Incredibil! Carnea putea fitrasa la imprimanta! Asa ceva... e stiintifico-halucinant! O companie americana sustine ca poate produce carne cruda artificiala prin intermediul unei imprimante 3D bio. Potrivit BBC News, citat de Yahoo News, compania infiintata de Gabor si Andras Forgacs, tata si fiu, intentioneaza sa duca printarea 3D catre un alt nivel. Imprimantele 3D existente in prezent creeaza obiecte solide dupa un model digital, prin intermediul tehnologiei numite "additive manufacturing" (in traducere aproximativa "prelucrare cumulativa"), care "printeaza" obiectul strat cu strat. Tehnologia exista de aproximativ 10 ani si este utilizata cu succes pentru obtinerea de bijuterii, jucarii, mobila sau masini. Unii oameni de stiinta au reusit chiar sa creeze alimente, precum ciocolata, scrie Libertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Socant: Ministrul Finantelor japonez spune ca "batranii trebuie lasati sa moara mai repede". Comentariul ii apartine ministrului de finante, Taro Aso. Acesta a sustinut ca batranii nu ar trebui sa apeleze la servicii medicale pe banii guvernului. ,Fereasca sfantul sa fii fortat sa traiesti cand vrei sa mori. Nu poti dormi bine cand stii ca totul este platit de guvern. Aceasta situatie nu va fi rezolvata pana nu ii lasi sa moara mai repede", a afirmat Taro Aso in timpul unei reuniunii a Consiliului National privind reforma sistemului de securitate sociala. Ministrul, in varsta de 72 de ani, a revenit asupra declaratiilor, spunand ca se referea la persoanele care sunt aproape de moarte. Taro Aso nu este la prima declaratie socanta. In 2001, el a afirmat ca o tara de succes este aceea unde doresc sa traiasca "evreii bogati", anunta RTV.

Poeta japoneza Toyo Shibata, devenita celebra la 98 de ani, a murit la 101 ani. Devenita poeta tarziu, japoneza Toyo Shibata a decedat de batranete duminica, la varsta de 101 ani. Ea a devenit celebra atunci cand avea 98 de ani, cand a publicat volumul sau de debut care s-a vandut in peste 1,6 milioane de exemplare in Japonia. Toyo Shibata a devenit la inceputul anului 2010 un idol al japonezilor cand a publicat primul sau volum de poezii intitulat "Kujikenaide" (Nu-ti pierde credinta, persevereaza!), o lectie de viata, plina de umor, care se adresa cititorilor japonezi din toate generatiile, scrie Agerpres.Chipul surazator al poetei Toyo Shibata a constituit recent subiectul unui album de fotografii, cu mesaje de speranta pentru sinistratii din nord-estul Japoniei, regiune devastata in martie 2012 de un teribil tsunami, informeaza Libertatea.

Criza? Ei, as!... Ferrari din 1958, vandut cu 8.000.000 de dolari. Masinile vechi au devenit cele mai de pret bunuri pe care le poate detine o persoana. Un astfel de automobil poate ajunge sa valoreze cat greutatea lui in aur, sau, ca in cazul de fata, fantastica suma de 8.300.000 de dolari (circa 27.000.000 de lei). Masina este un Ferrari 250 GT LWB California Spider, unul dintre cele doar 50 de exemplare fabricate in 1958. La licitatia organizata pentru vanzarea ei, iubitorii de masini vechi s-au inghesuit care mai de care, iar pretul oferit pentru bolid a depasit cu mult asteptarile proprietarului, scrie Click.

Doi tineri din Iran au fost spanzurati pentru ca au comis un jaf si s-au laudat cu el pe internet. Imaginile unei executii publice, care a avut loc zilele trecute, in Iran, au facut ieri inconjurul lumii. Doi tineri, de 20 si 23 de ani, care au comis un jaf si apoi s-au laudat cu fapta lor pe YouTube, au fost prinsi si condamnati la moarte prin spanzurare. Unul dintre ei a plans in hohote, cerand indurare chiar de la calaul sau. Alireza Mafiha, 23 de ani, si Ali Sarvari, 20 de ani, au iscat o adevarata isterie in Iran, dupa ce au postat pe YouTube imagini cu ei doi jefuind, sub amenintarea armei, un batran. Politia i-a identificat imediat si i-a arestat, iar un judecator i-a condamnat la moarte pentru acuzatia de "razboi impotriva lui Dumnezeu", anunta Libertatea.