Cat de aproape suntem de lumea in care vom putea iubi o inteligenta artificiala. Inteligenta artificiala este de mult timp un subiect predilect pentru filmele de la Holllywood. Cu siguranta va amintiti de HAL din "Odiseea Spatiala" a lui Stanley Kubrick sau de simpaticul android Data din serialul "Star Trek". Filmul HER, nominalizat in acest an la Premiile Oscar, duce chiar mai departe relatia dintre oameni si formele de inteligenta artificiala - este oare posibil sa te indragostesti de un robot, sau de un program de calculator? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, ar trebui sa lamurim mai intai ce anume este aceasta inteligenta artificiala, cat de departe ar putea sa ajunga tehnologia in acest domeniu si mai ales - cat de umane ar putea fi aceste aparate sau programe? Oare Samantha, asistenta virtuala de care se indragosteste singuraticul erou al filmului HER, ar putea sa existe cu adevarat? Ar putea semana cu o fiinta umana? Ar fi inteligenta, sau doar ar raspunde automat, conform programarii care i-a fost facuta? Integral in descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

O britanica a aflat de pe Facebook ca sotul ei mai are o nevasta de 19 ani, din Gambia. O femeie din Marea Britanie a descoperit pe reteaua de socializare Facebook ca sotul ei mai are o nevasta. Barbatul bigam a fost dat in vileag chiar de pozele urcate pe Facebook, relateaza Daily Mail. Nicolette Smith a descoperit ca sotul ei in varsta de 52 de ani s-a insurat cu o adolescenta de 19 ani din Gambia, Awa Jobarteh, la acelasi registru civil unde s-a casatorit cu ea in urma cu 7 ani. Britanica a anuntat politia, insa sotul ei a sustinut in fata acestora ca el ar fi victima. Tanara Awa l-a parasit la doua zile dupa nunta, din Gambia, si nu a mai fost de gasit. Senin, barbatul a declarat ca nu a mai asteptat divortul dupa ce relatia lui cu Nicolette s-a racit si pentru ca o iubea prea mult pe Awa, s-a insurat cu ea, noteaza stirileprotv.ro.

Minune in Germania! O echipa de doctori a reusit sa rezolve un caz dupa ce au urmarit un episod din Dr. House. Serialele medicale sunt o alternativa valabila pentru doctori, atunci cand acestia raman in pana de idei. Nu este o gluma. Un pacient pe care doctorii nu il puteau diagnostica a fost facut bine dupa ce echipa medicala care il trata a urmarit un episod din serialul Dr. House. Minunea s-a intamplat in Germania, acolo unde un pacient in varsta de 55 de ani trecea prin chinuri groaznice. Acesta suferea de o insuficienta cardiaca, febra, deficienta vizuala si auditivia si o inflamatie a esofagului. Ideea salvatoare i-a venit doctorului Jurgen R. Schaefer, dupa ce si-a amintit de un serial din Dr. House, in care se vorbea despre o intoxicatie cu cobalt.Pacientul si-a rupt in 2010 proteza stanga, iar aceasta a fost inlocuita cu una care avea in compozitie metal. Nu a fost deloc o miscare norocoasa. Dupa 6 luni a inceput sa se simta rau si avea probleme cardiace. La o radiografie i-au fost descoperite bucati de metal in sold. Dupa ce i-au fost facute analize la sange, doctorii au descoperit o intoxicatie cu cobalt si crom, scrie Cancan.

A furat 2,7 milioane $ ca sa-i dea unei stripteuze romance. Francois Agostini, de 59 de ani, a fost poreclit de presa canadiana "Robin Hood al stripteuzelor". Si asta dupa ce s-a indragostit lulea de romanca Ramona Elena Giurgiucanu si a umplut-o de cadouri. Toata viata lui a lucrat ca vanzator la magazinul de bauturi LCBO (n.r. vanzare in regim de duty free) din Ontario, Canada. Insa, in 1998, viata lui Francois Agostini, de 59 de ani, s-a schimbat radical. A intalnit-o pe frumoasa romanca Ramona Elena Giurgiucanu, care lucra ca stripteuza intr-un club din oras. Auzind povestea trista a tinerei care i-a povestit ca duce o viata extrem de grea in tara ei si are o familie mare de intretinut, Agostini s-a hotarat sa faca ceva. Si a facut: a furat din magazin 2,7 milioane de dolari (8,9 milioane de lei). I-a dat 200.000 de dolari (660.000 lei) romancei, i-a transferat apoi cateva zeci de mii de dolari direct pe card in Romania, i-a cumparat un Lexus si i-a dat pentru mancare si cele de zi cu zi 30.000 de dolari (99.000 lei), scrie Click.

Femeie prinsa la 37 de ani dupa ce a evadat din inchisoare. Cum au descoperit-o politistii. Zicala "de ce ti-e frica tot nu scapi" s-a adeverit in cazul unei femei din Statele Unite ale Americii. Aceasta a fost descoperita de politisti la 37 de ani dupa ce a evadat din inchisoare. Femeia, acum in varsta de 60 de ani, avea toate sansele sa scape basma curata daca vremea rea care s-a abatut asupra Statelor Unite nu l-ar fi obligat pe un ofiter sa petreaca mai mult timp in birou. Politistul a luat la mana cateva dosare vechi si asa a dat de urma evadatei. Judy Lynn Hayman a reusit sa fuga dintr-o inchisoare din Michigan in 1977, dupa 8 luni petrecute in spatele gratiilor. Avea 23 de ani si de ispasit o pedeapsa de doi ani pentru tentativa de furt. Politistii i-au pierdut insa urma. Dar, 37 de ani mai tarziu, un ofiter hotarat sa faca lumina in cateva cazuri mai vechi a reusit sa o gaseasca in California. De ajutor i-au fost o serie de amprente furnizate de FBI, dar si faptul ca femeia fusese retinuta cu ani in urma si in orasul San Diego, unde locuia acum, informeaza stirileprotv.ro.