Patru leacuri babesti de care sa va feriti. Folosirea remediilor babesti cum ar fi ceara ori usturoiul pentru a trata durerile de urechi sau uleiul pentru a scapa de durerile pricinuite de o arsura va poate lasa cu sechele grave. Usturoiul irita timpanul si, daca patrunde mai adanc in ureche, este posibil sa aveti nevoie de un doctor pentru a vi-l extrage. "Este un obicei popular, la care va sfatuiesc sa nu apelati. De dureri nu scapati cu ajutorul usturoiului, ci cu tratament", spune medicul orelist Elena Latcan.. Urechea trebuie curatata finut, cu ajutorul betisoarelor, mai ales la intrarea in timpan, unde se formeaza ceara. Daca secretiile de ceara sunt abundente, puteti folosi dopuri de silicon, in timp ce va spalati. Acestea vor impiedica apa si sapunul sa intre in ureche, iar ceara nu se va mai forma in exces. Cand va faceti igiena urechilor cu betisoare, nu apasati prea tare. Miscarile trebuie sa fie finute, altfel exista riscul sa va fisurati pielea din interiorul urechii si sa atrageti in acest fel microbii si infectiile, scrieDoctorulZilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Plasticul este inamicul femeilor insarcinate: riscul de avort spontan creste si cu 80%. Femeile insarcinate sunt sfatuite sa evite mancarurile sau bauturile incalzite in recipiente de plastic, mai ales dupa ce un studiu a scos la iveala faptul ca anumite chimicale pot creste riscul de avort spontan chiar si cu 80%. Dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie una echilibrata si, mai nou, trebuie sa nu contina alimente la conserva, mancare in recipiente de plastic si incalzita la cuptorul cu microunde, dar lichide din sticle de plastic care au fost lasate in soare. Anumite chimicale pot creste riscul de avort spontan cu 80%, sustine un nou studiu citat de "The Telegraph". Acelasi sfat este valabil si pentru barbatii ai caror partenere incearca sa ramana insarcinate, dupa ce acest studiu a descoperit ca aceleasi chimicale din plastic influenteaza fertilitatea la barbati, anuntaAdevarul.

Apara-te de raceli cu fructe si legume! Tu ce faci ca sa te pregatesti pentru sezonul rece? Vremea capricioasa si nivelul redus de lumina naturala iti reduc la minimum energia si imunitatea. Dar, la fel ca si vara, te poti bucura de unele sortimente de legume si fructe bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si nutrienti benefici. Strugurii. Sunt recomandati pentru vitaminizare, remineralizare si refacerea organismului dupa efort fizic intens. Acestia contin vitamina A, vitamine din complexul B, precum si vitaminele C, E, D si P. De asemenea, in struguri se regasesc minerale ca magneziul, calciul, sodiul, fosforul, potasiul si fierul. De aceea, aceste fructe sunt recomandate pentru combaterea infectiilor virale, pentru asigurarea energiei si pentru sanatatea sistemului cardiovascular, informeazaClick.

Cinci motive importante sa faci mai mult sex. Daca vreti sa fiti mai mereu bine dispusi si sa aveti un risc mai mic sa faceti atacuri de cord, disfunctii sexuale, incercati sa aveti o viati sexuala regulata. Pe langa beneficiile amintite, aveti sanse sa traiti mai mult si sa suferiti mai rar de infectii respiratorii. Specialisti citati de publicatia britanica "Daily Mail" fac o trecere in revista a numeroaselor studii care s-au efectuat in legatura cu diferitele boli pe care le influenteaza viata sexuala. Zeci de mii de europeni sunt afectati in fiecare an de cancerul de prostata. Studii facute de cercetatori de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie arata ca "barbatii care au avut o viata sexuala regulata timp de 50 de ani sunt mai putin expusi riscului de a avea cancer de prostata". Ei au urmarit, timp de 5 ani, 1.000 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani si au descoperit ca cei care au facut sex mai putin de o data pe saptamana aveau un risc dublu de a suferi din cauza disfunctiilor de erectie decat cei care au facut sex cel putin o data pe saptamana. Cercetatorii sugereaza ca in special barbatii mai in varsta beneficiaza cel mai mult de pe urma sexului. "Putem afirma cu certitudine ca sexul regulat protejeaza barbatii mai in varsta de prostata", spune medicul Geoffrey Hacket, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce trebuie culcati copiii la aceeasi ora in fiecare seara. Copiii care nu au un program fix de somn au mai multe probleme de comportament acasa si la scoala, sugereaza un studiu. Cercetatorii au descoperit ca atunci cand un copil se duce la culcare la o ora fixa in fiecare zi, i se imbunatateste si comportamentul. "Daca schimbi constant numarul orelor de somn sau ora la care te duci la culcare, iti vei da peste cap ceasul biologic. Acest lucru are un impact semnificativ asupra functionarii organismului in ziua urmatoare", sustine Yvonne Kelly, cercetator-sef in cadrul studiului realizat de "London College". Echipa de cercetatori a analizat date referitoare la 10.000 de copii, la programul lor de somn si la felul in care le este afectat comportamentul. In cadrul studiului nu au fost inclusi copiii care sufera de tulburari de atentie sau din spectrul autist, anuntaAdevarul.

Iata ce sa mananci daca faci sport! Carbohidratii dau energie organismului, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia persoanelor care fac sport. Importanta pentru performanta sportiva, alimentatia trebuie conceputa diferit cu cateva zile inaintea unei competitii, pentru a capata energia necesara sustinerii efortului fizic. "Este indicat sa consumam paste, orez, cartofi, fructe, cereale, dar si dulciuri de casa, alimente care dau energia ce va fi folosita in ziua concursului. Carbohidratii asigura doza de glicogen din ficat, substanta necesara pentru sistemul nervos si cel muscular", recomanda Serban Damian, nutritionist sportiv. Cu o saptamana inaintea unui eveniment sportiv, este important sa se completeze depozitele de glicogen. Chiar in ziua competitiei, sunt recomandate alimentele si bauturile usor de digerat, dar si de inghitit. "O parte dintre sportivi nu pot consuma decat alimente moi, cum sunt bananele. Una dintre optiuni este si shake-ul bogat in carbohidrati, fara prea multe proteine, cum este cel sub forma de pudra care se amesteca cu apa. Acesta hidrateaza si energizeaza", completeaza nutritionistul Serban Damian, informeazaClick.