Secretul ascuns de Picasso in acest tablou. Ce are opera sa in comun cu peretele tau de acasa. O analiza cu raze X a unui tablou semnat de celebrul Pablo Picasso dezvaluie unul din secretele bine pastrate ale artistului. O echipa de fizicieni de la Laboratorul Argonne din Lemont, Illinois, a analizat cu un aparat special, care foloseste raze X, tabloul Fotoliul Rosu, realizat de Picasso in 1931. Despre Picasso se stie ca, pe langa inovatiile aduse formelor, prin cubism, a revolutionat pictura si prin vopselele folosite, care sunt foarte diferite de cele utilizate pana atunci. Intr-adevar, testele facute cu raxe X au aratat ca Pablo Picasso nu folosea numai vopsele speciale, ca alti picturi, ci si vopsele obisnuite, folosite la finisarea locuintelor, noteaza stirileprotv.ro

Faze tariFoto: Colaj foto

Aceasta femeie e cea mai batrana utilizatoare Facebook! Data ei de nastere nici nu exista in setarile retelei de socializare. Aceasta femeie este cel mai in varsta utilizator al retelei de socializare Facebook, avand varsta de 105 ani. Desi pare incredibil, Edythe Kirchmaier, nascuta in California, este foarte activa pe reteaua de socializare, unde si-a facut cont exact in ziua in care a implinit onorabila varsta. Femeia a primit de ziua ei un mini iPad si s-a gandit sa isi faca cont pe Facebook pentru a-si promova actiunile de voluntariat. "Folosesc internetul atunci cand sunt interesata de ceva sau de cineva anume. Il gasesc foarte educativ", a declarat ea pentru Daily News. Bunicuta a intampinat insa probleme atunci cand s-a inscris pe reteaua de socializare, deoarece data ei de nastere, 22 ianuarie 1908, nu era recunoscuta de setarile Facebook, scrie Cancan.

Trei planete care ar putea sustine viata. Sunt mai aproape decat ne-am putea imagina. Oamenii de stiinta de la Harvard studiaza in prezent trei planete, considerate "obiecte de interes", capabile sa sustina viata, scrie Daily Mail. Cea mai apropiata dintre acestea se afla la numai 13 ani lumica distanta de Terra. Cele trei corpuri ceresti orbiteaza in jurul stelelor din categoria "piticelor rosii", cele mai comune stele din galaxia noastra, mici, relativ reci si cu o masa mai mica decat jumatate din cea a Soarelui. Cum durata de viata a unei astfel de stele este mai mare decat cea a Soarelui, oamenii de stiinta sunt de parere ca si planetele care orbiteaza in jurul acestora pot fi mai batrane decat Terra, iar viata pe acestea, mai evoluata, informeaza EVZ.

Mister descifrat de NASA dupa 7 ani. Obiectul din spatiu care lumineaza ca un stroboscop. Savantii de la NASA au observat, cu ajutorul telescoapelor spatiale Hubble si Spitzer, un obiect ciudat, pe care abia acum il pot explica. Obiectul, numit LRLL 54361, emite la fiecare 25, 34 de zile o lumina puternica, asemeni unui stroboscop. Dupa cercetari indelungate, astronomii cred ca au descifrat misteru, scrie Daily Mail. Obiectul este compus de fapt din doua stele binare, recent formate, care orbiteaza una in jurul celeilalte. Lumina de "stroboscop" se produce din cauza apropierii celor doua stele, moment in care este emisa o unda puternica de radiatii. Este prima data cand oamenii de stiinta pot observa atat de clar un asemenea fenomen, noteaza stirileprotv.ro

E maestra orgasmului, dar nu a facut sex niciodata. Emma Richards are orgasme incredibile, cam trei pe saptamana, dar nu a facut sex cu nici un barbat si nu este incantata de ideea de a incerca. Fata de 20 de ani e plinta si nu a avut vreodata un iubit. Nu stie cum e sa faci sex cu un barbat, dar in schimb a incercat o sumedenie de jucarii sexuale. Anul trecut a intrat intr-un sex shop sa-si cumpere lenjerie intima provocatoare, dar a vazut un dispozitiv interesant pe care l-a cumparat in loc. A ajuns acasa, l-a testat, si ce a simtit a depasit orice imaginatie. "Imi tremurau picioarele de parca asi fi fost Bambie", isi aminteste britanica. Pentru ca i-a placut atat de mult, a facut o intelegere cu cei de la sex-shop: sa le testeze toate jucariile sexuale, gratuit, cu conditia de a le pastra, scrie Libertatea.