PNL l-a nominalizat pe senatorul Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii, dupa ce Mircea Diaconu s-a retras din guvern. Insa, nici domnul Hasotti nu a scapat de "proba CV-ului" din care aflam ca domnia sa a fost bursier "Fullbricht" (n.r. corect Fulbright) la San Francisco State University.vezi CV-ul pe site-ul Senatului Romaniei

CV Puiu HasottiFoto: Hotnews

Cuvantul "Fulbright" pare sa-i faca probleme domnului Hasotti si pe site-ul "Asociatia pentru promovarea mostenirii culturale si arheologiei experimentale ARCHEX", organizatie al carei presedinte de onoare este. De aceasta data aflam ca are o bursa "Fubright" la San Francisco State University si New York University.

Tot din CV aflam ca lucrarea de doctorat a domnului Hasotti este "Fondul pretracic in Dacia Pontica", Institutul National de Tracologie, 1995.

Greseala o regasim si in CV-ul pe site-ul PNL unde este trecuta "bursa Fullbricht"

Greseala nu este singulara, mai multi politicieni numiti pentru conducerea unor ministere au avut greseli in CV-ul afisat pe site-ul Parlamentului.

CV2 Puiu Hasotti

CV2 Puiu Hasotti

Foto: Hotnews

Corina Dumitrescu

In CV-ul Corinei Dumitrescu, una din propunerile guvernului Ponta pentru functia de ministru al Educatiei, apar mai multe greseli gramaticale si de scriere.

Astfel, Corina Dumitrescu scrie in CV ca are o diploma de bacalaureat - sectia reala si ca a urmat cursuri de drept international la Universitatea Standford, California. La capitolul "Alte aptitudini si competente", aceasta mentioneaza "innot, baschet si tenis de masa".

Liviu Pop

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a facut la prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, mai multe greseli clare de gramatica, intre care doua dezacorduri, si a folosit, in alte cateva randuri, exprimari inexacte.

Ministrul si-a inceput discursul de miercuri dimineata prin a spune ca incidentul de la Dolj in urma caruia un elev a murit dupa o altercatie avuta cu un coleg in scoala in care invatau, incident petrecut marti dupa-amiaza, "este, in momentul de fata, in derulare". Evident, ministrul a vrut sa se refere la faptul ca cercetarile in acest caz sunt in derulare, el facand declaratia la aproape 24 de ore de la care incidentul propriu-zis, soldat cu moartea unui elev, a avut loc.

Ministrul interimar Liviu Pop a tinut apoi sa-i multumeasca din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o".

Ministrul a gresit din nou atunci cand a vorbit despre termenele depasite pentru anumite comisii de organizare din minister, spunand ca acestea reprezinta un lucru "care incercam sa-l rezolvam".

Andrei Marga

Intrebat cum comenteaza greselile frecvente din CV-urile membrilor cabinetului Ponta, Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe, a declarat:

​"Nu stiu daca are aceeasi problema, nu am verificat, dar … cum imi explic? Sigur… Trebuie recunoscut, in Romania este un declin al acestor formari pentru aspecte care par formale: gramatica, logica. Noi inca n-am intrat in intrebarea sau in capitolul deschis de intrebarea ‘cata logica este chiar in rationarea publica de multe ori’? Ori sunt erori de logica, daca vreti, pe scara foarte mare." a explicat ministrul Andrei Marga citat de Opinia Timisoarei.

Tot el a continuat cu raspunsul: "Sa revin. Sigur, aceasta pregatire sub aspectul formal, daca vrem reguli de gramatica, reguli de logica, de ce nu … si reguli de etica elementara. Aceasta pregatire ar trebui restabilita in invatamantul nostru. Vedeti bine, a venit valul computerelor, sa spun asa, oamenii se lucreaza pe computere si neglijeaza celelalte lucruri, ori nu trebuie neglijate." a mai precizat fostul ministru al Educatiei.