Secretarul de stat Dan Fatuloiu a declarat, luni, la Antena 3, ca exista cel putin doua persoane care aveau legaturi cu Catalin Chelu si care au murit in conditii suspecte, ca "Deja vorbim de o grupare mafiota care foloseste mijloace destul de dure".

Dan Valentin FatuloiuFoto: Agerpres

El a exemplificat: "este o doamna Luminita, folosita ca sageata pentru falimentarea unor societati; ea a murit intorcandu-se de la consiliul de administratie, in conditii suspecte; desfac furtunul de la frana, de exemplu; mai exista un cetatean care s-a aruncat de la etajul 8...".

Intrebat daca ofiterii de politie l-au tradat, chestorul a raspuns ca DNA verifica acest lucru, pentru ca in toate aceste dosare s-a dat NUP: "Pentru cine v-ar fi tradat? Nu stiu. Pentru mafia economico-financiara".

"Ii recomand lui Valentin Fatuloiu sa se abtina de la declaratii pana la finalizarea raportului", a afirmat luni ministrul de Interne, Traian Igas, referindu-se la cazul presupusei mite oferite secretarului de stat de catre omul de afaceri Catalin Chelu. Fatuloiu a declarat zilele trecute ca fiul sau Alexandru, al carui nume a aparut in scandal, nu are nicio legatura cu Chelu. Numele lui Alexandru a fost implicat in dosar in urma unei "tradari" a politistilor de la Economic, a afirmat Fatuloiu.

"Daca stie care colegi l-au tradat, sa spuna cine sunt acestia", a zis Igas, referindu-se la afirmatiile lui Fatuloiu. "Nu stiu ce intelege el prin tradare", a completat ministrul.

  • Fatuloiu a adus acuzatii grave sefului Politiei, Petre Toba: "exista acuzatii ca ar fi actionat abuziv; este un om care n-a terminat scoala de politie, are 14 ani de politie, a venit si a distrus un concept pe baza caruia am intrat in UE".

Intrebat daca americanii s-au plans de seful IGPR, Petre Toba, a replicat: "Da. S-au plans americanii; pentru ca schimba pe toti cei care aveau Academia FBI, pe toti cei care aveau expertiza".

Fatuloiu a mai spus ca Seful Politiei Romane, Petre Toba, stia, cel mai probabil, despre toata aceasta afacere, din moment ce ocupa functia de manager.

Mai mult decat atat, Fatuloiu si-a exprimat, din nou, dorinta de a-l schimba pe Toba din functie si de a aduce in locul lui un ofiter curat.

Acesta a descris detaliat flagrantul organizat cu ocazia autodenuntarii sale la DNA.

  • Despre flagrant, chestorul de politie a relatat: "L-am asteptat la 10, n-a venit, m-a sunat si a zis ca a fost la BRD iar pe bani era stampila BRD; in parcare erau 2 autovehicule, mi-a zis ca din acelea imi va cumpara; la statuie mi-a aratat punga cu bani: 50 mii euro; am luat punga, imediat un echipaj al DNA de circulatie le-a blocat drumul si i-a retinut; eu am venit aici cu banii, erau procurori DNA, s-au luat 2 martori de pe strada".
  • Referitor la implicarea fiului sau in acest dosar, Fatuloiu a declarat: "legatura cu fiul meu este un filmulet aparut pe Facebook, si e dintr-un bar in care el nu a fost; este o inscenare a celor care voiau sa-l compromita".

Fiul chestorului Dan Valentin Fatuloiu, Alexandru, denumit in unele cercuri si 'beizadeaua din Topoloveni', este cel de-al doilea denuntator in cazul mitei de un milion de euro de la Ministerul de Interne. La el ar fi apelat omul de afaceri Catalin Chelu, printr-un prieten, Stefan Badea, acuzat si el in dosar, pentru a lua legatura cu chestorul Fatuloiu.