Avarii: cine sunt ei si cum ne-au influentat istoria? Astazi numele de avar ne trimite direct cu gandul la avaritie, zgarcenie si egoism extrem. Dincolo de conotatiile actuale ale termenului, acesta provine de la un stravechi popor migrator care a ravasit Europa cu multe secole in urma. Astazi, urmasii cei mai directi ai avarilor consittuie cel mai numeros grup etnic din Republica Dagestan, una din multele republici autonome din Caucaz, care sunt incluse in Federatia Rusa. Despre vechii avari nu se cunosc foarte multe, dar actualii avari se dovedesc a fi un popor deosebit de interesant, cu o cultura aparte si, tipic popoarelor din Caucaz, ospitalitatea si darnicia lor sunt cu adevarat remarcabile. Popor de nomazi calari, cum au fost toate popoarele migratoare de sorginte asiatica care s-au napustit asupra Europei la inceput de Ev Mediu, avarii din vechime au fost un popor de neam turcic provenit din inima Asiei Centrale. Multi istorici ii considera ca rude apropiate ale hunilor, pe baza asocierii dintre avarii ajunsi prin Europa si hunii din confederatia tribala Juan Juan, noteaza descopera.ro

Faze tariFoto: Colaj foto

Protest inedit! Ce a facut un politician in mijlocul unei dezbateri. Antonio Garcia, membru al Patridului Democrat din Mexic, a tinut un discurs in fata Congresului dupa ce a ramas doar in chiloti. Policianul a apelat la aceasta forma de protest in timpul dezbaterilor pentru a arata ca, asa cum el a ramas fara haine, si Mexicul va ramane fara petrol daca va fi vandut strainilor. Joi, Congresul a aprobat investitiile straine in companiile petroliere din Mexic, in incercarea de a revitaliza industria. Masura, care face parte dintr-o reform ambitioasa pentru a pune pe picioare economic tarii, este cea mai drastica luata de la nationalizarea industriei petroliere de acum 75 de ani, anunta Click.

Concurenta intre prostituate mai ceva ca la universitate! 1.000 de romance vor sa presteze la cel mai mare bordel din Europa. In vreme ce muncitorii trag din greu sa termine constructia stabilimentului care va fi cel mai mare bordel din Europa, prostituatele se inscriu pe listele de "interviuri" cu miile. Cele mai multe sunt din Romania, 1.000, urmate de poloneze, turcoaice si bulgaroaice. Casa de toleranta se va deschide anul viitor, in Germania, la Saarbrucken, investitie care a costat peste 4,5 milioane de euro. Nici nu e constructia gata, ca prostituatele care prestau in Germania, Franta, Spania, Italia si Anglia au dat navala sa-si ocupe un loc pe lista de "interviuri" de la megabordelul din Saarbrucken, scrie Libertatea.

"Bagheta magica" a lui Harry Potter. Telecomanda cu care va puteti "duela" pentru programele tv. Daca vechile modele de telecomanda vi se pare plictisitoare, puteti cumpara un dispozitiv special, care este folosit asemeni baghetelor magice din filmul "Harry Potter": nu apasati pe butoane, pur si simplu miscati bacheta in fata televizorului! Magic Wand TV Remote este o telecomanda cu o forma inedita, care arata exact ca o bagheta magica din filmele cu vrajitori. Astfel, in loc sa apasati pe butoane ca sa vedeti programul preferat, miscati bagheta in fata televizorului si va puteti chiar juca cu prietenii de-a Harry Potter, conform stirileprotv.ro

Ipoteza inedita: Universul cunoscut de pamanteni ar putea fi o holograma. Universul cunoscut de pamanteni ar putea fi o holograma, o simpla proiectie a unui alt cosmos, afirma fizicienii japonezi de la Universitatea Ibaraki. "Universul este o holograma si tot ceea ce vedeti - inclusiv acest articol si dispozitivul de pe care il cititi - reprezinta doar o proiectie", afirma autorul acestui articol aparut pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail. Aceasta concluzie are la baza un model teoretic controversat, propus in 1997 de fizicianul Juan Maldacena. Pana acum, bizara teorie nu a fost niciodata testata, insa o serie de modele matematice recente sugereaza faptul ca acest principiu ar putea fi adevarat, informeaza Mediafax.

Ryanair si-a dezbracat stewardesele in scop caritabil! Imagini de infarct. Stewardesele companiei Ryanair s-au lasat pozate in ipostaze sexy in sco caritabil. Angajatele companiei aeriene au realizat un calendar super sexy, iar banii stransi in urma vanzarii acetuia ii vor dona Teenage Cancer Trust. Stewardesele Ryanair s-au lasat pozate in ipostaze menite sa puna pe jar imaginatia tuturor barbatilor in scop caritabil. Acestea au realizat un Calendar, iar banii obtinuti din vanzarea acestuia ii vor dona unui centru de ajutorare a adolescentilor bolnavi de cancer. Fetele se asteapta sa stranga peste 100.000 de euro din vanzarea calendarului, scrie Click.