S-a stabilit! Romania are cea mai veche scriere din lume! Harald Haarmann, specialist de renume mondial in istoria culturii, arheomitologie si istoria scrisului, intareste ideea ca scrierea cea mai veche din lume e prezenta pe tablitele gasite in Romania, in localitatea Tartaria, aproape de Sibiu. Dupa ce a studiat in detaliu sistemele de scriere antice din Sumer, Egipt si China, lingvistul a cercetat si tablitele gasite in 1961 la Tartaria, datate ca apartinand anului 5.500 i.Ch. Acestea au pe ele semne ciudate pe care, initial, arheologii le-au considerat simple decoratii, scrie Libertatea.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cum arata femeia cu mustata si barba! De 30 de zile nu s-a mai ras! "Sunt frumoasa in mod natural!" Sarah O'Neill, de 29 de ani, sufera de sindromul ovarelor polichistice, boala care duce la aparitia parului nedorit pe fata. Daca pana acum tanara se radea sau isi epila mustata si barba, acum a luat o alta decizie. Timp de cateva luni, Sarah nu si-a mai inlaturat mustata, cu ocazia Movember, campanie care are loc in luna noiembrie, in care barbatii sunt incurajati sa-si arate parul de fata pentru strangerea de fonduri in domeniul medical, scrie Cancan.

Scena socanta: Ce se intampla cu un barbat dupa ce este spulberat de o masina. Acesta este momentul in care un barbat este pur si simplu spulberat de o masina, pe trecera de pietoni. Incidentul s-a petrecut in Rusia si a fost inregistrat de o camera de luat vederi aflata pe bordul unei alte masini care se afla in trafic. Barbatul lovit a fost aruncat in aer, imediat, s-a ridicat ca si cum nimic nu s-a intamplat. Speriat, soferul a iesit imediat din masina pentru a-l ajuta pe barbatul lovit, vizibil socat de incident, scrie realitatea.net.

E frumoasa foc, dar baietii fug de ea mancand pamantul. Vezi ce secret ascunde o eleva de 16 ani. O adolescenta de 16 ani din Marea Britanie uimeste cu forta sa uimitoare. Astfel, ea poate ridica greutati incredibile pentru varsta sa, ajungand sa ridice dublul greutatii pe care o are. Mai mult, ea a inceput sa participe la diferite competitii, avand pana in prezent sase medalii importante. Inedit este faptul ca totul se datoreaza unei afectiuni a articulatiilor care ii provoaca dureri teribile in trecut. Laresce Browne, din Eccles, Manchester, are la varsta de 16 ani sase titluri nationale si mondiale la haltere, scrie romaniatv.net.

Un barbat a violat o capra si a fost pedepsit exemplar! Un proces mai putin obisnuit a avut loc zilele acestea in Kenya, un barbat de 28 de ani, Katana Kitsao Gona, fiind condamnat la zece ani de inchisoare dupa ce a fost prins intretinand relatii sexuale cu o capra. Interesant este faptul ca victima barbatului a fost adusa in instanta, ca martor, violatorul recunoscand ca a abuzat sexual animalul abia dupa ce un medic veterinar a prezentat dovezi conform carora reiesea faptul ca aceasta a fost agresata, scrie Libertatea.

S-a dus la doctor cu dureri de burta! Medicii au inghetat cand au vazut ce se afla in interior. Lumea medicala este in soc dupa ce un caz cutremurator a avut loc in India. Un barbat, pe nume Sanju Bhagat, a fost operat din cauza faptului ca avea un abdomen foarte mare. Acesta a mers la spital abia cand durerile au devenit insuportabile. Initial medicii au crezut ca acesta are o tumoare, insa in timpul operatiei au ramas stana de piatra. Dupa ce au fost eliminati mai multi litri de apa, prin taietura operatiei si-a facut aparitia un picior, apoi o manuta si finalmente fire de par. Barbatul avea in burta un copil!, scrie kanald.ro.

Au pus semnalizare la coada calului. O companie din California, SUA, a inventat semnalizarea luminoasa la coada cailor cu ajutorul ledurilor. Luminile cozii se pot vedea de la o distanta de 800 de metri si permit ca animalul sa poata fi vazut in trafic. Compania lui Sami Gros a creat luminile de semnalizare dupa ce prietenul patroanei a fost aproape ucis de o masina ce i-a lovit calul pe care se afla. Luminile constau in sase leduri rezistente la apa de diferite marimi si forme care se ataseaza pe coada animalului si o lumineaza. Acestea nu degaja caldura si permit calului sa-si miste coada in voie, scrie Click.

Hotul zilei: a cistigat maratonul cu numai 6 km alergati, fiindca "am vrut sa fiu sigur ca primesc tricou si medalie"! Un patiser, care i-a uimit zilele trecute pe organizatorii maratonului din Singapore trecind primul linia de sosire, a recunoscut ca a trisat si ca face acest lucru de ani buni. Tam Chua Puh, 43 de ani, a terminat duminica distanta de 42 de kilometri in 2 ore si 46 de minute, cu mult inaintea atletilor experimentati, provocind stupoare pe linia de sosire. El a povestit insa ulterior ca nu a alergat decit 6 kilometri. Apoi a simtit dureri la un genunchi si a luat-o pe o scurtatura inspre finis, scrie gsp.ro.