Mancarea consumata cu ocazia sarbatorilor i-a facut o gaura in stomac. Un barbat de 26 de ani a ajuns la spital cu dureri groaznice de stomac dupa ce a luat masa la restaurant in data de 28 decembrie. Urmatoarea data cand vreti sa comandati mancare chinezeasca picanta, ganditi-va de doua ori! Un barbat de 26 de ani din China a ajuns la spital cu o gaura in stomac din aceasta cauza. Tanarul a mancat o supa traditionala chinezeasca, cunoscuta sub numele de "mala", care se traduce prin "o senzatie picanta care te amorteste". Ingredientele pe care le contine, printre altele, sunt piper Sichuan, condimente locale si piper chili, informeaza stirileprotv.ro

Faze tariFoto: Colaj foto

Vrei sa faci sex? Afla ce expresii haiose erau folosite pentru amor in 1800. Sa facem dragoste, iubito! Sa facem sex, sa facem amor, sa ne iubim! Astea sunt cele mai cuminti expresii, dar exista si unele de genul "sa bagi milogu" in traista" sau "sa bubui banana". Vezi mai jos ce fel de expresii ciudate si haioase erau folosite prin 1800. Prin 1800 oamenii erau mai rusinosi si nu spuneau pe fata "hai sa facem sex" sau chiar mai rau, ci foloseau tot felul de expresii bizare. Spre exemplu, un barbat putea sa ii spuna nevestei sale sa "formam congresul iubirii" sau chiar "sa ungem unul pe paine". Dar de... "sa ungem fluierul pe sub patura", ce ziceti? Sau, poate sa... "ne tragem pe podea"? Una dintre cele mai tari expresii e "sa facem o fata". Cum adica? Pai... ar putea fi tradusa sa facem un bebelus, scrie Libertatea.

Socant: cel putin sase candidati la un post de politist, morti in timpul testelor fizice. Cel putin sase candidati la un post de stagiar in cadrul Politiei Rutiere din Africa de Sud au murit in timpul unor teste de aptitudine fizica realizate in vederea unei eventuale recrutari. Aproximativ 34.000 de sud-africani au candidat pentru cele 90 de posturi scoase la concurs. Sase candidati pareau ca au murit din cauza deshidratarii in timpul unei probe, desfasurate saptamana aceasta pe un stadion din Pietermaritzburg, in vederea ocuparii unui post in cadrul Politiei Rutiere din KwaZulu-Natal, noteaza Click.

Descoperire fara precedent langa Mecca. Istoric: "In trecut, crestinii au stapanit aceste locuri". Un arheolog a descoperit in apropiere de Mecca, orasul sfant al musulmanilor, un basorelief crestin. Teoria lui ar putea schimba tot ce se stia despre aceste locuri. Arheologul german Paul Yule a gasit basorelieful in orasul Zafar, Yemen, aflat la 900 de km de Mecca. El spune ca este vorba de chipul unui crestin, realizat dupa tehnica folosita de copti (crestinii din nordul Africii), relateaza Daily Mail. Obiectul dateaza din jurul anului 530 d.Hr., o perioada in care aceasta regiune era stapanita de o confederantie de triburi arabe. Yule crede ca basorelieful infatiseaza un urmas al luptatorilor care au venit aici din Africa (Etiopia), in jurul anului 525, pentru a propovadui crestinismul, informeaza stirileprotv.ro

Unul dintre misterele cele mai profunde din fizica moderna, rezolvat cu ajutorul codului genetic? Unul dintre misterele cele mai profunde din fizica moderna il reprezinta materia intunecata: aceasta forma de materie care exista in Univers si se manifesta prin atractia gravitationala pe care o exercita, dar care nu se vede. O idee recenta prevede folosirea de instrumente pentru detectia particulelor din care ar putea fi alcatuita materia intunecata umplute cu...ADN. Efectele materiei intunecate asupra ADNului ar putea sa ne dea informatii extrem de utile asupra intregului Univers. Materia intunecata reprezinta o mare problema in fizica moderna: masuram la nivel de galaxii efectele acesteia, intrucat exercita atractie gravitationala, dar nu stim din ce este alcatuita. Cantitatea de materie intunecata este mult mai mare decat cea a materiei cunoscute, precum stelele, planetele, gazul interstelar, gaurile negre etc. Fizicienii au elaborat diverse teorii care "explica" aceasta materie intunecata. Continuarea in EVZ.

Traieste de 13 ani ca un hobbit, in muntii din Tara Galilor. A hotarat sa schimbe asfaltul cu noroiul si casa din caramida cu una de paie. Departe de civilizatie, o absolventa de Oxford a hotarat sa traiasca in pustietate. De 13 ani nu a folosit energia electrica. Emma Orbach are 58 de ani, isi produce singura mancare si traieste singura intr-o padure din muntii Tarii Galilor. Cum arata o zi normala din viata domnisoarei Orbach, care traieste ca un hobbit? Are grija de gradinita pe care a improvizat-o in apropierea casei. Apa isi ia de la un rau din apropiere, care vine de sus, de pe munte. Apoi merge prin padure pentru a cauta diverse fructe si lemne de foc, scrie Click.