Marea aventura: si-a luat 33 de joburi diferite in 33 de tari! Vezi ce a muncit in Romania. Jan Lachner, un inginer de 25 de ani din Franta, a pornit in aventura vietii lui: si-a luat 33 de locuri de munca diferite, in 33 de tari. A trecut si prin Romania, unde a lucrat ca fermier. Jan se afla in acest moment in Anglia, unde munceste ca ingrijitor de acvarii imense. Acesta este cel de-al 31-lea job din ultimii doi ani. Timp de o saptamana, va curata vasele in care cresc rechinii, intr-un centru din Great Zarmouth, Norfolk. Tanarul este inginer aeronautic si a investit pana acum 10.000 de lire in cheltuielile de transport si intretinere, pentru ca de cele mai multe ori munceste gratuit. A predat flamenco in Sevilla, a lucrat la DJ la radio in Belgia, a fost chelner in Dublin, a facut bere in Cehia - acestea sunt doar cateva dintre joburile sale. In aprilie 2012 a ajuns si in Romania, unde a muncit la o ferma. Mai are doua tari pe lista dorintelor si proiectul e incheiat: Portugalia si Italia, scrieClick.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Descoperire ce pare ireala, intr-o padure din Massachusetts! Expertii sunt contrariati. Autoritatile din Massachusetts, SUA, nu stiu ce sa creada despre un obiect descoperit de niste baieti, intr-o padure. Potrivit publicatiei locale Patriot Ledger, niste baieti au descoperit intr-o padure o bucata de picior, aflata in putrefactie. Aceasta seamana foarte bine cu laba unui picior uman, doar ca este mult mai mare. Tinerii au dus "obiectul neidentificat" la politie, iar autoritatile l-au dat pe mana unor experti, pentru a fi analizat. La prima vedere, piciorul pare unul uman, deoarece are cinci degete, aspectul si forma celui humanoid, dar este mult mai mare, iar prin zona nu se afla primate, de la care ar fi putut sa provina acesta. In urma acestor prime concluzii a aparut ideea, intens vehiculata in presa locala, potrivit careia piciorul ar proveni de la legendarul monstru BigFoot, anuntaLibertatea.

Inchisoarea teroristilor, mai tare ca hotelul de lux. Chiar in capitala Arabiei Saudite, Riyadh, s-a deschis de curand un penitenciar de lux. Evident, aici nu ajung pungasii de rand, ci doar teroristii periculosi. Bogatasii sauditi au investit peste 30 de milioane de dolari in construirea centrului de reabilitare din Riyadh. Conceput ca un penitenciar de lux, centrul intentioneaza sa ofere consiliere speciala, tratamente de tip spa, sala de forta, sauna si facilitati de lux pentru teroristii al-Qaeda. De ce tot acest deranj? Pentru a-i relaxa si a-i pacifica. Centrul se intinde pe o suprafata de 76.000 de metri patrati, are o piscina olimpica, o sala de gimnastica si chiar un cinematograf. Aici sunt deja "cazati" suspecti de terorism de 41 de nationalitati, informeazaClick.

Si-a pus poza de pitzi pe internet, dar nu a fost atenta la detalii. Ce au aflat toti prietenii ei despre ea. "Esti jalnica". O tanara din Rusia si-a facut o poza cu telefonul mobil in oglinda din dormitor. Bineinteles a postat-o pe un site de socializare. Iar aceasta a fost cea mai mare greseala a vietii ei. Tanara s-a fotografiat intr-o ipostaza sexy si a vrut ca toti prietenii ei sa vada ce forme apetisante are. Nu a fost inspirata insa sa schimbe inainte lenjeria de pat, care era ingrozitor de murdara. Bineinteles, toti prietenii au facut misto de ea: "Esti jalnica", scrieCancan.

Vor aparea bateriile de telefon care se incarca intr-o secunda? Telefoanele au evoluat foarte mult, insa bateriile nu. Tocmai de aceea, cercetatorii se concentreaza mai mult pe producerea unor acumulatori care sa se incarce foarte repede. Astfel, oamenii de stiinta de la Universitatea din Illinois propun o microbaterie care se incarca de o mie de ori mai rapid. Spre deosebire de acumulatorii conventionali, microbateria creata de cei din Illinios are capacitatea de a se incarca intr-o secunda. "O baterie poate avea o putere mai mare decat oricine ar fi crezut. In ultimii ani, electronicele au devenit mai mici. Toate componentele unui computer au devenit mai mici. Dar bateriile au ramas in urma. Aceasta este microtehnologia care ar putea schimba totul. Acum, sursa de energie ar putea fi la nivelul celorlalte componente", a declarat William King, unii dintre autorii cercetarii, anuntaLibertatea.

Demers artistic unic: varstele unei femei, in 9 imagini intime tulburatoare. O frantuzoaica uimeste lumea artistica printr-o abordare indrazneata a unei teme foarte sensibile: transformarea unei femei de-a lungul vietii. Alexandra Sophie, de meserie fotograf, a identificat noua ipostaze ale reprezentantelor sexului frumos, pe care le-a materializat in imagini avand ca numitor comun zona pubiana. Un cuib de pasare, oua sparte, flori si o scoica se afla printre elementele care sugereaza etapele din viata unei femei. Intitulata "Jardin Fleuri", seria de poze "trece" prin pubertate, pierderea virginitatii, sarcina si face referire chiar si la infertilitate si menopauza. "Cred ca sunt binecuvantata ca femeie si am vrut sa arat cum m-am simtit atunci cand fiul mi-a crescut in corp", spune Alexandra Spohie, in varsta de 20 de ani. "Aceasta serie de imagini este despre armonia cu trupurile si natura noastra - miracolul vietii, al varstei si al timpului. Nu se reduce la stadiul de a fi mama. Este un tribut adus fiecarei femei, indiferent de alegeri si de povestile ei", conchide tanara, informeazaClick.