Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, aflat in subordinea ministrului pentru Romanii de pretutindeni, Cristian David, solicitand sa fie anchetat si modul in care sunt realizate angajarile de personal, informeaza Mediafax.

Corlatean a declarat, miercuri, ca a cerut Corpului de Control o astfel de ancheta in urma cu cateva saptamani, dupa aparitia unor materiale de presa.

Corlatean a aratat ca, desi se afla in subordinea MAE, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi are personalitate juridica proprie, un buget pe care il administreaza autonom, iar responsabilitatea angajarilor apartine exclusiv directorului general al institutiei.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat totodata ca tanara este detasata la Institut inca din iulie 2012, dar ca va discuta aceasta situatie si cu ministrul pentru Romanii de pretutindeni, Cristian David.