Serviciul de Protectie si Paza va cumpara un automobil Mercedes nou, in valoare de circa 80.000 de euro, pentru transportul demnitarilor, informeaza Capital.ro. Anuntul publicat de SPP nu mentioneaza ce om politic va beneficia de acest automobil, dar in anunt se arata ca autoturismul va dispune de sisteme de suport pentru steag pe partile laterale.

Automobilul va fi folosit pentru transportul demnitarilor romani si straini, in conditiile in care ultimele astfel de achizitii au fost facute in urma cu sapte ani, potrivit anuntului publicat pe site-ul oficial de achizitii publice (SEAP).

Achizitia s-a realizat printr-o licitatie publica in cadrul careia s-au inscris trei firme auto: Automobile Bavaria (reprezentant BMW), Mercedes Benz Romania si Nurvil Ramnicu Valcea (reprezentant Volkswagen - Audi - Seat), criteriul de atribuire fiind "pretul cel mai scazut".

Licitatia a fost castigata de o limuzina din clasa premium, cu tractiune integrala, realizata de compania Mercedes Benz, care a oferit o masina in valoare de 319.528 lei fara TVA.

Potrivit caietului de sarcini, motorul, pe benzina, ofera o putere de cel putin 450 CP. Masina realizeaza o acceleratie de la 0 la 100 km/h in cel mult 4,8 secunde. Cutia de viteze este automata, mai arata sursa citata.