Premierul Emil Boc a fost invitat la TVR1, miercuri seara, in timp ce pe holul ministerului Finantelor sute de angajati protestau fata de diminuarea consistenta a salariilor prin pierderea stimulentelor. Intrebat de moderatorul de la "Tema zilei" ce strategie are Guvernul daca protestele de la Finante nu inceteaza, Boc a replicat:

"Dumneavoastra am impresia ca sunteti de la Realitatea TV sau Antena3, nu de la o televiziune publica".

"Nu poti sa pretinzi profesorilor, medicilor, judecatorilor, altor functionari din administratie sa aiba salariile diminuate cu 25% iar in alta parte sa dai stimulente in valoare de 1 pana la 3 salarii. (...) "Atunci cand combaterea evaziunii fiscale va fi realizata astfel incat putem spune ca cei de la Ministerul finantelor si-au facut datoria, atunci putem acorda stimulente", a explicat Boc.

Un schimb de replici a avut loc si la finalul emisiunii cand premierul Emil Boc a solicitat prelungirea duratei interviului, stabilit initial pentru 15 minute, pentru a vorbi despre Legea Educatiei Nationale.

"Gata?! Am venit pentru cinci teme si de Legea Educatiei nici nu am discutat. Adica Guvernul si-a angajat ieri raspunderea pe Legea Educatiei, un proiect major de reforma a Educatiei romanesti si n-am discutat nici macar un minut?", a spus premierul moderatorului.

In replica, Mihai Radulescu a raspuns: "Pentru cinci teme? Nu, nu cred ca am stabilit. Ati facut o solicitare in acest sens?", apoi a cerut in emisie inca un minut prelungire pentru ca premierul sa vorbeasca despre adoptarea legii Educatiei

"Colegii din studio putem prelungi cu un minut, ca altfel domnul prim-ministru poate zice ca suntem de la Realitatea TV sau Antena 3 pentru ca taiem acest interviu care fusese convenit in parametrii acestia de 15 minute. Haideti domnule premier, dvs. aveti ultimul cuvant", a spus moderatorul.