Autoritatile americane au fost nevoite sa proceseze un colet neobisnuit cu 18 capete umane pentru a le trimite catre destinatia lor finala, un crematoriu, dupa confiscarea acestora inainte de Craciun la vama din aeroportul O'Hare din Chicago (nord), potrivit Mediafax.

Capetele, fiecare etichetat cu un nume si o cauza a mortii, fusesera inapoiate Statelor Unite de catre un institut de cercetari stiintifice din Italia, a declarat Mary Paleologos, purtator de cuvant al serviciilor medicale din districtul Cook.

"Capetele erau specimene anatomice utilizate pentru cercetare, prezervate corect, imbalsamate si etichetate cand s-au intors" pe pamant american, in trei containere sigilate aflate la bordul unui zbor al companiei aeriene germane Lufthansa, pentru a fi ulterior incinerate, conform Paleologos.

Insa containerele, o data trecute prin razele X ale aeroportului, au fost confiscate de vamesi din cauza documentatiei insuficiente.

"Sunt in curs de definitivare a actelor" pentru ca containerele sa poata pleca spre crematoriu, a declarat purtatoarea de cuvant.

In asteptare, capetele se afla la morga districtului.

Purtatoarea de cuvant nu a putut preciza care era institutul italian care primise capetele.

Statele Unite, unde iti poti dona corpul pentru stiinta, este un centru mondial important pentru aceasta piata, in crestere, a ramasitelor umane utilizate in cercetarile medicale.