Ce facea regele Carol al II-lea in noaptea in care Romania pierdea Basarabia. Jurnalul lui Carol al II-lea este un veritabil document istoric despre fatidicele zile in care s-a destramat Romania Mare. Trezit din somn la ora 2 noaptea, la data de 27 iunie, regelui i se aduce la cunostinta faptul ca URSS-ul a trimis Romaniei o nota ultimativa la care astepta raspuns in 24 de ore. Totusi, dimineata, la ora 8, Carol gaseste timpul necesar pentru a asista la examenul de bacalaureat al lui "Mihaita" si abia apoi discuta cu primul-ministru Tatarescu despre nota ultimativa, convocand, pentru ora 12, Consiliul de Coroana. Desi e surprins de votul dat in Consiliu pentru cedarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord, regele "uita" ca decizia acestui organism este consultativa, noteaza Adevarul.

Faze TariFoto: Colaj foto

Cercetatorii americani au scos o ureche bionica la o imprimanta 3D. Cu ajutorul unei imprimante 3-D, a unui vas petri si a catorva celule prelevate de la o vaca, cercetatori de la Universitatea Princeton au reusit sa creeze urechi sintetice capabile sa receptioneze si sa transmita sunete in conditii excelente, conform Associated Press, citata de Agerpres. Cercetatorii au trecut prin imprimanta celulele de bovine, amestecate intr-un gel lichid si urmate de mici particule de argint. Imprimanta 3-D este programata sa transforme aceste materii prime intr-o "ureche bionica", in timp ce particulele de argint devin o antena capabila sa perceapa semnale radio pe care urechea apoi le interpreteaza drept sunete, informeaza Gandul.

Asta e verigheta care te tine sa nu calci stramb. Adio, gelozie! A fost inventat dispozitivul care iti "tatueaza" partenerul cand incepe sa flirteze. Daca se inventa mai devreme, Arnold Schwarzenegger n-ar mai fi calcat stramb! Asa isi fac reclama inventatorii verighetei magice care "arde" pe inelar statutul social cu litere de o schioapa: "Casatorit". Iata ce ne face minunatia care ne scapa de gelozie! Costa 550 de dolari (1.900 de lei) si poate fi comandata la bucata de pe site-ul thecheeky.com. Verigheta este din titaniu si are incrustat in relief in interior cuvantul "casatorit", noteaza Click.

Socant: Cum arata o anorexica, gravida in luna a sasea, care consuma doar 800 de calorii pe zi. O tanara din Marea Britanie a socat medicii, dupa ce, in luna a sasea de sarcina cantareste doar 50 de kilograme si burta de gravida nu este vizibila. Holly Griffiths, o femeie anorexica din Marea Britanie, a reusit sa uimeasca medicii din cauza greutatii sale si a putinelor semne ca ar fi gravida. Astfel, ea consuma doar 800 de calorii pe zi si cantareste doar 50 de kilograme. Cu toate acestea, doctorii spun ca bebelusul, care va fi fetita, este sanatos, scrie rtv.net.

Departamentul de Stat al SUA a cheltuit 630.000 de dolari in doi ani pe 'like'-uri pe Facebook. Departamentul de Stat al SUA a cheltuit, pe fondul politicii de austeritate dure, 630.000 de dolari in doi ani pentru a obtine milioane de like-uri pe paginile sale din reteaua de socializare Facebook, informeaza editia electronica a publicatiei britanice Daily Telegraph, citata de corespondentul la Washington al agentiei de presa Itar-Tass, citat de Agerpres. Doua 'campanii de publicitate', lansate in 2011 si 2012 si care au costat circa 630.000 de dolari, potrivit publicatiei britanice care citeaza un raport elaborat de specialisti independenti, au urmarit scopul de a "construi platforme globale de propaganda pentru lucru cu auditoriul strain, pe calea majorarii numarului de fani pe patru resurse tematice din Facebook", noteaza Gandul.

Pastila-minune a lui Hitler: cum erau "dopati" soldatii germani in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Metamfetamina este un drog psihostimulant cunoscut mai ales datorita serialului de televiziune "Breaking Bad" si mediatizarii cazurilor grave de persoane dependente. Insa, nu multi ii cunosc trecutul interesant. Putini sunt cei ce stiu ca ea a fost extrem de populara in randul soldatilor din armata germana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In 1972, Heinrich Boll a castigat premiul Nobel pentru literatura. Dar inainte sa devina scriitor, el a facut parte din armata germana. Luptand pe multe fronturi in multe tari printre care Romania, Franta Ungaria si Uniunea Sovietica, Boll trimetea frecvent scrisori familiei in Koln, scrie descopera.ro.

Metoda disperata la care a apelat un barbat din Turcia pentru a se lasa de fumat. Un barbat din Turcia a apelat la o metoda disperata, in speranta ca va scapa de viciul care ii afecteaza sanatatea. Barbatul in varsta de 42 de ani a decis sa poarte pe cap o casca metalica, care se inchide cu un lacat, ca sa nu cada prada ispitei de a fuma, informeaza hurriyetdailynews.com. Ibrahim Yucel are acest viciu de aproape de 26 de ani si ajunsese sa fumeze doua pachete de tigari pe zi. Barbatul s-a speriat dupa ce tatal lui a murit de cancer la plamani si a decis sa apeleze la aceasta metoda disperata, scrie Libertatea.