Misterul mesajului descoperit intr-o sticla, pe fundul unui lac, dupa un secol, a fost deslusit. Un barbat din America a fost socat dupa ce a realizat ca un mesaj descoperit intr-o sticla, la jumatatea lunii iunie, a apartinut chiar bunicii sale, dupa ce, timp de mai multe zile, a fost fascinat de povestea pe care a gasit-o intr-un ziar. Eric Schiebold, un barbat din Detroit, citea un articol aparut intr-un ziar local, despre o sticla cu mesaj descoperita intr-un lac, veche de aproape un secol, cand a realizat ca textul fusese redactat chiar de bunica lui, atunci cand femeia avea doar 22 de ani, scrie rtv.net

Faze tariFoto: Colaj foto

Iata manusile-telefon, care-ti tin mainile calde. O companie care sustine reciclarea a inventat o pereche de manusi care pot fi folosite drept telefon, fara sa fie nevoie de aparatul in sine. Manusile se numesc "Talk to the Hand" (vorbeste la mana - n.r.) si au fost facute din materiale reciclabile, in principal componente auxiliare pentru telefoanele mobile. Uimitoarele manusi sunt produe in masa iar cei de la compania care le-a scos pe piata sustin ca acest proiect este menit sa atraga atentia, in primul rand, asupra faptului ca oamenii arunca foarte multe lucruri care ar putea fi utile sau reciclate, anunta Click.

Este una din cele mai importante descoperiri de pana acum despre planeta Marte. Ce au aflat savantii. Oamenii de stiinta au comparat mai multe date legate de planeta Marte si au ajuns la o concluzie neasteptata privind trecutul acestei planete. Analizand bucatile de meteoriti de pe Marte, cazute de Terra si datele trimise NASA de catre robotul Spirit, savantii au aflat ca in trecut Marte a avut o atmosfera bogata in oxigen. Asta se intampla in urma cu 4 miliarde de ani, cu aproape un miliard de ani inainte ca Pamantul sa aiba oxigen in atmosfera. Concluzia cercetarii a fost publicata in revista Nature si sugereaza posibilitatea existentei vietii pe Marte, in trecut, informeaza stirileprotv.ro

Povestea barbatului care s-a ascuns de Securitate aproape 20 de ani deghizat in femeie. Daca unii au incercat sa evite Securitatea ascunzandu-se, altii s-au folosit de "trucuri femeiesti" pentru a nu fi recunoscuti de cei care-i cautau. Este si cazul lui Vasile Filip, zis "Ciup", care aproape 20 de ani s-a ascuns de Securitate cu ajutorul hainelor femeiesti. Vasile Filip s-a nascut in 1905 si a decedat in 1974. Si-a trait mare parte din viata in localitatea Salva, reusind sa evite Securitatea timp de 18 ani, apeland la haine femeiesti. Acesta a avut un restaurant situat langa calea ferata si era apreciat de toti cei care-i treceau pragul pentru ca isi trata extrem de bine clientii. De asemenea, Vasile Filip era destul de bine infipt si in viata politica, ajungand sa cuvante in 1940 la Teatrul National din Cluj in fata Regelui Mihai I, a lui Emil Hatieganu sau Iuliu Maniu, reprezentand taranii romani. A fost si unul dintre intemeietorii PNT-ului din localitate. Barbatul a fost hartuit si cautat de Securitate pentru ca, in calitate de membru al comisiei de votare din Salva, a refuzat sa semneze procesul verbal prin care se inversase rezultatul votarii la alegerile din 1946. Integral in Adevarul.

S-a deghizat si a incercat sa dea bacalaureatul in locul fiicei sale. O femeie in varsta de 52 de ani din Franta s-a imbracat in hainele fiicei sale si a incercat sa sustina examenul de bacalaureat in locul ei. Adolescenta de 19 ani urma sa sustina proba la limba engleza. Potrivit presei franceze, femeia a mizat pe faptul ca multi adulti sustin examenul de bacalaureat, dar s-a ajutat si de blugi si tenisi. Mama a intrat in sala de examen si s-a asezat in banca, pentru a sustine examenul de trei ore. Una dintre supraveghetoare si-a dat seama ca ceva nu este in regula si i-a dejucat planul. Mama este acuzata de frauda, iar fiica sa de 19 ani risca sa nu mai poata sustine examenul de bacalaureat timp de cinci ani, noteaza EVZ.